Путин: Всички опити за контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна са спрени. Противникът търпи големи загуби

Въоръжените сили на Украйна не успяха да осъществят дори минимален пробив в нито един от секторите на запорожското направление, където бойните действия се активизираха през последните дни. Това каза руският президент Владимир Путин, отговаряйки на въпрос на журналист за украинската контранастъпление, съобщават руски медии.

Според Путин т. нар. широкомащабно контранастъпление на Киев е започнало на 4 юни, „това е очевиден факт“ и се доказва включително и от факта, че за него Въоръжените сили на Украйна включиха стратегическите си резерви.

„Що се отнася до последните дни, да, наистина, ние потвърждаваме, че военните действия са се засилили, и то значително. Основните сблъсъци се състояха в посоката, както казват на Запад, на основното направление на атаката – в Запорожка посока“, коментира Путин.

По думите му, в сряда са се разразили сериозни боеве в зоната на отговорност на 810-та бригада от морската пехота на Черноморския флот и 71-ви полк от 42-ра дивизия на 58-ма армия на Южния военен окръг, като руските бойци са дали христоматиен пример за масов героизъм.

Противникът използваше голям брой бронирана техника – 50 единици, от които 39, включително 26 танка и 13 бронирани машини, бяха унищожени. А 60 % от тях бяха унищожени от личния състав на гореспоменатите части. А останалите 40 % – от пилотите на бойната ни авиация.

Днес, по мое разпореждане, нашите момчета ще бъдат наградени с държавни отличия на място, в зоната на бойните действия. А аз съм възложил да се подготвят предложения за награждаване на тези части с почетни звания. Противникът не постигна успех в нито един от участъците на сблъсъка, всички опити за контранастъпление бяха отблъснати, противникът отстъпи с големи загуби“, каза още Путин.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *