Сергей Шойгу: За 20 дни ще свалим всички доставени на Украйна F-16

Противовъздушната отбрана на Руската федерация ще може да свали всички изтребители F-16, които ще бъдат доставени на Украйна от западните страни, за около 20 дни. Това увери министърът на отбраната на страната Сергей Шойгу, предават РИА Новости.

В рамките на видеоконферентно съвещание на ръководството на военното ведомство в Москва той приведе данни, съгласно които за един месец ПВО на страната е свалила 37 украински самолета.

„Бих искал да отбележа, че 37 самолета е почти 2 пъти повече от броя F-16, който гарантирано ще бъде доставен на Украйна. Т.е. за нашите системи за противовъздушна отбрана това са около 20 дни работа“, подчерта военният министър на Москва.

Военните на Киев търпят поражение, въпреки доставката на нови видове оръжия от НАТО, допълни още Шойгу на конференцията.

„Въпреки доставката на нови видове оръжия на НАТО, режимът в Киев търпи поражение. Групировката руски войски продължава да води активна отбрана, нанасяйки ефективни огневи поражения на противника“.

По думите на Шойгу Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) „отчаяно и безуспешно“ се опитват да атакуват на Запорожкото, Донецкото и Херсонското направления, което води до големи загуби в редиците им

„Силите на ВСУ се изтощават, а деморализацията на личния състав нараства“, увери руският министър.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *