ГЕРБ яхна референдума! Предлага мажоритарни избори, Слави си прибира столчето заедно с мъжкото достойнство!

ГЕРБ  внася днес в парламента законопроект за въвеждането на мажоритарния вот, похвали се на  брифинг в кулоарите на парламента председателят на партията Цветан Цветанов.
На изумените журналисти депутатът Данаил Кирилов обясни, че в законопроекта е уважена волята на българския избирател и неговия глас на референдума през ноември.

Ние сме се съобразили с това, което поиска народът и ще го изпълним, заяви той и всичко прозвуча така, сякаш самият Бойко Борисов е направил допитването и е спечелил и сега гордо ще внася проекта за гласуване.

Ще направим законно провеждането  на пълен мажоритарен избор в два тура и това ще трябва да се гласува в пленарната зала с пълно мнозинство. Ние предлагаме територията на страната да се раздели на 240 едномандатни района, като във всеки един от тях да се проведе мажоритарен избор в два тура. Освен това е предвидена  навсякъде да има 13-членна районна избирателна комисия.

„За чужбина ще направим  активна регистрация, която да ни  покаже точната картина на активните българските избиратели извън страната“,  обясни Кирилов и се тупа в гърдите, че  ще бъде гласувана и субсидия от 1 лв. за партиите.

Ама кои сте ВИЕ? Защо в цялата тази битка за популизъм и влияние споменавате НИЕ ОТ ГЕРБ, като референдумът не беше иницииран от ВАС и риехте с копита до последно, а Слави Трифонов беше натикан в помийната яма и бълбукаше в нея, натопен до гушата?

Не НИЕ, а ТОЙ организира референдума, но сега това никъде не се говори.

Тогава Трифонов мина през деветте кръга на Ада. Придворните медии на ГЕРБ го изкараха педофил, импотентен, измислиха му прякор Славуца, защото имал афинитет към малки момченца и мъже, други пък тръбяха, че бил женкар и тормозел жените в леглото, а трети стигнаха дотам, че издадоха колко сантиметра било мъжкото му достойнство и как не можел да задоволява приятелките си. Едновременно си падаше по жени и по мъже и по малолетни, като извън това беше импотентен и не му ставаше с никого.

В същото време депутатите яростно отхвърлиха референдума, а слугата на Борисов – Плевнелиев го даде на Конституционния  съд и отряза най-щекотливата точка – свеждането на броя на депутатите на 120.

Какво се промени изведнъж?

От върл враг на демокрацията и мрачен ретрограден тип, Слави се превърна в носител на новите идеи. И то такъв носител, че ГЕРБ направо си ги присвоиха и сега се удрят в гърдите, че идеята била тяхна.

Припомняме една наша статия отпреди няколко дни и продължаваме да търсим въпроса КОЙ!

 

Голямата лъжа: ГЕРБ или Слави, Слави или ГЕРБ? Кой ни пуска по мръсната пързалка? Виж Тук:

Пети ден Слави Трифонов виси пред парламента и се бори да му вкарат… референдума. За разглеждане...

Той обеща, че ще стои пред голямата бяла сграда и изпълни обещанието си.

Искам да  се изпълни волята на народа! Искам да се приеме нов избирателен закон и да се тръгне към мажоритарни избори. Ще стоя тук, докато референдумът и волята на хората не влязат в пленарна зала. В противен случай ще продължа да стоя пред парламента и ще продължавам с моя тих протест – каза вчера шоуменът, който не случи на време и стои под дъжда всеки ден по един час.

Избирателната ни система е гнила, избираме едни и същи хора, в листата ги натикват като овце и гласувайки за една партия, ти гласуваш за всички ан блок и не знаеш кой какъв е. Прави се кампания само на водача, а след него през входа нахлуват или познатите до болка лица, или някакви нови още по-некадърни и още по-алчни.

Нормално е изборите да са между личности. Да можем да видим, да чуем, да разберем какъв е човекът, който ще ни представя и да му търсим морална и правна отговорност, ако той не изпълни обещанията си. А сега отговорността се размива, защото я носи партията.

Така че аз ще стоя и ще отстоявам правата на 2,5 милиона българи, които поискаха промяна. Протестът си е лично мой и не задължавам и не призовавам никого да ме подкрепи! – категоричен беше Трифонов.

Ама, разбира се, първата ни работа във вторник е да вкараме точката с референдума за обсъждане в парламента, каза в телевизионно интервю не кой да е, а Цветан Цветанов. Ние също сме за мажоритарни избори и ясни правила! Нашите идеи и тези на господин Трифонов съвпадат!

Стига бе!

Как така съвпаднаха СЛЕД, а не ПРЕДИ изборите? Откъде се появи подобно просветление в герберските глави, или е опит за финтиране?

Дори да повярваме за миг, че Цецко казва истината, то как да тълкуваме интервюто му, дадено ден преди това, в което казва: ГЕРБ ЩЕ ИЗКАРА ЦЕЛИЯ СИ ЧЕТИРИГОДИШЕН МАНДАТ!

Значи хем са за промените в изборното законодателство, хем ще си изкарат мандата? На малоумни ли ни правят, или вече смятат народа за толкова прост, че даже е забравил да мисли?

Слави каза ясно – давам им три дни да вкарат референдума за разглеждане, два месеца да изработят нов закон, след това да се саморазпуснат и да се направят нови избори! Поне така заяви през март. Сега леко го заусуква и обясни, че вероятно ще трябва време. Колко време, не разбрахме.

И следва въпросът – как така Цветанов и респективно Борисов, защото Цветанов не може да кихне без да го попита, са за мажоритарни избори, за промяна на закона, но ще си изкарат четиригодишния мандат? Ще приемат исканията сега, а ще ги въведат през 2021 година ли?

Слави още четири години ли ще виси пред парламента, или ще се остави да бъде убеден, че по-рано няма как да му се въведе системата?

Или ГЕРБ ще се направи на доброто ченге и ще внесе закона, а патриотите, без да се се правят на лошото, ще гласуват против? Защото мажоритарно няма да влязат в парламента, а сега току що са захапали кокала.

Но ако са против, Трифонов пак трябва да заседне пред бялата сграда!

Яко ни лъже някой в момента.

Разиграва се безумно фалшив политически театър и кой кого премята не е ясно.

Ясно е само, че единственият преметнат със сигурност ще бъде народът!

Докато не излезе той на площада, а не само Слави!

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Жалка история! Ние гласувахме за 120 депутата, не за мажоритарни избори!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *