Путин: Украинската контраофанзива няма никакъв шанс, армията им е пред разпад

Украинските въоръжени сили нямат „никакъв шанс“ да победят Русия. През последните дни сме свидетели на злополучните им опити да предприемат някакво контранастъпление. Това заяви руският президент Владимир Путин, отговаряйки на въпроси в рамките на Международния икономически форум в Санкт Петербург.

Войната в Украйна беше започната от украинския режим през 2014 г. с подкрепата на западни спонсори. Опитахме се да посредничим на мирни преговори, по време на които впоследствие Киев и западните им покровители впоследствие си признаха, че през цялото време са ни водили за носа. Те това публично си го признаха. Германия, Франция и Украйна последователно признаха, че през цялото време са блъфирали и са ни мамили. Лъгали са ни че щ спрат да избиват руското население в Донбас. Всъщност целта им е била да ни предизвикат в ожесточен въоръжен конфликт. Така че в един момент ние просто нямахме друг ход, бяхме принудени да използваме въоръжените си сили“, заяви Путин, припомняйки съдбата на Минските споразумения за разрешаване на конфликта.

Според руския президент контраофанзивата, която Киев провежда в момента в Запорожие и Донбас е неуспешна.

Въоръжените сили на Украйна вече активно изгарят стратегическите си резерви от войници, но никъде не са постигнали целите си. За 10 дни от началото на контраофанзивата им съотношението на загубите е едно към десет. Отделно загубиха 186 танка и 418 бронирани машини“, каза руският президент, цитирайки извадки от военни доклади.

„Към днешна дата те не са постигнали целите си в нито едно от направленията. Загубите им са шокиращо големи. Въпреки това ВСУ правят нови опити за атака, в момента се водят боеве, включително в Запорожка област, но Киев няма никакъв шанс. Най-сериозният им пробив беше да се приближат на 7 км. от първата ни линия на отбрана, загубиха няколко танка и безчетно количество хора, след което се оттеглиха. Мисля, че украинските въоръжени сили нямат никакъв шанс. Същото е положението и по другите фронтове“.

По думите на президента през последната 1 година Русия е увеличила военната си продукция 2,7 пъти, докато Киев е загубил напълно собственото си военно производство.

„Скоро Украйна съвсем ще спре да използва собствена техника. Те вече нямат военни заводи и наличната украинска военна техника е на привършване. Всичко, с което воюват в момента, всичко, което използват, им е внесено отвън. Не може да се воюва така дълго време.“

Руският лидер коментира и възможните доставки на F-16 за Киев. Той ги нарече сериозен риск за НАТО, тъй като това вероятно ще вкара алианса като пълноценен участник във военните действия с всички произтичащи от това последствия.

„Ако (изтребителите F-16. – бел. ред.) бъдат позиционирани във военновъздушни бази извън Украйна и излитат от там за бойни операции срещу нас, ние със сигурност ще ударим летищата, от които те излитат“

Русия е доставила първите ядрени бойни глави в Беларус, заяви днес руският президент Владимир Путин, предаде Франс прес. С тази новина Путин конкретизира онова, което Москва бе обявила през март.

„Първите ядрени бойни глави са доставени на територията на Беларус. Това са само първите, до края на лятото, до края на годината, ние ще приключим напълно и изцяло тази работа“, заяви Путин по време на икономическия форум в Санкт Петербург, за който Франс прес не беше акредитирана, но който се излъчи по тяхната телевизия.

Модераторите на форума зададоха на Владимир Путин въпрос как се отнася към твърденията, че президентът на Украйна е евреин.

„Имам много приятели евреи. Те казват: Зеленски не е евреин“, отговори руският президент: „Да си едновременно евреин и нацист – това е позор за еврейския народ. Днес неонацистите в Украйна са издигнати на подиума като герои, а либералният Запад ръкопляска“, добави Путин.

„Ние сме длъжни да се борим с това зло. Русия е най-засегнатата страна в борбата с нацизма. Дадохме много жертви и никога няма да го забравим“, коментира Путин. „Точно заради това и една от ключовите ни задачи в СВО е денацификацията на Украйна“, подчерта той.

„Днес неонацистите, потомци на Хитлер, са издигнати на почетен пиедестал като герои на Украйна. По време на Холокоста през ВСВ са изтребени шест милиона евреи. Милион и половина от тях бяха унищожени в Украйна. Най-много от украинските евреи загинаха от ръцете на бандеровците. Путин цитира записите на бандеровците от 1939-41 г., в които те казват, че „Москва и еврейството са най-големите врагове на Украйна“. Той отбеляза, че е чел показанията на бандерист след Втората световна война, където той разказва за екзекуцията на еврейско семейство – инвалид, съпругата му и дъщерите му на 7 и 11 години.“

„Знаете ли, невъзможно е да се чете без да ти заседне буца в гърлото. Тези чудовища днешна Украйна е въздигнала за свои герои. Това са тези, които днешната украинска власт е вплела неразривно в своята държавна идеология. Възможно ли е да не водим борба с тях? Ние сме длъжни да се борим с това зло.“

Путин посочи, че държавния бюджет на Русия е добре балансиран и че страната без проблем е увеличила разходите си за отбрана, за да укрепи своята сигурност.

„Имаме малък текущ дефицит на федералния бюджет … Естествено се нуждаехме от допълнителни средства за укрепване на отбраната и сигурността, за покупката на оръжие, налага ни се да го правим, за да защитим суверенитета на страната си“, каза той.

И добави че: „Позитивните икономически тенденции набират скорост и сила. През април тази година БВП се увеличи с 3,3 процента на годишна база, а до края на година той ще нарасне с допълнителен един процент. Според МВФ този ръст до края на годината няма да е процент, а 0,7 процента, но според мен, като се съгласявам с онези наши експерти, които смятат, че ръстът ще бъде по-голям, някъде до 1,5 процента и може би дори малко под 2 процента. Това ще позволи на страната ни да запази мястото си сред водещите икономики в света“, допълни руският лидер.

„Поддържаме отговорна и балансирана бюджетна и парична политика. Тази ефективна комбинация направи възможно да достигнем минимални нива на безработицата, както и на инфлация, която сега в Русия е по-ниска отколкото в почти всички останали западни държави, и е несравнимо по-ниска от тази в еврозоната и в други региони по света. Инфлацията в Русия се забавя и е близо до историческия минимум от 2,9%. Безработицата е 3,3%. Тя никога не е била толкова ниска в историята ни“, добави Путин.

Путин отговори и на въпрос за напусналите Русия западни компании.

„Бих казал, че ако западните компании искат отново да се върнат, да дойдат на нашия пазар, не сме затворили вратите пред никого. Местата им вече са заети от други руски и чуждестранни фирми, но ако решат – нека заповядат. Конкуренцията е хубаво нещо, както знаете, тя е двигател на напредъка и търговията. Ако решат, могат да се върнат да работят в Русия“, допълни руският държавен глава.

„Уродливата по своята същност западна неоколониална световна система вече не съществува. На нейно място се появи и утвърждава многополюсен световен ред. Това е неизбежен процес. Западните държави не искат останалите страни по света да имат алтернативи на техните самолети, банкови услуги и други, добави Путин. Те не искат конкуренти и се опитват да смажат потенциалните си конкуренти в зародиш- и то не с пазарни, а с много мръсни средства. Но няма да успеят да го направят. С някои такива държави, чиито лидери не се поддават на западния натиск и се ръководят от националните си интереси, а не от тези на другите, обемът на взаимната ни търговия нарасна не с някакви десетки проценти, а в пъти.“, заяви Владимир Путин.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

11 коментара

  1. Абе какъв милион и половина евреи са били избити от нацистите в концлагера Майданек, то е нямало толкова евреи в цяла Русия, общия брой на убитите хора в концлагера Майданек, са около милион и половина, най-много са били руснаци, имало е и поляци, евреи и други националности!

    • Не пиши глупости. Виж колко евреи са живели в Украйна до втората световна война. Украйна е била най-еврейската държава.

      • Глупости, абсолютни глупостии, Украйна няма нищо общо с евреите, освен, че има една малка клика евреи, начело със Зеленски, хванали за гушата украинците! Що не воюват украинските евреи, къде са? Къде са? Къде са питам? В кой район? Къде ? колко поименно?

      • А хазарите какви са, бе, анонимен?! Огромна част от тях сега живеят в Израел. Други живеят в Западна Европа и САЩ, а останалите са си в Украйна. И в момента една шеста от населението на Одеса са хазари-евреи. В южна Украйна и въобще из цяла Украйна е пълно с хазари. И не ме занимавай с глупости. Най лесно е да провериш в гугъл, а не да пишеш предварително.

  2. Трябва цирея Украйна, да се върне в родината си Украйна, Русия трябва да победи, трябва!

  3. Русия трябва да победи, трябва, за да има мир и щастие за хората!

  4. Абе АНОНИМЕН,ЩО НЕ ВЗЕМЕШ,ПА ДА ХОДИШ В УКРАЙНА И ТАМ ДА РАЗДАВАШ АКЪЛ! ТУК ,НЯМАШ РАБОТА! А,И КАТО ЧЕТА КАКВО СИ НАПИСАЛП,МАЙ И АКЪЛ НЯМАШ! ТОЧНО КАТО ОНЯ,ДЕТО ХОДИ С ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ ДРВХИ,И ГОВОРИ КАТО НА ПРУЖИНА,ВСЕ ЕДНО И СЪЩО!ТОЙ Е НА БЕЛО,А ТИ,НА КАКВО СИ?!

  5. СЛАВА ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ !
    ТИ СИ НАШЕТО СПАСЕНИЕ ! ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС РУСКИ БРАТЯ !
    МЕЧТАЕМ СКОРО ДА ВИ ПОСРЕЩНЕМ !

  6. Не се карайте- хазарските укри са по българското черноморие и от сутрин до вечер си пекат д@петата. Барабар с кучетата си- някои разхождат и по три.
    Дечурлигата им вият безгрижно по цял ден и се плацикат в морето.
    Докато българчетата, набутани в бетонните гета, се пържат от пет ге антените пред компютрите. А майките и татковците им РАБотят- за да плащат хотелите на укрите.
    Те така ще е- докато има оФце- ще има вълци.
    Докато има полезни идиоти- ше има паразити.
    Приятна РАБота.
    И да не пропуснете да си платите данъците.

    • П.П.
      Тъй като единствените българоговорящи са двама спасители и две сервитьорки, предлагам “новото българско” правителство да им даде автономия, преди да са си я поискали и да приключваме тая мъка.

      • Те я дадоха вече.
        Всяка държавна и общинска сграда е с укробайряци.
        Просто трябва да се каже официално за оФците гледащи ЦРУ-тв и не разбират случващото се.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *