Кирил Петков пред „Файненшъл Таймс“: България НЯМА ДА ПРЕЧИ на Северна Македония за ЕС!

Твърде нескопосана двойна игра играе прясно избрания премиер Кирил Петков по казуса с присъединяването на Северна Македония към ЕС. В изявленията си пред българските медии новоизлюпеният премиер твърди, че страната ни няма да променя позицията си по отношение на западната ни съседка. Като в същото време в интервюта за чуждестранни издания, Петков твърди, че България няма намерение повече да спира Северна Македония за влизането й в ЕС.

В най- новото си интервю пред авторитетното издание „Файненшъл Таймс“ Кирил Петков разкрива, че правителството му има бързо план, чрез който само за 6 месеца ще реши всички спорни въпроси със Северна Македония. В България едва сега научаваме, че новосформираното правителство има 6-месечен план за действие. Досега Петков доста витиевато описваше бъдещите си намерения за водене на преговори със Скопие, като обясняваше, че ще ги разшири и допълни с икономика и транспортни връзки, така че да не се базират само на историческа и културна основа. Но очевидно все още не разбира, че спорът е изцяло за това, че македонците крадат културната ни и историческа идентичност. Според Петков, след преговорите, в учебниците на Северна Македония България вече нямало да бъде наричана „фашистка“. Как точно ще ги убеди да се откажат от може би единственият достоверен факт в историческите им претенции към нас, не е ясно.

А известно ли му е това, че ако Северна македония се откаже от нашата история и култура, тя губи своята национална идентичност, 90 % от славянското й население ще се пишат българи и псевдодържавицата им ще се разпадне. Затова няма как скопие да отстъпи – няма начин да спре с антибългарската пропаганда и няма как да спре с кражбите на българската история. Която е и тяхна, стига да признаваха, че са българи.

Точно ден преди да излезе интервюто му за „Файненшъл Таймс“, кирил Петков категорично заяви пред българската аудитория, че страната ни няма да вдигне ветото си върху преговорите на Северна Македония за ЕС. Днес обаче научаваме, че ще водим бързи и стегнати преговори, които ще приключат след 6 месеца.

Има два варианта: или Петков лъже най- безсрамно пред родните медии и маже пред чуждестранните, или изобщо си няма на идея какви ги говори и само си проветрява устата. Силно сме разколебани между двете тези. Все пак, като човек близък до американската посланичка, Петков вероятно е наясно, че дипломатическите представителства у нас се информират от българските медиите за това какво се случва в държавата, а не разчитат само на интервюта и публикации в чуждестранни издания.

В същото време, последното социологическо изследване на „Галъп“ посочва, че 75 % от българите подкрепят ветото на страната ни над Северна Македония, докато не се разреши спорът между двете държави. Ако правителството на Петков си позволи набързо да претупа въпроса и да пусне съседите към ЕС, ще си навлече огромно недоволство, което не е изключено да прерасне и в масови улични протести. Но от друга страна, и САЩ, и Брюксел натискат страната ни час по- скоро да изчисти спора (т.е. да се откажем от претенциите си), за да може Северна Македония да започне предприсъединителни преговори. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. АКО СМЕ ИСТИНСКИ БЪЛГА РИ БЪРЗО ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ НАТО И ЕС

    • Истинските българи са малцинство в родината им.
      Истинските българи вярват в БОГ не в сатанинските трансхуманизиращи течности наричани ваксини.

  2. ПОЛИТИЧЕСКИ КУРВИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЩЕ СЕ ВАКСИНИРА ДО ЕДИН САМО С РУСКА ВАКСИНА И САМО В РУСКОТО ПОСОЛСТВО И РУСКИТЕ КОНСУЛСТВА НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА ГЛУХИ НИЕ ЗНАЕМ КОЙ ИСКА ДА НИ ИМА НА ТОЗИ СВЯТ ЗАБРАВЕТЕ ЗА ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ СЪС ЕВРОПЕЙСКИ И АМЕРИКАНСКИ ВАКСИНИ ГРАБВАМЕ СОПИТЕ

  3. ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА МОЖЕ ДА ОЦЕЛЕЕ САМО СЪС ВНОСА НА РУСКАТА ВАКСИНА ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ДА ГИ ИЗХВЪРЛИМ ОТ ЖИВОТА НИ И БЕЗ ТОВА НЕ ГИ ИЗБРА НАРОДА

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *