РОСАТОМ: Борисов е НЕПРИЯТЕН епизод в ДРУЖЕСКИТЕ енергийни отношения между България и Русия!

Кирил Комаров,  първи заместник генерален директор на руското държавно обединение от фирми  „Росатом“,  заяви по повод тазгодишния 50-ти юбилей на руско-българското сътрудничество в областта на ядрената енергетика, че ако се изключи неприятния епизод с АЕЦ „Белене“,  отношенията между България и Русия  винаги са били изключително приятелски, дружелюбни и позитивни.

Русия  много цени добрите взаимоотношения, които имаме, заяви Кирил Комаров, и ще положи всички усилия те да се развиват и занапред в руслото на приятелството и взаимноизгодното сътрудничество.

Вторият човек в Росатом и един от най-влиятелните хора в Русия,  бе изключително дипломатичен и не каза, че именно  Борисов е виновен за пълната неразбория около Втора атомна електроцентрала в Белене.

Кирил Комаров не каза и  че гаврата на Борисов със спирането на АЕЦ „Белене“ в момент, когато и площадката за ядрената централа е била готова, и двата хилядника също са били готови, е  изключително нелогично и абсурдно действие от гледна точка на БЪЛГАРСКИТЕ интереси.

Представителят на Росатом, обаче,  отбеляза, че Русия е била готова да построи АЕЦ „Белене“ със свои специалисти, материали и средства. Ние бяхме готови, разкри Комаров, напълно да финансираме проекта. Да построим за България два съвременни ядрени блока, които да отговарят на всички постфукушимски стандарти и на всички изисквания на ЕС.

Ние бяхме готови да направим това, продължи Комаров, без каквито и да било гаранции от страна на българското правителство. И можехме да го постигнем, защото икономическата конюнктура в света преди 8 години бе много по-добра от сегашната.

Това бяха изключително добри условия за България. Такива условия Русия и Росатом не са предлагали на никого,  нито преди АЕЦ „Белене“, нито след това. Но българското правителство не пожела да се възползва от нашето предложение.

Всички знаем, че това „българско“ правителство, което се подигра с Русия и със стратегическите интереси на страната ни в областта на енергетиката, е „вечното“ самоизбиращо се правителство на Борисов.

С изключителна наглост Борисовото правителство се готви да управлява държавата трети мандат. И то при положение, че именно заради Борисов, Делян Добрев, Трайчо Трайков и прочие енергийни „експерти“ само след два-три месеца всички ще останем без ток.

Понеже първи блок на АЕЦ „Белене“ трябваше да бъде готов през 2016 г. Но от централата в Белене сега няма и помен. И то благодарение на „големия“ енергиен „експерт“ Борисов и неговите калинки.

АЕЦ „Козлодуй“ е с един-два блока, които непрекъснато трябва да се реанимират. Топлоелектрическите централи трябва да се спират, защото замърсяват въздуха в родината ни. На всичко отгоре  ТЕЦ-овете и ВЕЦ-овете взети заедно произвеждат много малко  и много скъп ток, който не може да задоволи потребностите на промишлеността и бита, а  и няма да е по джоба на 90% от българските граждани.

За така наречените „възобновяеми“  източници на електроенергия изобщо не трябва да говорим, защото там цената пък е космическа. И много европейски държави, начело с Германия вече се отказват от този вид „енергия“.

Всичко това на практика означава, че държавата България няма откъде да си произведе ток. И че или ще има режим на тока, или цената на електрическата енергия трябва да стане непоносима за огромната  част от населението.

А Борисов 3 продължава да изскача от всеки телевизор, информационен сайт или консервена кутия. И да каканиже елейни словеса за евроинтеграцията, за европейските „ценности“, за санирането или за градинките и пейките.

И така ще бъде докато не излезем на улицата и не прогоним това „либерално“, соросоидно „воинство“, което унищожава нас и децата ни.

Автор Иво Македонски  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *