Путин: Русия не започна военните действия. От осем години Киев води война, за да избие хората в Донбас

„Русия не започна военните действия в Украйна, а се опитва да ги прекрати“, заяви днес президентът Владимир Путин на среща с представители на руския авиационен сектор.

Искам да кажа това отново: ние не започнахме никакви военни действия. Влязохме в този конфликт с цел да ги прекратим. Тези военни действия бяха започнати от националистите в Украйна и страните от Запада, които ги подкрепиха през 2014 г. за да извършат държавния преврат“, каза Путин.

„Превратът беше началото на този конфликт, след което последваха събитията в Крим и Донбас“, отбеляза той, визирайки присъединяването на полуострова към Русия (който преди 2014 г. беше автономна република в състава на Украйна) и избухването на конфликта между незаконно окупиралата властта в Киев хунта и проруското население в Донецка и Луганска област.

Путин посочи, че от 8 години Киев води война, за да изтреби жителите на Донбас, които се чувстват кръвно свързани с Русия, руската култура и език. И такива не са само жителите на Донецка и Луганска област. 9 области в Украйна са пичти изцяло населени с руски хора. Репресиите срещу тях бяха чудовищни. Но най-тежко беше в Донбас, защото тези два региона имаха най-големи шансове да се измъкнат от фашистката хватка. „Колко време още трябваше да търпим този геноцид срещу наши сънародници?“, попита той.

Путин изрази задоволство, че руската икономика е устояла на сътресенията, предизвикани от наложените от Запада санкции, и припомни прогнозите, че тази година тя дори ще регистрира растеж.

„Отделни сектори у нас се сблъскаха с трудности – да, това беше неизбежно“, призна руският президент. В същото време обаче той увери, че ефективността, с която Русия се е противопоставила на създадените за нея безпрецедентни заплахи в икономическата сфера, е била неочаквана и даже шокираща за авторите на тези заплахи – „страните от колективния Запад“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Стига мрънкай и се обяснявай бре Путин. Все едно слушам женски детероден орган, пускай сърматите и сътвори ада за сатаниската паплач, която ни избива.
    Тези изроди ни избиват от векове, до кога ще я караме само на обяснения?

  2. СПАСЕТЕ ДЪРЖАВИТЕ ОТ БИВШИЯ ВЪРШАВСКИ ДОГОВОР С ВАС СМЕ ВЕЛИКИ РУСКИ БРАТЯ ВИНАГИ СМЕ БИЛИ С ВАС ИДВАЙТЕ ДА ПРОГОНИМ НАТО ЕС САЩ СОРОС ДО ГРАЦЧНИЦИТЕ НА 1997 ИСКАМЕ СИ С С С Р

  3. НЯКОЙ КАТО ВАС ТРЯБВА ДА ЗАСТАНЕ НА ЧЕЛО НА РУСИЯИ ДА УДРЯ ПО РЪКОВОДСТВОТО НА УКРИТЕ, А НЕ ДА ОБЕЩАВА ДА ГО ПАЗИ, ДА УНИЩОЖИ С НЯКОЛКО РАКЕТИ Ж.П. ВРЪЗКИТЕ, МОСТОВЕТЕ НА ДНЕПЪР И ТУНЕЛИТЕ, ДА УДАРИ РАЗПРЕДЕЛИТЕЛИТЕ НА ОРЪЖИЕ В ПОЛША-НЯМА ДА ПОСМЕЯТ ДА ОТВЪРНАТ ПОРАДИ ИЗОСТАВАНЕ, ДА СПРЕ ИЗНОСА НА УРАН И ЦВЕТНИ МЕТАЛИ И ВОЙНАТА ДОСЕГА ДА БЕШЕ СВЪРЩИЛА БЕЗ ТОЛКОВА МНОГО КРЪВ.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *