Проф. Александър Маринов: Денков нареди на Радев да се срещне със Зеленски. Беше капан

„Срещата беше странна. Три дни преди срещата не се знаеше, че ще има такава. Президентът е разбрал ден преди срещата, че трябва да се срещне със Зеленски, без да е съгласувано нищо. Няма друг случай в България, в който министър-председател разпорежда на държавния глава да се срещне с друг президент. Това беше капан“.

Това заяви пред NOVA News проф. Александър Маринов – социолог и бивш председател на Стратегическия съвет към президента.

Проф. Маринов посочи още, че Президентството допълнително ще изрази тези дни отношението си по въпроса.

„Самият министър-председател каза в интервю: „Обадих се на президента да му кажа, че Зеленски ще идва и е добре да се срещне с него”, заяви Маринов.

Коментарът му идва на фона на критиките, които бяха отправени по адрес на Румен Радев след вчерашната му среща с украинския президент Володимир Зеленски. Недоволство предизвика определението на Радев на войната в Украйна като „конфликт“. Според Маринов „всяка война е конфликт“.

„Ако това беше война, Русия щеше да е обявила война на Украйна, а също и Украйна щеше да е обявила война на Русия. Може да се нарече война, но юридически най-точно е именно конфликт“, допълни Маринов.

Според бившия председател на Стратегическия съвет, има рамки на политиката, които България спазва. Той повтори позицията на президента, че не трябва да се изпращат оръжия на Украйна.

„Не всички европейски държави доставят оръжие на Украйна. Защо ние трябва да го правим”, каза Маринов.

Според него министърът на отбраната Тодор Тагарев е заобиколил договора от Монтрьо, който регламентира режима за преминаване на военни кораби през проливите в Черно море, който договор е дал на Турция пълен контрол върху режима на преминаване и тя стриктно го изпълнява. „Монтрьо“ забранява влизането в Черно море на вонни кораби на нечерноморски държави.

“Много леко премина една позиция на Тагарев – България да допринесе за това да се засили присъствието на нечерноморски страни в Черно море. Защо анализатори не разпитат по-подробно г-н Тагарев какво има предвид и какви са евентуалните последици от това”, призова Маринов.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Не анализатори, г-н Маринов, а съответните оперативни хора на служба в Р България,трябва да се самосезират и да го разследват за държавна измяна. „независимо от Конвенцията Монтрьо иска кинетични средства за въздействие в Черно море“ Днес при Ризова му стана смешно, че това било пред специализирана публика…, че това били средства с кинетична енергия и т.н.“Да не би да е RAILGUNS или ще си от дадем флага на бойни кораби на нечерноморски държави?
    ПРЕЗИДЕНТЪТ Ердоган ще брани икономическата и националната сигурнност на страната си. Вчера вестниците в Анкара гръмна а за това. Вкарва ни в конфликт с добросъседска нам държава.
    Посяга независимо дали е за пред специализирана публика или не на Конституцията на Р България България като морска държава има всички права и отговорности по тези документи на МПП Конвенцията от Монтрьо, Т. К ги е ратифицирала и съгл. чл 5 ал4, те са част от националното законодателство и имат приоритет над него.
    86 години досега, 62 български правителства, никой досега даже и министър на войната щото и такъв сме имали не си е позволявал такава атака срещу Конвенцията от Монтрьо, респ Конституцията.
    Тагарев 2009/2010 съветник на МО на Р България. 2005 до 2008 нац. представител в панел на НАТО. 03.2013-29.05.2013 министър на МО на Р България. И забележете постоянството и усърдието 2005-2014 е съветник на МО на Украйна.
    Я днес съм в МО БЪЛГАРИЯ, а утре на регулярно посещение да съветвам МО Украйна.
    Абсолютно откровен двоен агент вреден за България.
    Трепери за списъка на Украйна „всичко, което не лети, основни платформи специализирано казано.
    А Българската Армия?????
    Оставка!!!И специализираните органи да се занимаят с него. Веднага!

  2. ВСИЧКИ КОИТО СА УЧАСТВУВАЛИ В УПРАВЛЕНИЕТО ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОД СА В АМЕРИКАНСКИЯТ КАПАН,А БЪЛГАРСКИЯТ НАРО ГО ВКАРАХА В
    КАЗАНА НА АДА.ДЪРЖАВАТА НИ НА БУНИЩЕТО.

  3. На тоя национален предател му трябва един ритник с достатъчно „кинетична енергия“ , за да го приземи на „основната платформа“ на бунището на националните предатели на България.

  4. Този дедо се опитва да оневини зеленият чорап Мунчо, вместо това казва че е слуга на сорсоидите, които му заповядват.

  5. ПРЕЗИДЕНТА Е НАТОВСКИ П У Т Е Ш Н И К НА КОЙТО УЖ НАПРАВИЛИ КУРКАПАН ТИ ДА ВИДИШ !

  6. Мунчо страда от психично разстройство- има мания за величие.
    Вероятно като дете е късал крилцата на мухите и е правил дисекция на котки.
    Селски тарикат, без качества, подложен като “удобен” за изпълняване на плана на глобалистите, влюбен в себе си, страхлив, удобен- идеалния за целта на х@зарите.
    Манипулативен, крадлив, угоднически, способен да се превъплъщава в нужните роли, за да създаде усещане за илюзия в наивните оФце, че изпълнява ролята на борец за тях.
    Винаги е готов да “говори” в “името на народа” и “за народа”.
    Играещ ролята “русофил”, докато изпълнява функцията “русофоб”.
    Целта- заблуждаване на масите, че се “бори” за тях, по тяхните правила всичко може да се говори, стига резултатът да е в полза на “тях”.

  7. Радев “поиска” повече НАТОвски войски у нас на срещата с БайГън във Варшава и се синергизира с интересите на САЩ, т.е. Обслужва интересите им.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *