Рекордна Инфлация! Идат Масови Бунтове!

Невиждани нива на инфлацията от 1996 година насам отчита НСИ. През януари 2022 животът е поскъпнал с 9,1%, сравнено с януари месец миналата година. Такива нива на инфлацията у нас не са виждани от прословутата Виденова зима, коментират от НСИ.

В същото време, редица браншове обявиха стачна готовност заради недостиг на финансиране през 2022, или заради лъжливи обещания, дадени им от управляващите, преди да представят бюджета за 2022. Първи служителите на БАН обявиха, че са готови да протестират, тъй като не са получили обещаното увеличение на бюджета си. Последваха ги музейните работници, които признаха, че едва свързват двата края заради стремителното поскъпване на живота през последните месеци. Те също се надяваха, че новото правителство ще помисли и за тях, както им бе обещано по време на преговорите за правителство. Но очевидно не се е случило.

Пожарникарите насрочиха протеста си за събота, тъй като в новият бюджет не е предвидено никакво увеличение на заплатите им. Те се надяваха на 20 % увеличение, което е съвсем резонно, предвид високата инфлация. Огнеборците са недоволни и от намерението на правителството да ги извади от системата на МВР, което значи да им се орежат всички социални придобивки, които ползват ченгетата. Полицаите изразиха подкрепата си за протеста им и обещаха да се включат.

А какво прави междувременно правителството?

Финансовият министър Асен Василев и енергийният му колега Александър Николов са на посещение при господарите си в САЩ, заедно с ръководствата на АЕЦ „Козлодуй“, „Булгаргаз“ и „Булгартрасгаз“, където ще проведат серия от срещи в различни градове. Като основни цели на посещението са посочени … преговори за внос на втечнен шистов газ, както и за изграждането на подвижни модули за ядрени реактори.

Премиерът ПростоКиро се изказва по всякакви теми, само не и такива, свързани с функциите му като премиер, а още по- малко със състоянието на държавата. Управляващите като цяло избягват да дават интервюта, а ако някой случайно се появи по телевизията, се придържа към опорката: цените са високи, защото е така в цяла Европа, токът е скъп, защото е скъп в цяла Европа, и… правителството няма какво да направи. Дано си дават сметка, че постоянното оправдание, че няма какво да направят по един или друг проблем, защото така било навсякъде, е изключително глупаво и неправдоподобно. Най- малкото защото изобщо не е така бедно, безперспективно и мракобесно навсякъде. Даже май никъде, освен у нас. Можеха също да не се мотаят с бюджета, който ще влезе в сила чак през април. А то пък какъв бюджет само – половината браншове забравени или окастрени и готови на бунтове.

И да не забравяме, че едва влязъл в сила през април, този бюджет ще действа до … юли, когато ще бъде променен.

Управляващите създават усещането, че държавата е на самотек, а единствената им цел е да свършат няколко неотложни задачи в полза на работодателите си от Вашингтон, след което да си бият камшика от разпадащата се колониална конструкция Република България. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. ТЕ УБИХА БЪЛГАРИЯ В МОМЕНТА СИ УВЕЛИЧИХА ЗАПЛАТИТЕ СЪС ПО 700 ЛВ. ПОВЕЧЕ И ТАКА Е НА ВСЕКИ ТРИ МЕСЕЦА ЗА НИЩО ПРАВЕНЕ

  2. А тъпите оФци сами плащат робията си, докато си мислят, че живеят във възможно най-великата демокрация.

  3. Защо ли все повече ми се струва, че дори укрите, са си избрали по-способни и патриотични идиоти от българското племе.

  4. Мъдрост му липсва на нашия народ, мъдрост и ум. Ама 2милиона са бедни и болни пенсионери, повечето от които си броят стотинките, около милион са ромското оскотяло население, така са и насилствените гласоподаватели на ДПС. Е какво остава, шепа бг граждани, половината от които стягат куфари за чужбина. На фона на цялата мизерия, сега Радев се сетил да засилва армията. С прахосаните, подарени на Щатите милиарди, това можеше да стане,неговата мисия е нови подаръци за военно-промишления им комплекс. Убиват ни нашите атлантисти и чуждите безсрамно и подло.

  5. ИЗВЪНРЕДНО: ЗАПОЧНА СЕ
    • Feb 16, 2022 • Вчера работната група за премахването на зеления сертификат приключи работата си. Представителите на правителството отказват да премахнат дискриминацията, въпреки представените от нас аргументи. Ето защо Възраждане ще предприеме ответни действия на 23 февруари от 11 ч. пред Министерския съвет. https://www.youtube.com/watch?v=2KQJ-vLkN4o

  6. Ококорения лакей Кокорчо продава България във робство на янките !
    . . . . Той води сбирщина мухльовци, за да подпишат заробващи договори сравнение с които американските ел.централи в М.Изток са детска мечта .
    . . . .
    Посланик Херо Мустафа също Е В СЪСТАВА на българската делегация във Вашингтон !
    . . . . Тя е Настойника и определя действията на тези помияри .
    . . . .
    Заробват ни с атомни реактори Westinghouse (като гръмналите в Япония), заробващи договори за внос изключително на американски втечнен газ и поставяне под американско управление цялата ни енергетика .
    . . . .
    Със своите психични карамболи Харвардския Кирчо отсече че няма да има АЕЦ Белене и остави БСП с пръст в устата, тъй като той тях „не ги бръсне за сливи“ а те си мукат и търпят свряни в ъгъла а той знае, че може да ги мачка както си иска .

  7. БСП също са национални предатели, не знам до кога ще живеете с надеждата, че там има читави българи?
    Точно те сътвориха тумора сДс, те подариха българия на терористите от нато, те ни вкараха в евроджендърхалифата, за да избият българите и тук да останат само цигани ……………
    Останалите партийки са техни либерални чеда ….

  8. Кирчо от “Продължават Полюциите“ : Да предаваме българските национални интереси първа радост е за нас !
    . . . .
    Да се кланяме на Кукловода-Посланик, като най-добрите Харвардси лакеи е наша гордост !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *