Русия гони соросоидите от страната си

СоросИнститутът „Отворено общество“, който е известен повече като „политическата фондация и оръжие  на Сорос“ може да прекрати започнатите си проекти в Русия.

Името на тази  неправителствена организация вече е внесено в така наречения руски  „патриотичен стоп-лист“. Причините ги знае всеки, а правозащитници смятат, че тя ще бъде прехвърлена направо в списъка с нежеланите на територията на страната организации.

Два са вариантите организацията да напусне Русия единият е чрез прокуратурата, която  може да вкара  организацията в списъка на нежеланите организации на територията на Русия.

Другият е организацията да не чака решението на властите и да си тръгне сама,както направиха други подобни сдружения.

В момента  „Отворено общество“ не работи в  Русия от няколко години, а взема решения от филиала в Будапеща.

Хора на Сорос от Русия алармират, че спирането на дейността на  „Отворено общество“ застрашава финансирането на проектите „Гражданско съдействие“ и „Мемориал“, които били с образователен характер.

Новината обаче се приема добре от обикновените руснаци, които отлично знаят кой стои зад майдана в Украйна и кой на няколко пъти се опита да направи „всенародни вълнения и протести“ в Москва.

У нас също се чуват гласове, че Сорос е финансирал митингите за свалянето на правителството на Орешарски и стои с парите си зад всеки политически проект, който е угоден на върхушката в САЩ.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *