Проф. Николай Радулов: Излизат Имотите и Офшорките на Властта в Чужбина! РАЗКРИТИЯТА СА СТРАШНИ:

„Истината лъсна със страшна сила! Стана ясно, че разузнавателните служби, ДАНС и др. са укривали информацията за офшорните сметки и имотите в чужбина на висши държавни служители от управляващата партия ГЕРБ. Иначе нямаше сега да се наложи на Главния прокурор да им я изисква по служебен ред. Друг е въпросът, че самата прокуратура е трябвало периодично да изисква тези данни, а тя 10 години е спала. А това, че тази информация е укривана с години, че не е подавана навреме от службите към прокуратурата, е сериозно престъпление и за двете страни“, категоричен е професорът-експерт по финансова сигурност Николай Радулов, който е и бивш главен секретар на МВР.

В същото време е странно, че главният прокурор Цацаров изисква тази укрита информация само от ДАНС и от още две служби за сигурност. Защо не я изисква и от останалите разузнавателни структури в държавата, които също за последните 10 години не са му подали нищо. Това са служби към Министерство на финансите, НАП, Държавна агенция „Разузнаване“ и пр. Необходимо ли е аз да разяснявам на Цацаров колко ценна помощ могат да му окажат в това отношение и чуждестранните партньорски служби, които със сигурност съхраняват и разполагат с огромен обем информация за офшорки и имоти на български политици и магистрати. Но той и към тях не се е обърнал още.

Очевидно е, че в работата на службите през последното десетилетие е имало много груба политическа намеса. Никой, дори директорите на тези служби не биха си позволили на своя глава да укрият информация от прокуратурата, така че тя да не достигне до хората. А те са го правили поголовно. Но пожарът, който запали „АпартаметГейт“ няма да бъде потушен скоро, категоричен е проф. Радулов. А и тази готовност, с която управляващите от ГЕРБ в последно време си хвърлят оставките, говори, че натискът за разследванията е отвън – от създателя на Борисов и партията му. Тоест – от Вашингтон.

Така се стигна до този момент: Българското общество е пред морален взрив. Предстои да излязат имоти на хиляди висши държавни служители в чужбина. Става въпрос за луксозни къщи и апартаменти в Гърция, Испания, Италия, Френската ривиера и пр. Но този взрив беше очакван и напълно резонен. Колкото повече управляващите, където и да е по света, се опитват да прикрият истината, толкова повече се повишава градусът на напрежението в обществото… и неминуемо се стига до взрив, масови арести, съдебни процеси, конфискация на откраднатото…

Отговорност ще бъде потърсена както на управляващите от ГЕРБ, така и на Главния прокурор Сотир Цацаров, и на всички разузнавателни служби в България. Особено ако сегашните проверки покажат очакваното – че от България са източени десетки милиарди, които сега отлежават в офшорни сметки и в недвижими имоти по целия свят. А обвиненията към службите и Цацаров ще е за това, че съвсем умишлено не са си свършили работата. Защото няма нищо по-елементарно и лесно и бързо от това да провериш банковите сметки на всеки български гражданин, където и да е по света. Няма нищо по-лесно от това да сравниш отговаря ли имуществото на въпросното лице, на неговите доходи. В крайна сметка, прехвърлянето на крупни суми в чужбина не става с чували през границата, а чрез банките.

По груби сметки, от страната ни изтичат годишно около 5 млрд. евро. Това са откраднати пари. Няма как тези финансови потоци да не са направили впечатление на отговорните служби. И очевидно, щом главният прокурор сега иска тази информация, тя изобщо не е достигала до него, категоричен е проф. Радулов. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. Ако сте обективна медия няма да публикувате материали само срещу ГЕРБ.Много повече са останките пари от БСП/БКП.Не сте обективни и от това ще загубите аудитория.

    • Всички останали медии търсят кусурите в БСП, толкова ли много ви попречи, че има една, която не го прави? Мракобесничко звучи, уважаема госпожо Милева.

      • Милева не се кахъри толкова . Визираш БСП. На от там, от БСп излезе информацията. Те от две години изнасят факти за случващото, но няма кой да ги чуе!Так че по-полека,че ще се спънеш!

    • Милева, не бери грижа за кражбите на БСП! Колкото и да са откраднали, ГЕРБ са ненадминати в грабежа. Неоспорим факт е, че всички политици досега са бъркали в кацата с мед, но ГЕРБ се задавиха! Помогни им, ако можеш, спаси ги от всенародния гняв! Ако не, скрий се и не пиши глупости!

  2. НАТО ЕС САЩ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ТЕРОРИСТИЧНИ СЪЮЗИ УБИХТЕ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО СЪС БЪЛГАРОУБИЕЦА БОРИСОВ И МАФИОТСКАТА МУ ХУНТА ГЕРБ ИМАТЕ ВСИЧКАТА НИ НАРОДНА ОМРАЗА ПОГНУСА И НЕДОВЕРИЕ ИСКАМЕ СИ ЖИВОТА ПРЕДИ 1989 ИСКАМЕ СИ ИСТОРИЯТА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ

  3. САЩ ПОД ПРИКРИТИЕТО НА КАПАНИТЕ НАТО И ЕС И ПОМОЩА НА БЪЛГАРОУБИЕЦА БОРИСОВ И МАФИОТСКАТА МУ ХУНТА ГЕРБ УБИ БЪЛГАРИЯ ОБЕЗЛЮДИ Я СРИНА РОДИНАТА НИ ИКОНОМИЧЕСКИ И ДЕМОГРАВСКИ НАВСЯКЪДЕ Е ГЕНОЦИД И РАЗРУХА ПРОКУДИ ДЕЦАТА НИ ЗА ДА Я ПРЕВЪРНЕ ВЪВ ПЛАЦДАРМ ЗА ПРИЦЕЛ СРЕЩУ БРАТСКА РУСИЯ ГЛАТУВАЙ НАРОДЕ ЗА БСП ЗА ДА СЕ СПАСИМ ОТ БЪЛГАРОУБИЕЦА БОРИСОВ И МАФИЯ ГЕРБ

  4. НАРОДЕ НЕ РАЗПИЛЯВАЙ УСЪРДИЕТО СИ ПО МАЛКИТЕ ПАРТИИ ТЕ НЯМАТ ШАНС. НА АРЕНАТА ГЛАДИАТОРИТЕ СА САМО ДВАМА – БСП И ГЕРБ. НЕКА МАСОВО ГЛАСУВАМЕ ЗА БСП ЗА ДА СЕ СПАСИМ ОТ БЪЛГАРОУБИЕЦА БОРИСОВ И МАФИОТСКАТА МУ ХУНТА ГЕРБ. ПОСЛЕ ЩЕ ПОДРЕЖДАМЕ РОДИНАТА НИ. ТОЗИ Е ПОСЛЕДНИЯ НИ ШАНС ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ

  5. Корупционните практики, подкупите и незаконното обогатяване имат своето законно основание: приетият от Правителството на ГЕРБ плоско подоходно и корпоративно облагане. Огромен излишък, съразмерим с здържавния бюджет е оставен без обществен контрол, на разположение на ОЛИГАРХИЧНИ КРЪГОВЕ, освен бандитската приватизация, монопола върху вътрешната и външна търговия, приетите със закон ниски минимални заплати, порочното използване на средствата от европейските фондове, което НЕ МОЖЕ ДА ИМА ЗА ЦЕЛ ИЛИ РЕЗУЛТАТ ПЕЧАЛБА (чл.4(3) от Закона за управление средствата от европейските структурни и инвестиционни фондове).

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *