Рашков: АМ „Хемус“ – Магистрала Няма, а Парите са Откраднати! Гешев Саботира Разследването!

Парите за строежа на АМ „Хемус“ са потънали в чужди джобове и в партийни каси, заяви в предаването „Лице в лице“ на бТВ вътрешният министър.

Служителите на МВР работят по случая с АМ „Хемус“ от месеци без участието на прокуратурата, заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. По думите му по случая са събрани томове с информация, а наблядаващите прокурори по делото си правят оглушки, скатават се с най-различни процедурни хватки и даже не знаят къде се намира ГДБОП. Това си е чист саботаж на разследването от страна на Прокуратурата на Гешев и вероятната цел е да прикрият онези, които са откраднали парите за строежа на „Хемус“, заяви Вътрешния министър.

„Строителството на втората по дължина авотомагистрала у нас е национален обект, който се очакваше от много български граждани и струва на данъкоплатците огромни финансови средства. Сега обаче се оказва, че нито парите са налице, нито магистралата е готова“, каза вътрешният министър.

„В задачата се пита защо прокуратурата на Гешев не е стартирала разследване преди формирането на служебното правителство, за да разкрие престъпленията, които са извършени във връзка със строителството на автомагистрала „Хемус“, посочи той.

Според Бойко Рашков кражбата от АМ „Хемус“ спокойно може да бъде наречена „престъплението на века“. Той посочи, че е имало отклоняване на бюджетни средства чрез използването на предварително замислени механизми. По думите му средствата са изтекли в чужди джобове, партийни каси и дори в чужбина.

„В един изключително важен момент от разследването, когато има лице, което е задържано и привлечено в качеството му на обвиняем, и имаше процесуални възможности, които можеше да се използват, с цел лицето да изпълни обещанието, което е дало – да направи самопризнания“, прокуратурата даде на заден и блокира тази възможност, разкри вътрешният министър.

По думите на Рашков, за да проговори, обвинияемият е поставил две условия: Първото е, че би направил пълни самопризнания, ако прокуратурата не протестира мярката му за неотклонение домашен арест, а второто е – ако му се наложи да пътува в чужбина, евентуално прокуратурата да му разреши. Така обвиняемият се опита да се споразумее с прокуратурата срещу информацията, която ще даде.

Обвиняемият все още не е направил самопризнания, заяви Бойко Рашков. Според него представителят на прокуратурата директно е блокирал тези възможности, които има. „Това е възлово лице в схемата „Хемус“, заяви Рашков.

„Този човек, който вече е известен, можеше да ни отведе по най-късия път до мястото, където се намират онези 50-60 млн. лева, както и до поръчителите на останалите кражби от магистралата. Дали тези пари не са попаднали в ръцете на някои ръководни политически лица, дали са изнесени в чужбина, дали не са в нечии партийни каси. Това щяхме да разберем още онзи ден, но Гешев направи всичко възможно да блокира случая и да прикрие поръчителите“, заяви вътрешният министър. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Кви магистрали бе малоумник?
    България и българите биват умъртвявани, докато маймуните си отварят задните бузи пред всеки евроджендър.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *