Елена Йончева Разкри: Къщата в Барселова за 1.5 млн. евро е КУПЕНА от Бойко Борисов!

Братовчед на Бойко Борисов е финансирал закупуването на прословутата къща в Барселона за 1.5 млн. евро и всички следи водят към министър-председателя. Той е истинският купувач. Това разкри Елена Йончева, която от месеци разследва луксозния имот, в който живее бившата моделка Борислава Йовчева, спрягана за актуална любовница на министър- председателя. В къщата тя живее сама с невръстното си дете. Кой е бащата – не е ясно! И по-точно – ясно е, но засега – недоказуемо!

В момента адвокати на Йончева подготвят пълния набор документи от разследването и в най- скоро време те ще бъдат предадени на главния прокурор Сотир Цацаров.

На адреса на луксозното имение в Барселона е регистрирана фирма с името „EMA BGS SL”. Фирмата е основана през 2013 година, като първоначално неин управител е моделката Борислава Йовчева, а по-късно тази функция поема нейният баща Георги Йовчев.

Само месец след основаването си, фирмата на Йовчева „EMA BGS SL” получава безвъзмездно крупната сума от 1,7 млн. евро от офшорна компания с името „Palms Enterprises“ (Overseas) LTD и именно с тези пари е закупена луксозната испанска хасиенда. Като собственик на въпросната така дашна и щедра офшорка обаче е вписан някакъв си трайно безработен кипърец на име Никос Михайлидис.

Михайлидис, естествено, е подставено лице, фиктивен собственик. От разкритията на Елена Йончева въз основа на проследените парични потоци, стана ясно, че зад кипърската офшорка реално стоят трима българи, изключително близки до премиера Бойко Борисов. Като единият дори му е първи братовчед, съсед в Банкя и управител на охранителната му фирма „Ипон“.

Първият българин се казва Иван Саздов, собственик на „Тенис клуб Банкя“. Същият през 2005 г. оглавява инициативния комитет, който предлага кандидатурата на Бойко Борисов за кмет на София.

Вторият бизнес партньор в офшорката „Palms Enterprises“ е Радослав Иванов – споменатият вече братовчед на Бойко Борисов. От години именно Иванов е фиктивен собственик и движи целия бизнес на министър- председателя, включително и фирмата му „Ипон“.

Третото лице, свързано с кипърската офшорка се казва Йордан Христов – собственик на „Спортни имоти Приморско“ АД.

Съдружник на кипърската офшорка „Palms Enterprises“ (Overseas) LTD, която води към родата на Бойко Борисов и лично към него, е компанията Gordon Holdings, чийто собственици в момента са в затвора за участие в международна схема за пране на пари.

Преди дни главният прокурор Цацаров поиска от ДАНС цялата налична информация за офшорните сметки и луксозни имоти в чужбина на висши служители от държавния апарат. Защо досега тази информация не е била подавана до главния прокурор, не е ясно, но укриването й е престъпление. За коетотрябва да отговарят и двете страни. ДАНС, за това, че не я е подал и Главния прокурор, че не я е изисквал. Не е ясно и защо чак в края на 7- годишния си мандат Главният прокурор се заинтересува от корупцията по високите етажи на властта. Да не би допреди това да си е мислел, че сред управляващите от ГЕРБ няма и не може да има корупция?!

И дори сега, на изпроводяк да направи една-две контролирани показни акции, то едва ли Цацаров ще се осмели да стигне по-далеч, обръщайки сериозно внимание на сигнала на Йончева. Защото това означава да удари министър-председателя право в съцето, а защо не и в тестисите. Няма да обясняваме защо. Само ще цитираме мнение на потребител в социалната мрежа: „Няма нужда от по-подробно разследване кой е купил на Борислава Йовчева къщата в Барселона. Достатъчно е да се направи ДНК-тест на детето й, а също и на Бойко Борисов. Познайте какво ще излезе“.

За това че именно Бойко Борисов е купил испанската къща за 1.5 млн. евро на любовницата си Борислава Йовчева свидетелства и СРС-записът „Трите каки“, в който Владимира Янева, Румяна Ченалова и адв. Момчил Мондешки обсъждат новата любовна тръпка в комплект с новата луксозна имотна придобивка на министър-председателя. ВИЖ ТУК Skandalno.net

Надя Колева, Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Набора..не усеща ли че го чака куршумм??..Или толкова е затъпял че си мисли че гепил Дядо Божи за каламбаците???

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *