Рамзан Кадиров: Над 1000 украински морски пехотинци се предадоха днес в Мариупол

Над 1000 украински морски пехотинци се предадоха в Мариупол, съобщи в Телеграм канала си чеченският лидер Рамзан Кадиров, цитиран от Ройтерс. Кадиров призова и останалите украински сили, които са се барикадирали в металургичния комбинат „Азовстал“, да се предадат.

В сутрешния си брифинг генералният щаб на украинската армия заяви днес, че руските сили продължават с атаките срещу металургичния комбинат и пристанището на Мариупол, премълчавайки както факта, че пристанището от 3 дни вече е под контрола на руските сили, така и масовата капитулация на украинските бойци в района на металургичния завод.

„В „Азовстал“ понастоящем има около 200 ранени, на които не може да бъде оказана медицинска помощ. За тях и за останалите ще е най-добре да прекратят тази безсмислена съпротива и да си вървят при семействата“, изтъкна Кадиров.

Над хиляда украински военни се предадоха днес в Мариупол, сред тях са 162 офицери и 47 военнослужещи от женски пол, потвърди думите на Кадиров по-късно днес и говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков.

ИГОР КОНАШЕНКОВ

„В град Мариупол, в района на металургическия комбинат „Илич“, в резултат на успешните настъпателни действия на руските въоръжени сили и на подразделенията на милицията на Донецката народна република, се предадоха в плен 1026 украински военнослужещи от 36-а бригада на морската пехота“, каза Конашенков. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Общо 1026 души от 36-та отделна бригада на морската пехота на ВСУ се предадоха в района на завод Иличa в Мариупол.

    Сред предалите се в плен:

    1. 162 офицери
    2. 151 ранени (на всички е оказана медицинска помощ)
    3. 47 жени военнослужещи.
    4. 1 британският наемник Ейдън Айслин

  2. Подполковник Ломтев от 36-та обрмп вече 2 пъти от 2014 г. насам попада в плен.
    За първи път той бе заловен в Крим по време на демилитаризацията на украинската групировка през март 2014 година.
    Е, 8 години по-късно, той вече беше хванат в Мариупол по време на неуспешен опит за бягство на останките от 36-ия обрмп от заводн Илича.

  3. БЪЛГАРСКИ МОРЯЦИ В БЪЛГАРИЯ ЗНАЕМ ЧЕ СТЕ БИЛИ ЗАЛОЖНИЦИ НА УКРАИНСКИТЕ ФАШИСТИ ГЛАВОРЕЗИ ЗНАЕМ ЧЕ ЗНАЕТЕ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СТЕ УДОБНИ НА БЪЛГАРСКОТО ФАШИСТКО ПРАВИТЕЛСТВО НЕ СЕ ВРЪЩАЙТЕ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ВИ ЛИКВИДИРАТ ЗА ДА МЛЪКНЕТЕ ПОМОЛЕТЕ БРАТСКА РУСИЯ ДА ВИ ПРИЮТИ БРАТУШКИТЕ НЯМА ДА ВИ ОТКАЖАТ ТАКА ЩЕ ЗАПАЗИТЕ ЖИВОТА СИ ГОСПОД ДА ВИ ПАЗИ

  4. СЛАВА ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА РУСИЯ СЛАВА ЧЕЧЕНИЯ БЛАГОСЛОВЕНИ ДА СТЕ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС ОБИЧАМЕ ВИ МЕЧТАЕМ ДА ВИ ПОСРЕЩНЕМ НАШИ РОДНИ ИСТИНСКИ БРАТЯ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ ГОСПОД ДА ВИ ПАЗИ БРАТЯ ВИНАГИ И НАВСЯКЪДЕ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *