Протестиращи срещу новите мерки блокираха Орлов мост (С ВИДЕО)

Протестиращи срещу новите мерки на правителството за борба с фалшивата пандемия, които влизат в сила от утре, са блокирали кръстовището на столичния Орлов мост. Недоволството е срещу въвеждането на зелен сертификат.

Протестиращи срещу новите мерки блокираха Орлов мост

Протестиращи срещу новите мерки блокираха Орлов мост“. Блокирано е движението по столичните булеварди „Мария Луиза“ и „Александър Стамболийски“ от протестиращи срещу въвеждането на зелените сертификати. Кордон от полицаи пази входа на здравното министерство, съобщи днес след 18 ч. БНР. Минути след 19 часа над 1000 протестиращи блокираха движението на ключовото столично кръстовище Орлов мост, съобщи БНТ.

Протестиращите коментираха:

„Изключително възмутително се погазват гражданските ни права. Това е медицински и социален фашизъм. Има страшно много пукнатини в пропагандата на тези хора. За 2 години те така и не ни представиха нито едно читаво доказателство за твърденията си, че има пандемия от коронавирус“.

„Заповедите на правителството в момента са абсолютно против всякакви демократични практики. Аз нямам нищо против нормалните ваксини, които са спасили човечеството от редица нелечими болести. Но в тези ваксини има нещо много гнило. Никой не носи отговорност за страничните ефекти от тях. Против съм това да бъдем принуждавани, ръцете ни да бъдат извивани“.

„За мен вирусът е безобиден, а зад него се крият някакви глобални финансови операции“.

Съобщава се и че един човек от протестиращите е задържан заради хулигански прояви.

В още седем града днес имаше протести срещу въвеждане на изискването за COVID сертификат, съобщиха кореспонденти на БТА в страната.

Най-многобройни бяха в Бургас, Стара Загора и Варна, където в проявите участваха хиляди протестиращи.

В Бургас противниците на „зелените“ сертификати протестираха пред сградата на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/. Присъстващи носеха плакати „Не на медицинския фашизъм“, „Ваксинацията е въпрос на избор, а не удостоверение за работа“, „Имаме право на свободен избор“ и скандираха „справедливост“. Протестиращите определиха въвеждането на „зелените“ сертификати като дискриминационно и заявиха, че няма да се подчинят на въведените от здравното министерство мерки. Недоволните настояха за оттегляне на заповедта на здравния министър Стойчо Кацаров.

Част от протестиращите искаха да разговарят с ръководството на РЗИ и опитаха да влязат в сградата, но не бяха допуснати от полицейски служители. Заради отказа да бъдат допуснати вътре, блокираха главния булевард „Стефан Стамболов“, а няколко десетки души запалиха предпазните си маски пред сградата на инспекцията. Стигна се и до блокиране на автобуси от градския транспорт.

Ресторантьори и работещи в заведения също участват на протести срещу мерките по места.

Протест затвори движението и пред Съдебната палата в София

В Стара Загора и в момента продължава протест, събрал над 2 хил. души пред сградата на областната администрация, които тръгнаха към местната РЗИ. Сред собственоръчно изработените плакати се вижда надпис „Стоп на здравния фашизъм“. „Искаме свобода за нас и децата ни“, каза млада майка.

Голям протест се проведе и във Варна.

В Плевен около 700 граждани излязоха на протест пред местната РЗИ срещу въвеждането на зелен сертификат за дейности на закрито. Организирани чрез социалните мрежи, те изразиха своето недоволство от новите ковид мерки, които влизат в сила от утре и заявиха, че така се ограничават техните права. „Днес съм тук, защото искам да живея свободно“, каза един от участниците в протеста Георги Инджев. „Не може да ми бъде ограничавана свободата, защото не искам да се ваксинирам, което е мой личен избор. Ковид-пандемията е пълна измама“, добави той.

Във Велико Търново пред сградата на РЗИ се събраха около 300 души с плакати срещу заповедта на Министерството на здравеопазването за въвеждането на „зелен“ сертификат от 21 октомври. Участниците в протеста са се организирали в социалните мрежи часове след оповестяването на новите мерки за справяне с епидемията от COVID-19. Според протестиращите заповедта нарушава човешките и конституционни права на гражданите и води до разделение в обществото. По думите им ваксинирането е личен избор, а с въвеждането на сертификатите ваксината на практика става задължителна.

Протести имаше още в Пловдив, Сливен, Благоевград и други градове на страната. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Националните предатели от протести не се плашат, нужни са дръвници и тъпи секири, за да се гърчат дълго.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *