Румен Радев: България е на автопилот! Някой има сметка в страната ни да цари хаос! Вижте само тук:

„Хаосът в държавата е пълен. Този хаос го виждам непрекъснато и той изглежда вече като вид ошлайфано политическо поведение“.

Тези тежки думи изрече президентът Румен Радев в отговор на журналистическо запитване как ще коментира идеята за рестарт на процедурата за закупуване на нов изтребител.

„Учуден съм от обрата в позицията на правителството – че може да се рестартира процедурата заради създаването на временната парламентарна комисия, която незнайно защо бе свикана и ще се занимава с казуса, но чак през есента след ваканцията на депутатите“, заяви Радев.

И продължи: „Ние имаме ясно поставена задача от ЕС да обновим военната си авиация. Имаме и проект как да го направим. Създаването на тази комисия е слагане на прът в колелата на решенията на ЕС и НАТО. И аз виждам нечие, меко казано, странно желание тези проекти да не се реализират, а да се протакат. Защото създаването на подобна комисия ви връща обратно в 2011 г., когато тепърва започна процесът на проучвания и дебати какво точно да правим с армията и как да гарантираме сигурността на държавата.

У нас има парадоксален спор между институциите по отношение на изтребителите, в който спор се намесва сега и някаква новосъздадена за целта от ГЕРБ парламентарна комисия. Затова хаосът е пълен и става още по-сериозен, каза президентът.

Като всеки българин, а аз съм и летец, винаги съм искал да се закупят нови съвременни самолети. Вярно е,  че „Грипен” не е най-добрият вариант за нас, обаче  той е единственият самолет, който можем да си позволим. Естествено, че е най-добре да си вземем F-18 и още по-добре нов „Еврофайтър”, или нов  F-16, но нямаме пари да си ги купим.

Виждал съм през последните 10 години как много държавници са опитвали да преговарят, да търсят начини да купим нещо по-добро, но никой не успя. Защото тези самолети струват пари. Много пари.

Ако се намери начин да се излезе от финансовата рамка, която ни е определена от парламента, аз ще съм първият, който ще бъде за. Но не можем да обясним на обществото, на бедните, как ще дадем толкова пари за един самолет, когато хората живеят масово в недоимък“, категоричен бе Радев.

Тези му думи веднага настървиха опонентите и страстите се нажежиха до червено.

И понеже думите на държавния глава няма как да бъдат оборени, медиите получиха задача да го дискредитират и да преиначават всяко негово действие.

Поредната идиотщина, която прочетохме днес е, че в Полша Радев гонел Тръмп по петите и искал да се снима с него. А Тръпм пък бягал и охраната го прикривала от набезите на нашия президент. Общо взето си играли на криеница.

Едва ли някой ще повярва, че мъж с желязна дисциплина, спазващ правилата до последната точка и запетайка, ще хукне да гони Тръмп за селфи.

Платен медиен шамар изяде и първата дама- за това, че се била облякла в червено.

И в зелено, и в синьо да се беше барнала – пак щеше да го изяде.

И монашеска одежда да бе наметнала, медийните кучета на ГЕРБ и Сорос щяха да я ръфат до кръв.

Войната Борисов – Радев се води на всички фронтове, най-вече на подлизурско – медийния.

Причината е ясна: 71 % от българския народ обожава Румен Радев. А подобно одобрение не се преглъща лесно. Особено от човек, когото одобряват само 22 процента от българите.

А кой е човекът, е излишно да споменаваме. Той е готов да жертва дори националната сигурност в името на клюмналия си рейтинг.

Вследствие на което рейтингът му продължава да пада!

Но пък какво тук значи някакъв си рейтинг, когато ЦРУ помага!?!

Трагично! Skandalno.net

Автор: Станислава Славова, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

14 коментара

  1. Надценихте одобрението за по-малко рейтинговият политик. Тези 32 процента са след мощна клизма на социологията. Харесващите го са малко, под средното ниво на интелигентност и преобладаващо жени, застаряващи или по-възрастни. Във всеки случай не харесват политиката му или действията му, а търсят романтика. На един нормален мъж никога няма да се харесат меки, пъзливи, нерешителни и често сменящи мнението си индивиди, нито за приятел, нито за съотборник и най-малко за вожд.

    Поздравления за статиите Ви!

  2. Анализ на „Булгстратфорт“
    .
    Внимание – Лъжат ни “Дилъри на американски авиационен скраб”…
    .
    Продължават яростните опити, на корумпирани гербаджийски партийци и генерали, “Дилари на американски авиационен скраб”…, да ни “пробутват” 100 тона на цената на диаманти…!!! Наблюдаваме корупционна вакханалия за милиарди… Заради ЧИСТА КОРУПЦИЯ, от ГЕРБ искат да Загробят още от 5 до 8 милиарда евро… , а единствената им реална пречка е Президента Р.Радев…!
    .
    Приятели,
    Най-важното при превъоръжанавето днес е офсетната програма…!!!
    (Обратните инвестиции от производителя в България на същата стойност каквато са самолетите…).
    – Тази програма може да се превърне в ИНДУСТРИАЛНА РЕВОЛЮЦИЯ В БЪЛГАРИЯ…!!!
    В Унгария тази офсетна програма, само за шест самолета “Грипен”, днес дава 5% от БНП на Унгария…, същото, със същите “Грипен” е и в Чехия…!!!
    (Днес Швеция е с най-висока производителност на труда в ЕС, а България с най-ниската…!!!)
    .
    Конкретно…:
    1. Португалските Ф-16А блок-15, след като са бракувани в САЩ, са ПОДАРЕНИ на Португалия по програмата „Мир-ІІІ“, произведени са преди 40 г. и бракувани за втори път в Португалия, преди 20 г. Дори след “модернизацията” им, оставят ненадеждния двигател F-100 PW-200 и радара AN-APG-66 (V), с далечина на откливане на целите само 60 км…
    За придобиване на съпоставимия с Грипен, Ф-16 блок 60 се иска СПЕЦИАЛНО РЕШЕНИЕ НА КОНГРЕСА, което е немислимо за България… (на “по-американската” Румъния са отказани дори по-старите Ф-16 блок 50).
    – Американците НЕ ПРЕДЛАГАТ и Офсетни сделки за взаимно изгодни компенсации…, а след като Тръмп иска да върне производствата в Америка “индустриалното сътредничество” – офсета, е непостижим блян…
    2. Италиянските „Еврофайтър“ са от ПЪРВАТА серия с опростено оборудване само за бойни действия денем в прости метеорологични условия… С модернизацията излизат по-скъпи от новите…
    3. Единствения съвременен самолет е „Грипен“С/Д или „NG“ (Е), който тепърва започва да се произвежда, двигателите им са американски RM-12 = F-404GE-, а всички системи на 100% съвместими с натовските и дори предлагат собствена система АУАКС, “Ери-ай”, каквато са си купили в Гърция…!!!
    (Грипен е всецелеви и когато се използва с АУАКС “Ери-ай” и “Земен център за въздушшен, земен и морски суверенитет “Стина”, се гарантира придобиването не просто на изтребител, а на “Напълно интегрирана система за национална сигурност и отбрана в мирно и военно време”…!!!)
    4. За сравнение
    – Ф-16 са капризни са към чистотата на летищата (камъче от 3-4 мм. „праща“ двигателя за ремонт за 10 милиона долара), искат огромно и сложно (капризно) наземно оборудване за между полетна подготовка, имат тройно по-продължителна и четворно по-скъпа поддръжка за 1 летателен час…
    Обаче…
    Корумпираните от американците Дилъри на скраб, Цв.Цв., Плевнелиев, А.Ангелов, А.Тодоров и тракториста Ненчев, си направиха “Парламентарна Дилърска Комисия за авиационен скраб” с която искат да измамят българските граждани, та с радост да купим 100 тона Американски Скраб…
    – Сега “плачат” за „Рафал“ и пак за… употребявани Ф-16, но блок 50…
    – Соломончо Паси пък ни лъже, че американците щели да ни “дават” Ф-35, ама първо да сме купели бракувани Ф-16А…
    Палячовци…!
    И още:
    5. Рафал и Ф-16 блок 60 са два, два и половина по-скъпи от Грипен, при еднакви оръжия. Рафал е най-ненадеждния самолет и дори във Франция около 50% чакат различни ремонти… Цената на пролетян час от Рафал, Еврофайтър и Ф-16 блок 60 е от два до четири пъти по-висока от тази на Грипен, а времето за междуполетна подготовка при еднотипни задачи, при Грипен е от два до шест пъти по-малко…
    6. Грипен е пригоден за къси и зле подготвени полоси и пътни участъци и техници със средна квалификация, а останалите „играчи“, особено Ф-16 са крайно капризни към чистотата на полосите…, като цената за ремонтите на двигателите им започват от 10 милиона долара…
    7. Само за Грипен се предлагат „Офсетни сделки“ на 100% от инвестираните от България пари…
    – Детска игра е, да се сравнят резултатите и ЦЕНАТА НА ЛЕТАТЕЛЕН ЧАС от използването на Грипен в Унгария и Чехия, новите Ф-16С/Д блок 60+ в Полша и бракуваните португалски Ф-16А в Румъния…
    ДОРИ И САМО ЗАРАДИ т.7 ТРЯБВА ДА СЕ ИЗБЕРЕ… ГРИПЕН…!!!
    (…ЕДИНСТВЕН начин Дилърите на скраб да навредят на България е да ни излъжат да купим самолети без офсетна сделка)…
    .

  3. dano da propadne v devetia krag na ada predatelia borisov oste se chudi zasto zaroda go mrazi toi ne moje da prosti na general radev za narodnata obich idoverie s koito se polzva za kratko vreme specheli sarcata na celia narod da jivee general radev i bratska rusia

  4. Да купят руски.Су ,Миг по евтини и по добри от американските….

  5. Язък дето си бил пилот, Румене, ако става дума за цена – руски самолет, ако става дума за надеждност – пак руски!
    Няма по-добри в момента, без да съм русофил – всичко друго е компромис.

  6. Благодаря ти, Станислава, за истината в чудесните материали! След теб просто няма какво да кажа, освен, че съм съгласен с всичко изнесено и да те поздравя!

  7. Най-после един достоен Президент да пльосне в очите на герберските кретени истината. А хаосът е повсеместен! Няма нещо, което да върви в тая държава, а в ръцете на гробарската паплач отиде ептен у киреча…Бай Таковата се обърна от резач на ленти на турист, оди да обикаля цяла Европа кат’ Миндовата кучка и да опява по теми, дето и хабер си няма и където се ОСРА като данак. Хъбове, кохезии, еврофондове, електронно правителство, европредседателство…а народът затъва все повече в мизерия и катастрофално намалява. И като капак на всичко и застрашително растящата мангалска наглост…Ако искаме да продължава така, нека да продължаваме да се спотайваме се като мишки, щом нямаме желание да пометем ОПГ ГЕРБ и на следващите избори да идем пак за риба или гъби…Толкова ли не ни е ясно, че тия се оядоха с власт и е крайно време да поемат пътя към политическото гробище. Май няма друг народ на тоя свят така мазохистично да настъпва мотиката ТРИ пъти последователно…

  8. Но по Конституция президентът не може да направи нищо и хаосът ще продължи. Смяна на конституцията и президентска република!

  9. ЗАЩО И ПРЕЗИДЕНТА НАСТОЯВА ЗА ГРИПЕН А НЕ ИСКА ДА СЕ ВКЛЮЧИ И МИГ И СУ . НЕКА ДА ВИДИМ И ТЯХНАТА ОФЕРТ. ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ЧЕ ПЛОВДИВСКИЯ ЗАВОД Е СПЕЦИАЛИЗИРАН ЗА РЕМОНТ НА МИГ А МОЖЕ И НА СУ ДА СЕ СПЕЦИАЛИЗИРА И ТА НА ЦЕНИ МНОГО ПО-МАЛКИ ОТ Ф И ГРИПЕН. НЕ МИ КАЗВАЙТЕ, ЧЕ АВИОНИКАТА НЕ СЕ СИНХРОНИЗИРА С НАТОВСКАТА. ИМА СПЕЦИАЛИСТИ КОИТО ЩЕ Я ПРЕНАСТРОЯТ И ТО ЗА МНОГО ПО-МАЛКО ПАРИ. АКО СА РУСКИ САМОЛЕТИ И ПРОТИВОРАКЕТНИ СИСТЕМИ ЩЕ МОЖЕМ И САМИ ДА СИ ГИ ПОДДЪРЖАМЕ ТЕХНИЧЕСКИ.
    НА ВСИЧКИ НИ Е ЯСНО, ЧЕ ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА ДО ДНЕС ПРОВАЛЯТ ВСЕКИ ВАРИАНТ ВЪВ ВСИЧКИ ОБЛАСТИ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ИКОНОМИЧЕСКАТА, ОТБРАНИТЕЛНАТА И СОЦИАЛНО-ПОЛИТИЧЕСКА ОБСТАНОВКА В БЪЛГАРИЯ ЗАРАДИ КОМИСИОННИ. НИТО ЕДНО ПРАВИТЕЛСТВО НЕ Е ПИТАЛО НАРОДА, ОТ ЧИЕТО ИМЕ УПРАВЛЯВА НЕЗАКОННО СПОРЕД КОНСТИТУЦИЯТА, ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО НИ КЪМ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, ЗА ВЛИЗАНЕТО НИ В НАТО, ЗА ЮЖЕН ПОТОК И ……. А ЗА АТОМНАТА ЦЕНТРАЛА В БЕЛЕНЕ ИМАШЕ РЕФЕРЕНДУМ И ВЪПРЕКИ ВОЛЯТА НА НАРОДА ДА СЕ ПОСТРОИ ТЯ ВСЕ ОЩЕ НЕ Е НА ДНЕВЕН РЕД НА НАРОДНОТО НИ СЪБРАНИЕ. ДОКАТО ПРАВИТЕЛСТВАТА ПРОДЪЛЖАВАТ ЕДНОЛИЧНО, ДЕСПОТИЧНО, ЖЕСТОКО И МАЛОУМНО ДА РЪКОВОДЯТ ДЪРЖАВАТА ЗАЩОТО СМЕ ИМАЛИ ГЛУПОСТТА ДА ИМ ПОВЯРВАМЕ НА ПРЕДИЗБОРНИТЕ ОБЕЩАНИЯ И ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ТЯХ ЩЕ Е ТАКА! ЕДИНСТВЕН ИЗХОД ОТ ТАЗИ УБИЙСТВЕНА ПОЛИТИКА НА УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА Е РЕВОЛЮЦИОННА ПРОМЯНА НА ОБЩЕСТВЕНИЯ СТРОЙ.

  10. До всички правещи предложения за МИГ и СУ.Да имате права,че това са самолетите най-добри не само като цена -качество но ние нямаме право да си купуваме такива самолети докато сме в НАТО.А да излезем от НАТО никой няма да ни остави.Затова американците и военни си докараха тук и те ще стоят като окупационен корпус и като защитници на проамериканските правителства в България.Да не би на някой да му хрумне с насилие да ги махне от политическата сцена.Защото друг път за елеминиране на еничарите вече няма.Чрез избори не става защото ги фалшифицират!

  11. До „И“
    Завода се казва АВИОНАМ. Слушалисте прекалено много новини(глупости, наговорени просто за да се имаме на приказка). Завода след като си го върнахме представлява 3 голи халета, завода е ограбен и продаден. Борисов откупи едно голямо нищо.
    Второ: завода има право да ремонтира вертолети, Ми-17, Ми-24. Завода няма сертификат или разрешение от Русия да ремонтира МиГ-29 или Су! Завода няма специалисти, които да са обучени да вършат тази дейност. Само в Русия се праци КВР на МиГ-29 и никаде другаде. Да не мислите, че ще ни обучат инженерите и ще ти дадат права за ремонт, да ги мислите за балъци.
    Трето: и аз харесвам руски самолети, но сме в НАТО, ако се закупят руски, после за да ги модернизираме, демек съвместим с натовските, ще излезнат двойна цена, което не ни устройва. За парите, който се говори 1.5 мил. евро. Грипен е най- изгоден, от всякъде погледнато. Направо е без коментар.

  12. Аз пък не виждам защо на България и трябва да купува самолети, или да се въоръжава. Колкото и въоръжена да е, тя не може да се съпротивлява нито на Европа, нито на Русия. По-правилно би било за България да си избере подходящ съюзник. Връзката ни с Европа се оказа катастрофална. Вместо да говорим за въоръжаване по-добре да се върнем към Русия. Дали обаче това е възможно и как може да се осъществи?

  13. Нпалине в броие си правете илюзии че така лисно ще се отървем от хбръкмите Ф-16. омериканците поискаха за тях парите в брой и веднага.Горанов вече е превел папрте за тях и връщане назад няма, ако новото провителство реши да се откаже. За американските е необходимо да се строи ново наземно олорудвани , което ще струва не лев или два, амного повечеове Докато за руските МИГ или и Су вече си има наземно оборудване, и нашите летци са обучини с тях

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *