Путин: Залогът в Украйна е оцеляването на Русия като държава! На прага сме на голям икономически просперитет! (С ВИДЕО)

„СВО в Украйна за нас не е някаква геополитическа задача, а задача за оцеляването на руската държавност, за създаване на условия за бъдещото развитие на страната ни и нашите деца“. Това заяви Владимир Путин по време на посещение в авиационен завод в Бурятия, цитиран от Ройтерс.

По думите му, в Украйна Русия в момента се бори и за оцеляването на проруските общности.

Путин заяви, че в продължение на десетилетия Москва се е стремила да поддържа добри и даже приятелски отношения с Киев, но че ситуацията там рязко и до голяма степен изненадващо се е променила след организирания от Запада държавен преврат през 2014 г.

Той също така отбеляза, че генезисът на днешните проблеми се корени в разпадането на СССР: Правилата за поддържането на мира в света се създадоха след Втората световна война от победителите – САЩ и Съветския съюз. С разпадането на СССР САЩ се почувстваха хегемони и спряха да се съобразяват с тези международни правила.

Путин обвини Запада, че използва Украйна като инструмент за войната си срещу Русия, за да ѝ нанесе „стратегическо поражение“ без да ги е грижа колко млади украински мъже ще загинат.

Най-важният резултат от изминалата година е увеличаването на икономическия суверенитет на Русия

В отговор на въпрос руският президент заяви, че миналата година е имало момент, когато се е разтревожил за икономиката на страната си. Случило се е когато Западът е наложил най-мащабните си пакети от т. нар. „адски санкции“, но по думите му, икономиката на Русия се е оказала значително по-силна от очакваното дори от него и икономическия му екип. Русия е поела удара почти без сътресения. Той заяви, че опонентите на Запад са очаквали икономиката на страната да се срине до един месец, но плановете им не са се осъществили.

„Ние многократно увеличихме нашия икономически суверенитет. Най-изненадан обаче беше нашият противник, който очакваше, че ще рухнем за 2-3 седмици или месец“, каза президентът.

Според него врагът е очаквал, че заводите ще спрат, финансовата система ще се срине, безработицата ще се повиши, по улиците ще излязат хора да протестират и… „Разтърсена отвътре, Русия ще рухне“.

„Нищо от това не се случи“, заяви той. „Оказа се, че икономическия, финансовия, обществения и културния фундамент, че основите на Русия са много, много по-здрави, отколкото те са си мислили“, каза Путин.

Нивото на безработица в Русия в момента е 3,6%, което е исторически минимум, посочи държавният глава. В същото време БВП е спаднал само с 1,2 процента, докато брутният вътрешен продукт на Украйна се срина с 40 процента. В Европа също спадът е сериозен.

Путин отбеляза лек спад в равнището на реалните заплати и реалните доходи на населението – с един процент. Но добави, че в момента се наблюдава тенденция към тяхното повишаване. Той е убеден, че стъпила върху стабилни, суверенни основи в момента руската икономика е на прага на голям икономически подем.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Само може да мечтаем да ги стигнем русите братя.
    В разрушения от бандеровците Мариупол са построени нови жилищни сгради- в които укрите, пардон, руснаците- вече се нанасят да живеят.
    Толкова- империята на злото- фащ- руши.
    Християнството гради, твори и проявява милосърдие.
    Ние къде искаме да бъдем- в геената, разрухата на запада, или при нашето християнско семейство?
    Африканците- франсета подпалиха Франция- развяват руски знамена!
    Разбирате ли- целият свят иска Русия!
    Чехите въстават, молдовците! Искат с Русия! Хората не са тъпи- а дори да са тъпи, усещат къде е живота!

    • Хората не са тъпи, на част от българите са. Друга част са продажни антибългари и за да върви България напред, тези трябва да бъдат масово изклани. Не като ОФ-то, което ги е галело с перце и и избило само 2000 продажника. Тотална чистка на тумора трябва, щото заразява и здравата част от народа.

  2. „Не вървят добре нашите черковни и народни работи! Екзархията ни страдае от безсилие и няма почти никакво значение, народът не слуша и не подкрепя своите пастири; пастирите не отговарят на своето назначение и се ограничават само в това да грабят, да съблачат и да затъпяват своето стадо; стадото блее и вика: „аман от сиромашия, от притеснения и от злодейства“; ние пропадаме, ние се изгубваме; а ризлични интриганти, спекуланти и шарлатани, „проникнати от чувство на патриотизъм“, се събират самозвано в името на народът, плачат с крокодилски сълзи над неговите нещастия и викат: „Турнете ни начело на екзархията, дайте ни сила и власт, пари и почести и ние тутакси ще да промениме демокрацията, ще да утешиме стадото и сичко ще да тръгне по мед и масло.“
    Христо Ботев
    16 май 1875

  3. Български мъже и деца НЯМА да ходят в касапницата на нъту!
    Ако се стигне насилниците да ви насилват- ще блокираме колонията!
    Да не сте си и помислили да ходите в месомелачката на чворош!
    Точка!

  4. Благословена. Да. Е. Велика. И. Свята. Братска. Навеки. Русия. За. Да. Я. Има. България. Да. Развеем. Руски. Знамена. В. Цяла. България !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *