Проф. Иво Христов: Западните господари ни разделиха на русофили и русофоби, а местните им политически слуги паразитират като вампири върху това разделение

„Колкото повече минава времето, толкова повече натежават негативните оценки за Горбачов. Преките и косвени физически, човешки щети, които народите на СССР понесоха след т. нар. „перестройка“ и разпадането на СССР, са почти сравними вече с тези от Втората световна война,“ обясни социологът:

„Основните разделителни линии у нас са положени отвън. Западът не е спрял с програмата си да разделя българите на русофили и русофоби и да паразитира върху това разделение. Българските политически партии нямат собствена идеология. Всички които се добират до парламента, приемат евроатлантическата идеология на западните ни ментори, защото изборът им и правото да съставят кабинет зависят точно от тях. Западните държави имат богат опит в колонизирането на други народи, затова на местна почва налагат разделителни линии като цитираната „русофили-русофоби“, върху които да паразитират като вампири“.

Този коментар направи пред БНР социологът проф. Иво Христов.

Според него тези разделения вече вървят и в областта на енергетиката.

„Отново сме най-верните на поредния „Голям брат“. Назначените за фаворити на тези избори политически партии – ГЕРБ и ПП спорят кой е по-голям католик от папата, т.е. по-голям евро-атлантик и русофоб. Две клики – едната е на старите местни господари, кликата на жалкия ни политически елит на прехода, а другата е продукт на по-новото време – като два хищника се борят за остатъчния ресурс на Територията, добави проф. Христов.

„България се включва в днешните интензивни световни процеси като обект, а не като субект. Максималното, което българският политически елит се опитва да направи, е да се прилепи колкото се може по-близо до дувара, за да го подмине вятърът на историята. Политическите ни елити оцеляват, като паразитират върху остатъчния български ресурс, като гледат да не разгневят задокеанския си ментор, който ако с нещо го ядосат или не му угодят, може да им направи живота черен“, коментира още той.

Прогнозата на социолога е, че изборите на 2 октомври няма да решат нищо и след много тежката зима, която се очертава, ще има нови избори.

„Уморих се да повтарям, че влизаме в италиански сценарий“, коментира той.

В предаването „12+3“ проф. Христов коментира и кончината на Михаил Горбачов, пръв и последен президент на СССР, като подчерта, че:

„Колкото повече минава времето, толкова повече натежават негативните оценки за стореното от него. Свободата, която беше дадена, беше в огромна степен туширана от огромните поражения, които бяха нанесени с рухването на социалистическата система и на СССР и колониалното й завладяване от т. нар. Солидарен Запад. Преките и косвени физически, човешки щети, които народите на СССР понесоха от „перестройката“ на Горбачов, са почти сравними вече с тези от Втората световна война,“ обясни социологът.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. БЛАГОДАРИМ НА ГОСПОД ЧЕ ВИ ИМА ИВО ХРИСТОВ БЛАГОСЛОВЕН ДА СТЕ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *