Путин за Нова година: Няма сила, която да ни накара да загубим паметта и вярата си

Руският президент Владимир Путин отправи традиционното си новогодишно приветствие от Кремъл. Първите, които го видяха, бяха жителите на Камчатка и Чукотка, където Новата година вече настъпи (часовата им разлика с Москва е плюс девет часа). Държавният глава отбеляза, че през 2023 г. Русия твърдо е отстоявала своите интереси и сигурност. Той уточни, че страната трябва да върви напред и да гради бъдещето.

„През отиващата си година работихме усилено и направихме много, гордеехме се с общите постижения, радвахме се на успехите и твърдо отстоявахме националните си интереси, нашата свобода и сигурност, нашите ценности, които бяха и остават за нас неприкосновена опора“, каза Путин.

Основното нещо, което обединява и сплотява руснаците, според президента, е съдбата на Отечеството и дълбокото разбиране на най-висшето значение на историческия етап, през който в момента преминава Русия.

„Ние остро, ясно осъзнаваме колко много зависи от нас самите, от нашата воля, от стремежа ни към доброто, от желанието ни да се подкрепяме взаимно на думи и на дело. Работата за общото благо е обединила обществото ни. Ние сме обединени в мислите си, в труда и в битката, в делнични и празнични дни. Показвайки най-важните черти на народа на Русия: солидарност, милосърдие, непоколебимост“, заяви държавният глава.

Той се обърна и към военнослужещите, които участват в специалната военна операция в Украйна, като отбеляза, че цялата страна се гордее с тях и се възхищава на смелостта им. А самите войници усещат любовта на своите близки и приятели, както и силната, искрена подкрепа на цялата нация – милиони руснаци.

Президентът добави, че „няма сила, която да раздели руснаците, да ни накара да загубим историческата си памет и вярата на дедите ни и да спре развитието на страната ни“.

В заключение държавният глава обърна внимание на факта, че предстоящата 2024 г. е обявена за Година на семейството, и пожела на всички руски семейства всичко най-добро. Той изрази увереност, че многонационалният руски народ ще осигури устойчивото развитие на Отечеството, благосъстоянието на своите граждани и ще стане още по-силен.
„Това е най-надеждният залог за бъдещето на Русия“, заключи той.

Източници: ТАСС, Риа Новости

ВИДЕО ОТ НОВОГОДИШНИЯ ПОЗДРАВ НА ВЛАДИМИР ПУТИН ВИЖ ТУК

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. ВЕЛИК ВЛАДИМИР ПУТИН! ВЕЛИК!! ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СТЕ РУСКИ БРАТЯ! НИЕ ОТНОВО ЩЕ ВИ СРЕЩАМЕ С ХЛЯБ И СОЛ! ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ,ДА ПРЕБЪДЕ!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *