Прокуратурата и ДАНС проверяват военен съюз за престъпление против републиката

„Опълченци“ си поставят за цел да неутрализират и наказват предатели от властта

Снимка: Българско Народно Опълчение „Шипка“ – Варна

Прокуратурата и ДАНС проверяват военен съюз за престъпление против републиката. Сигналът е получен в прокуратурата в понеделник. В него се твърди, че дейността на Военен съюз – Българско народно опълчение „Шипка“ е противодържавна, съобщиха от  обвинението.

Случаят вече е разпределен на случаен принцип на прокурор от Софийска градска прокуратура.

Във вторник наблюдаващият прокурор с постановление е възложил на Държавна агенция „Национална сигурност“ да извърши проверка по случая. След приключване на проверката наблюдаващият прокурор ще направи преценка дали има достатъчно данни за извършено престъпление.

За резултатите обществеността ще бъде информирана, посочват от прокуратурата.

В официалния си сайт съюзът се определя като българска патриотична неправителствена организация, която обединява военни, офицери, сержанти, матроси, мичмани и служители на МВР и всички граждани, положили клетва. Лицето на организацията е старшината Дончо Русев, който често публикува видеа с призиви във фейсбук страницата на съюза.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Първоначалната цел на организацията е била да защитава интересите на офицерите, които са били уволнени от армията след нейното съкращаване. През първите години на съществуването си съюзът налага идеята за активна намеса на армията в политическия живот.

Според сайта на Военен съюз – Българско народно опълчение „Шипка“ целите им към днешна дата включват обединение и защита интересите на всички български граждани в страната и чужбина, защита на българските национални идеали, на независимостта, на свободата. Друга тяхна цел е и противодействие, преследване, неутрализиране и наказване на всяка форма на държавна измяна от страна на висшето държавно и военно политическо ръководство на страната.

Съюзът призовава към ускорена мобилизация за пробуждане, обединение, военно патриотично обучение и самозащита на населението.

„Когато няма истинска армия, държавност и държава наш свещен дълг е обединени заедно – да спасим нашият народ, деца и Отечество. Не бъди безразличен и безотговорен към случващото се и не си заравяй главата в пясъка“, е един от призивите, които споделят те на своя сайт.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

20 коментара

  1. А „Америка за България“ и другите соросоидни Придатъци – кога ????????? Не се занимавайте с ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ ?????

    • Когато се сблъскаме с голям катаклизъм и така нареченото народче, което дефакто си е робско население се събуди и грабне тоягите.

  2. Някой не си е научил урока от историята- Нюрнберг.
    “Просто изпълнявах заповеди” не е измъкнало никой от въжето.
    Предстои Нюрнберг 2 срещу фашизма. Той ще определи кой ни лук ял, ни лук мирисал и съучаствал.
    Въпрос на време.
    Събирайте си акъла, докато можете.
    После ще е късно!

  3. Да попитам ДПС която е създадена против Конституцкята
    но е на ЦРУ кога

  4. Явно нашата колониална власт е получила заповед да елиминират всякакви наченки на патриотизъм в нашата страна. Това означава че все още имаме шанс за спасение. Българи- НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ. Трябва да изметем всичките лайна действащи против нашата държава. А те са много

    • Те са от бившата БКП селяни подлеци подлоги и предатели
      но не повече от 1%

      • Кво БКП те гони и тебе ве!?

  5. ВОЕНЕН СЪЮЗ “ ШИПКА “ ИМАТЕ ОБИЧТА И ДОВЕРИЕТО НА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ДО ВАС СМЕ БЪДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕНИ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

  6. Смешниците от флашданс, след като са си направили маникюра и педикюра, ще го играят в танца на чворош!
    Какво си мислите бе, балерини- “Не се гаси туй, що не гасне!”
    Нямате контрол вече!
    Само се излагате.

  7. Дори и да разтурят една организация, това няма да промени или забрани мисленето на хората и чувството ни за справедливост, а дори още повече ще засили недоволството и желанието да изметем соросоиднта сган от България. Днешните фашисти ще получат своето.

  8. Именно.
    Във флашданс останаха само меки китки.
    Танцуват по свирката на чворош и изобщо не знаят на коя сцена са. Продажник до продажник.
    Като говоря за маникюр и педикюр- не се шегувам. Наистина ходят по салони.
    Един куп честни хора се измъкнаха навреме от там. Защото хванали например пр@тк@, която Не е требело да фащ&т.
    Да- правилно разбрахте.

  9. варна и одеса са скачени съдове…не само чрез ферибот..падне ли одеса,от варна ще тръгнат събития които ще обхванат бургас,а след това энаете в каква посока..

    • Мноооого залиташ моме,не ти еработа в тоя форум./той е за мъже/

      • Дали залита или не – не знам, ама съвсем правилно пита – оня банкянски тулуп кога най-после ще стане клиент на прокуратурата? И отговорът според мен е: когато прокуратурата се освободи от нарицателното „гешефтура“.

  10. Следваме светлия пример на дойчланд, а?
    И сега като се стреснем българите, очаквате да настане глад за памперси ли?

  11. Тъпанари, това са една компания, които си дрънкат глупости по нета, обикновено повтарят това, което са чули или гледали в нета, за мен са абсолютно невинни хора!

  12. Господине, в техните си държави, не допускат фашизъм и нацизъм, в момента в който усетят такива организации , ги потушават и елеминират тихомълком, пробутват го на слабите държави и ги унищожават по този начин, разделяйки обществото! Украйна е жив пример, Литва също!

  13. ПОСТЕПЕННО СЕ ПРЕВРЪЩАМЕ ВЪВ ФАШИСТКА ДИКТАТУРА И ТОВА НАВЯВА СТРАХ У ХОРАТА,
    А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ТЕЗИ ХОРА, ТЕ СА АБСОЛЮТНО НЕВИННИ, ПРОСТО СЕ СЪБИРАТ И СИ КОМЕНТИРАТ ТОВА,КОЕТО СА ПРОЧЕЛИ ИЛИ ВИДЯЛИ, СЪЩО И СА ПАТРИОТИ!

  14. За сведение на тия,дето ЧАКАТ- ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА СПИТЕ,ЧАКАЙКИ! 500 ГОДИНИ,И ПАК ЧАКАМЕ! САМО РУСНАЦИТЕ НЕ ЧАКАТ,А ДЕЙСТВАТ.ТЕ СА БИЛИ И НАВЯРНО ПАК ЩЕ БЪДАТ ИМПЕРИЯ,ИМЕННО ЗАЩОТО НЕ СА ЧАКАЛИ! А ВИЕ СИ ЧАКАЙТЕ!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *