Проф. Чавдар Добрев: През 2019 г. Борисов се Откупи от САЩ, Обеща Територията на България за Война с Русия!

В края на 2019 г. – по време на визитата си при Доналд Тръмп в САЩ – премиерът Борисов е „разменил” дотогавашната си/ни ориентация към Германия на Меркел с влизане на България в пакта за война срещу Русия „Три морета”, под прекия диктат на Вашингтон! Това, наред с договорите за шистов газ и покупката на F-16 е била цената американците да го оставят на власт. Относно проекта „Триморие“, очаквах да предизвика възмущението и отпор сред българското населениет, което според много проучвания на 80 % се определя като русофилско. Напразни очаквания! Президентът Румен Радев също даде рамо на членството на България във военно-политическия блок „Три морета”. И което ме озадачи най-силно – след завръщането си от Естония, той определи „Три морета” като „възраждащ икономиката ни“ и „изключително изгоден“ за нашата страна (?!).

ПРОФ. ЧАВДАР ДОБРЕВ

Едва ли е нужно да привеждам още примери, за да се види плътната зависимост на управляващите от ГЕРБ, ОП, всевъзможните либералстващи десни партии и стотиците НПО у нас от политиката и интересите на САЩ.

Ето и посочения по-горе социологически парадокс, достоен за детската книга „Алиса в страната на чудесата”: В различни социологически анкети 80 % от българите се самоопределят като хора, настроени дружелюбно към Русия и руснаците, а половината от тях даже се обявяват за русофили. Но на парламентарни избори същите масово гласуват за партии, които изповядват русофобски възгледи, или се отнасят резервирано към Русия, Кремъл и управлението на Владимир Путин. Русофоби са всички партии, без БСП, „Атака“ и „Възраждане“. Което само по себе си е нонсенс и говори само за едно – изборите у нас се фалшифицират в полза на онези партии, които декларират пред колониалните ни господари САЩ, че ще управляват страната ни изцяло в тяхна изгода. Другото ми заключение е, че към днешна дата в страната ни няма политическа сила, способна да се противопостави на васалното ни положение спрямо суверена САЩ. Която да провежда суверенна политика, като Унгария например (Унгария, е член на ЕС и НАТО, както България!). Унгарският премиер Виктор Орбан обаче обладава воля, достойнство и в действията си се ръководи от това има ли пред страната му исторически перспективи. Орбан отстоява великата идея на генерал Де Гол за Европейски съюз на отечествата, в отличие от колониалните правителства на Борисов, които за 11 години разпродоха на парче българската ни независимост. И сега през 2020 г. народът ни отново е изправен пред големия въпрос: „Какво да се прави?”

PS. В Речник на чуждите думи (изд. НИ, 1964 г.) се дават следните определения за лексемите „протекторат“, „протектор“ и „марионетка“:

Протекторат (лат. protektoratus) 1. Форма на колониално поробване, при което поробената страна формално запазва държавното си самоуправление и администрация, но в действителност е под властта на протектора; прикрито заробване.  2. Държава, която е под властта на протектор. 3. Покровителство.

Протектор (лат.protektor) 1. Покровител, защитник. 2. техн. Предпазител 3. Поробител, който се представя за покровител.

Марионетка (фр. marionette от собс.) 1. Първоначално – кукла , която представлява евангелската Мария. 2. Кукла с подвижни ръце, крака и глава, която се докарва в движение чрез конци и изпълнява роли в куклен театър. 3. прен. Несамостоятелен човек, който изпълнява чужди желания. Skandalno.net

Проф. Чавдар Добрев, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

12 коментара

  1. Натовски фашист, наследник на белогвардеец каза:

    В голяма грешка си професоре. Тия митични 80% русофили са абсолютна илюзия. Я има 5%, я не.
    И то предимно сред застаряващото население. А накъде се е запътило това застаряващо население … на всички е ясно.
    А отговорът на „големия въпрос“ е ясен – действаме активно, за да се възползваме от членството си в ЕС максимално. Учим западни езици и правим бизнес със Запада. Там са парите и технологиите. А североизточните мужици … умните отдавна избягаха, сега под власта на Путин останаха предимно тъпанари, от които и чеп за зеле не става. Нямаме работа с тях.
    ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО!

    • Натовския фашага…, исках да те обидя, обаче гледам че сам си го направил. Поздравявам те за добрата ти себепреценка, която личи от името, което си си дал, трол загубен

    • Натовски дедо, ти в кой век живееш? Западът е кауза пердута защото е мързелив и глУпАв, китайците отдавна го шибат с космическа. Учи китайски щот дори Елън Маск се кани да си прехвърли бизнеса в Китай.
      Иначе, оттатък ми е дали вие мангалите сте сашкофили или рашкофили – циганите не могат да имат държава, те имат стада с алфа-маймуняк.

  2. Откупи, не откупи, земята която сам не можеш да защитиш, не е твоя. За американците тук е късче фронтова линия, плацдарм с местно значение, разменна монета за следваща сделка. Никой не може да разчита, че те ще мрат за тази прокълната земица, за която не са готови да мрат собствените ѝ жители. Намерил се мераклия, да властва и да си плаща и те са доволни. Този обаче е само мераклия, не мога да си представя някой да му е приятел. Постоянното му влечение да се отърка в големите, пък били те големи само в неговите очи и да кръсти господарите си „приятели“, а те великодушно да не го чуят или разберат, крие такива тежки комплекси, че професор по психология не може да ги изрине. Такава жалка картинка представлява последното кътче с името България, втрисало не малко короновани особи в собственото им легло.

    • Иване, не само земята, нищо което не можеш да защитиш не е твое. Дори жената, децата и семейството.

  3. ОКОЛО ШЕСТ МИЛИОНА ОПРОСТАЧЕНИ МИШОЦИ ИЗБИЙТЕ СИ ОТ ПРОСТИТЕ ЦИГАНИЗИРАНИ ГЛАВИ ЧЕ БЕЗ БСП И БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ ЩЕ СИ ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ АКО НЕ ГЛАСУВАТЕ ЗА БСП ПРОМЯНА НЯМА ДА ВИДИТЕ А БЕЗ БРАТУШКИТЕ ВИ ЧАКА ИЗТРЕБЛЕНИЕ

    • Натовски фашист, наследник на белогвардеец каза:

      Ти си напълно изперкал бе „анонимко“!
      Кой нормален ще гласува за кУрнелата Сланинова, Гошо Тъпото, Болен Сидеров, Костя Копейкин и другите подобни откачалки?
      И на кой нормален му пука за някаква си Москалско-сибирска губерния, в която дерибейства джуджето Путин и сатрапите му?
      АРЕ У ЛЕВО!

  4. Ти си напълно изперкал бе „анонимко“!
    Кой нормален ще гласува за кУрнелата Сланинова, Гошо Тъпото, Болен Сидеров, Костя Копейкин и другите подобни откачалки?
    И на кой нормален му пука за някаква си Москалско-сибирска губерния, в която дерибейства джуджето Путин и сатрапите му?
    АРЕ У ЛЕВО!

    • Всеки си има право на избор, а „ИЗПЕРКАЛ“ може да бъде само някой като Вас, не признаващ това и опитващ се да налага собствените си, объркани мисли, като единствено верни. Опитайте да разберете, че форумите са за обмяна на мнения и обсъждане на получената информация или обогатяването ѝ, а не място, където да си изплакнеш устата или празната черепна кутия!

  5. Не знам. Миналия месец Радев ходи в Талин за участие в инициативата „Три морета“, но не бил допуснат да участва защото бил набеден че имал контак със заразен с Ковид 19. Радев се върна разгневен и каза че това било активно мероприятие скалърино вироятно от ГЕРБ. Азх мосля че няма зло без добро. Не стига че се натресохме в НАТО, не стига че ги пуснахме с 4 бази на наша територия, не стига че ни накараха да купим от тях бръкмите Ф-16, не стига че провеждаме съвместни воено-морски учения насочени знаете срещу кого, знаете. макар че 80% от население са русофили, т.е. „руски шпиони“, според великия странег от село Банка,дебелия министър на отбраната и глупавата щефка на държ. депалтамент а сега искат да ни натресат и тази иницианива „Три морета“ и ни лъжат че тя уж е била насочена за укрепване на отбранителна способност на страните от региона, а не срещу Русия.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *