Пeпe Ecкoбаp: Накба 2.0 (Изселването на палестинците) съживява нeoлибеpалнитe войни на Зaпaдa

Пепе Ескобар – 31 октомври 2023

Войната между Израел и арабските деца, която е и война между Хегемона CAЩ и оста на шиитската съпротива в лицето на Сирия, Ливан, Ирак и Йемен, предвождани от Иран (като и двете войни са част от голямата война между НАТО и Русия и НАТО и Китай) излиза напълно извън контрол.

Вече е твърдо установено, че при положение че Китай посредничи за мира в цяла Западна Азия (Близкия Изток), а Русия и Китай вече имат 9 верни икономически сателити в лицето на БРИКС-11 и над 30 големи държави с улеснени взаимни енергийни и търговски разплащания извън американския долар… На този фон нямаше как Западната Империя да не отвърне на удара:

Да подпалим Западна Азия (Близкия Изток)

Непосредствената цел на щатските неокони (неолиберали) психопати и техните силози отвъд Beltway (вж „Inside the Beltway“ – б.р.) е да унищожат Сирия и Ливан по пътя към голямата си цел – Иран.

Именно това обяснява струпването в Централното и Източното Средиземноморие на флот от поне 73 военни кораба на САЩ/НАТО, сред които 2 от общо 4-те американски самолетоносач, които в момента са в движение, и над 30 кораба от 14 държави членки на НАТО. Всички те са се събрали за формално участие във военноморското учение на НАТО Dynamic Mariner край бреговете на Италия.

Това е най-голямата концентрация на военни кораби на САЩ/НАТО от 70-те години на миналия век насам.

Всеки, който вярва, че този колосален флот е събран само за да „помогне“ на Израел в проекта му за окончателно решаване на „палестинския му проблем“ чрез операция Накба 2.0 (прочистването на Палестина от палестинците-б.р.) в Газа, трябва да прочете малко Луис Карол. Тази Война в сянка, която вече е в ход, има за цел да разбие всички възли на Оста на съпротивата в Близкия Изток в лицето на непримиримите шиитски врагове на Американската империя – Сирия, Ливан и Ирак – като Иран трябва да е кулминацията.

Всеки военен анализатор с коефициент на интелигентност над стайната температура знае, че всички тези скъпи американски железни корита са обречени да се превърнат в декорации към средиземноморските коралови рифове – особено ако бъдат посечени от хиперзвукови ракети.

Разбира се, всичко това може да е просто средностатистическо американско шоу за демонстрация на мощ/възпиране. Главните действащи лица – Иран и Русия обаче никак не са впечатлени. Достатъчно е двете да погледнат през рамо зад себе си какво направиха с НАТО в Афганистан група планински козари с фалшиви калашници.

Нещо повече, ако изобщо възнамерява да започне война срещу Иран, за да е успешна същата, Хегемонът САЩ ще трябва да разчита на сериозна мрежа от бази на терен. Нито един близкоизточен (западноазиатски) играч обаче не би позволил на САЩ да използва базите си в Катар, Кувейт, Ирак… даже и тази в Йордания. Багдад вече се е заел, при това доста енергично, да се отърве от всички американски бази на територията си. Страната е в пълен геополитически синхрон с братски шиитски Иран.

Къде ще е новият Пърл Харбър на американците?

План Б , какво друго могат да измислят САЩ, освен да инсценират още един Пърл Харбър (последният се случи само преди няколко седмици с нападението на Хамас). В края на краищата, организирането на такава пищна демонстрация на дипломация с канонерки във вътрешно море разкрива апетитен избор на подходящи патици.

Идиотско е да очакваме, че ръководителят на Пентагона Лойд „Raytheon“ Остин ще допусне върховното унижение на Хегемона да потъне едно от многомилиардните му военно-морски корита, ударено от иранска ракета. Ако това се случи, то ще е – буквално – ядрено.

Аластър Крук – аналитичният стандарт за злато, платина и редкоземни метали (Алистър Крук е бивш британски дипломат, основател и директор на базирания в Бейрут Conflicts Forum – б.р.) предупреди, че има голяма опасност всички горещи точки по света да се възпламенят едновременно и „ако това се случи – то ще унищожи цялата американска „система от съюзници“.

Руският външен министър Сергей Лавров, както обикновено, заби гвоздея, когато заяви, че ако Газа бъде унищожена, последвалата катастрофа ще продължи „десетилетия, ако не и векове“.

Това, което започна като хвърляне на зара в Газа, сега се разпростира върху цяла Западна Азия, а след това неизбежно ще се прехвърли и в Европа, Африка и Азия.

Някои си спомняме причината за сегашните взривоопасни обстоятелства: Препоръчаният от Бжежински гамбит в Украйна с цел отрязване на Европа от руските природни ресурси.

Това доведе до инспирираната от САЩ война в Украйна и най-голямата световна криза от 1939 г. насам. Страусианските неолиберални психопати във Вашингтон нямат представа как да се оттеглят. Така че при сегашното положение надеждата за мирно решение на двете войни на САЩ (в Украйна и Израел) е по-малка от нула.

Както вече подчертах, лидерите на най-големите производители на петрол в света – Русия, Саудитска Арабия, Иран, Ирак и Кувейт – могат с един замах да спрат над половината от производството на петрол в света, като така ще разрушат до основи икономиките на ЕС и САЩ, без да произведат нито един изстрел. Дипломатически източници уверяват, че това се обмисля сериозно.

Както ми каза източник от старата школа на Дълбоката държава във Вашингтон, който сега е в Европа, сериозни играчи активно участват в изпращането на това послание до Beltway, „за да накарат САЩ да се замислят дали не разпалват война, която няма да могат да контролират. Когато отидат на Уолстрийт, за да проверят експозицията на деривати, те вече ще са си помислили добре по въпроса, тъй като документите с предупреждението са били изпратени на хора като Лари Финк от Blackrock и Майкъл Блумбърг“.

Успоредно с това в западните разузнавателни кръгове се развива сериозна дискусия за „новата ос на злото“ (Русия-Китай-Иран) и за консолидирането около тях на единен ислямски фронт в целия Близък Изток (Западна Азия).

Възможностите за такава плътна консолидация на арабите в целия Близък Изток обаче не са чак толкова оптимистични – въпреки, че ключовите два полюса Русия и Китай ясно са идентифицирали общия враг на целия Глобален юг. Турция под ръководството на Ердоган само позира. Саудитска Арабия няма да стигне докрай в защитата на Палестина, независимо от високопарните си позиции. Американските клиенти – шейховете-милионери в Западна Азия, които оглавяват авторитарните режими там, просто се страхуват да не изгубят капиталите си на Запад. Така че остават само Иран и сателитите им от Оста на съпротивата- Ливан, Сирия, Ирак и Йемен.

Ако се усъмните в достоверността на анализа ми, спомнете си за Яхве

Междувременно отмъстителното, нарцистично племе на завоевателите, майстори на политическата измама и моралната неутралност, е дълбоко решено за повторен и окончателен погром срещу палестинците – Накба 2.0. Защо започнаха с прочистване на Ивицата Газа от нейното палестинско население? Отговорът е: за да сложат ръка на огромните находища от газ в морския шелф на Газа.

Директивата на израелското Министерство на разузнаването за депортиране на 2,3 милиона палестинци е съвсем ясна. Тя е официално одобрена от министерството на 13 октомври.

В документа ясно е написано да се експулсират всички палестинци от северната част на Газа в южната й част, последвано от серийни „сухопътни операции“; оставянето на отворени маршрути през египетската граница в Рафах; и създаването на „палаткови градове“ в северната част на Синай, а по-късно дори на нови градове за „преселване на палестинци“ в Египет. Същото на по-късен етап трябва да се случи и с южната част на Газа.

Консултантът по хуманитарно право и политика Итай Епщайн отбеляза: „Засега не съм успял да открия точка от дневния ред или правителствено решение, което да одобрява директивата на министерството. Ако тя обаче е била представена и одобрена, вероятно няма да е в публичното пространство.“

Няколко управленци. екстремисти в Тел Авив все пак го потвърждават в свои яростни изказвания.

Що се отнася до по-широката война, тя вече е написана. Много отдавна. И те искат да я следват докрай, в тандем с американските християнски ционисти.

Всички си спомнят как генерал Уесли Кларк отива в Пентагона два месеца след 11 септември и научава за плана на американските неокони/християнските ционисти за унищожаване на 7 държави в рамките на 5 години:

Това бяха Ирак, Либия, Ливан, Сирия, Сомалия, Судан – и Иран.

5 от този списък бяха дестабилизирани, унищожени или потопени в хаос.

Последната от списъка е Иран.

Сега се върнете към Второзаконие 7:1-2, 24:

„Йехова каза на Израил, че е определил „СЕДЕМ НАРОДА, ПО-ГОЛЕМИ И СИЛНИ ОТ ТЕБ“ (заглавията са мои – Ескобар), които „трябва да поставиш под проклятие на унищожение“ и да не им „оказваш никакво съжаление“. Що се отнася до техните царе, „ще заличиш имената им под небето“.

Автор: Пепе Ескобар – геополитически анализатор

Източник – Strategic Culture Foundation

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Очевидно еднополюсният свят не е умрял. Т.к. Хегемона прави каквото си поиска и никой не може да го спре, нито поне да му се противопостави.

  2. Времето раздава ролите в пространството и идеологиите са безсилни. Умира глобалната парадигма всички народи устремени към една единна цел. В средата на миналия век така умря една от идеологиите на модерна, фашизма. В края на века пък загина комунизма в Съветския съюз и либерализма самовлюбено реши, че е безалтернативен за света. И както всички влюбени се кълнат да изпълнят повече от което могат, не постигат даже и възможното. И след бременните музиканти нова музика се ражда, със хоро

  3. Кой е народа Израил според Стария завет, защо повечето хора правят аналогия с Изр@ел и какво е имал предвид Христос, като е казал: “Моето царство не е от този свят” и нов завет съм дошъл да ви дам- с което приключва “око за око, зъб за зъб”.
    Помислете и почетете.

  4. Докато народите по света не се сетят, че трябва да изколят всички бритоноварвари и техните началници чифутите така ще е.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *