Протестиращите опитват да Нахлуят в Парламента! Многолюден Протест срещу Зеления Сертификат (На Живо)

15 хил. са се събрали на пл. „Народно събрание“ в София за участие в националния протест срещу зеления сертификат и противоепидемичните мерки, организиран от партия „Възраждане“. Сред ораторите на протеста е и д-р Мангъров. Протестът пред парламента ескалира, след като организаторите му призоваха участниците да обкръжат сградата. В този час протестиращите срещу зеления сертификат от „Възраждане“ разкъсаха полицейския кордон и опитаха да щурмуват централния вход на парламента. Те стигнаха до стълбите, но светкавично прегрупиралите се полицаи осуетиха нахлуването през парадния вход.

Протестът е ограден от непрекъснат полицейски кордон – както в пространството около паметника на Цар Александър II, така и около сградата на Народното събрание. В акцията участват над 5 хил. полицаи. Към 12:30 ч. беше арестуван и първият участник в протеста, съобщава БНР.

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО:

Протестиращите са от цялата страна, на площада има хора от София, Хасково, Димитровград, Харманли, Варна, Пловдив, Велико Търново, Габрово, Бургас, Благоевград и други градове. Звучи народна музика.

Участници в протеста пристигаха организирано с автобуси и личен превоз, като някои са тръгнали от сутринта, като към 12 часа пристигаха още хиляди.

Протестът не е само политически, но и граждански, твърдят пристигнали да участват в демонстрацията. „Първо, против зеления сертификат и тези Covid мерки, които са безумни и оправданието за тях е една несъществуваща пандемия“, каза мъж, обяснявайки мотивите си да се включи в протеста. „Мисля, че всичко това, което се случва, е напълно ненормално и трябва да се сложи край. Ковид пандемията е една лъжа, която прикрива диктатурата, която ни спускат“, аргументира се демонстрантка. „Очаквам и повече хора да ни чуят, за да се противопоставят на световния диктат, това е световен диктат. Това е ограничаване на нашата свобода, на нашите човешки права, на всичко“, добави друга жена. „Искаме свобода“, подкрепи я мъж, дошъл за протеста. Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. УПРАВЛЯВАЩИ ТЕРОРИСТИ НАРОДНИ ИЗЯДНИЦИ ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА Б О К Л У Ц И ИСКАМЕ СИ СВОБОДАТА

    • Огромната част от населяващите България са точно роби. Родени за роби, държащи се като роби и живеещи робски живот, а докато си мислят, че са чеда на най-великата демокрация децата им проституират на запад.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *