Путин нареди външният дълг на Русия да се плаща само в рубли

Президентът на Русия подписа указ, с който въвежда нов временен режим за изплащането на държавния дълг на Русия в чуждестранна валута (еврооблигации), като оттук-нататък Москва ще счита, че е изпълнила задълженията си, след като е превела рубли.

Схемата е подобна на тази, която Русия по-рано въведе за плащанията за доставки на газ за неприятелски страни. За целта руската страна ще открива банкова сметка в рубли на името на притежателя на руски дългови облигации без неговото присъствие или съгласие. Русия ще смята, че е изплатила вноската си по дълга, когато депозира рубли.

Дали кредиторът ще приеме това плащане и ще обърне рублите в долари или евро, си остава негово решение. Обменният курс е в съответствие с курса на рублата на вътрешния валутен пазар на Русия.
В момента рублата е много силна спрямо долара и еврото и от нововъведения тип разплащане в рубли Русия печели.

На правителството на премиера Михаил Мишустин е наредено в рамките на 10 дни да определи банките, които ще извършват плащанията съгласно въведената схема.

По този начин Москва парира обвиненията на Запада, че не изпълнява задълженията си по външните си дългове.

Припомняме, че външният дълг на Русия е 400 млрд. долара, а съвсем наскоро „солидарният запад“ най-нагло открадна $355 милиарда от валутните резерви на Русия. Този подъл западен план за фалитране на Русия обаче не сработи, защото тези откраднати 355 млрд. долара са сума, която Русия ще спечели до края на годината само от горницата на повишените цени на изнасяните от нея петрол и газ. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. ПУТИН ГИ СЛАГА НА КОЛЕНЕ! ВЕЛИК СИ!САМО ТИ ГО МОЖЕШ! СЛАВА РОССИИ!

  2. Щедър ход. Рублата е стабилна валута с енергийно и суровинно покритие. За разлика от зелените хартийки

  3. Кражбата си е кражба. Печалбата от труд и търговия е съвсем друго нещо. Двете неща немогат да заместват взаймно. А кражбата си е смъртен грях.

  4. Нашият ПростоКиро ни плаши че Газпром ще се върне в България. Не виждам нищо лошо в това. Добре дошли, завърнахте се!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *