Първанов и Борисов се прегръщат! А дали не са врагове?!

parvanНай- силните мъже в държавата- премиерът и президентът, стоплиха отношенията си. След разривът между тях през лятото, сега Борисов и Първанов пак си подават ръка.

Неочаквано миналата седмица, на прием с чуждестранни делегати и дипломати, президентът се превърна в рекламен агент на доскорошния си конкурент Борисов. Първанов обикаляше високопоставените си гости и говореше само суперлативи за правителството и неговата политика. По този начин изгори всички мостове bb prсъс закърмилата го БСП.

Национално отговорна постъпка от страна на Първанов или хитър политически ход? И редно ли е Бойко да приема доскорошния си враг с широко разтворени обятия?

Не е тайна, че парламентарните партньори на ГЕРБ , „Синята Коалиция” и „Атака”, са твърдо против Георги Първанов. За тях той е човекът, който сглоби Тройната Коалиция. Затова те никога няма да го приемат. Въпреки че другарчетата на ГЕРБ не криеха неприязънта си и към Бойко. Преди да стане премиер обаче! А сега подкрепят всяка негова инициатива. Без тях правителството трудно ще прокарва законопроектите си. Това стана ясно при гласуването на промените в Кабинета. 20 депутата от ГЕРБ отсъстваха и без подкрепата на „Атака” и „Синята Коалиция” Бойко щеше да се окаже в доста неловка ситуация.

Ще отстреля ли Бойко?
Ще отстреля ли Бойко?

Първанов с недомлъвки говори за бъдещите си планове след изтичането на мандата му. Но и казаното, колкото и да е малко, навежда на мисълта, че ще създаде нова партия. Ясно е че няма да се върне в БСП. Президентът се ползва с уважението на гражданите и има

доверени хора, които стоят плътно до него. Въпреки че приятелски се усмихва на Борисов, Първанов знае, че все пак, премиерът му е конкурент. Едва ли президентът ще се спре, ако Бойко стои на пътя на политическата му кариера. Първанов е прословут с радикалната безпринципна смяна на идеите си, в зависимост от това дали му изнасят или не. Да си спомнин само, че като лидер на БСП той оглавяваше антинатовските протести през 96г. ( виж заглавната снимка). А сега уверява Североатлантическите ни съюзници в лоялността на България към организацията.

Борисов определено трябва да внимава с толкова непостоянен човек като Първанов.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *