Пригожин не спира да дразни Запада. Този път пусна снимка на „Вагнер“ от африканска страна

Основателят на частната военна компания „Вагнер“ Евгений Пригожин не спира да дразни Запада.

Този път пусна снимка на един от войниците си, предвождащ военен парад в африканска страна, която обаче не е Нигер. Към фотоса той е добавил кратък текст:

„Вагнер“ на парада по случай Деня на независимостта на Централноафриканската република“.

Разбира се, Пригожин не спира дотук и пояснява, че ЦАР е получила независимостта си на 13 август 1960 г. когато е спряла да бъде колония на Франция. 

На снимката: „Вагнер“ на парада по случай Деня на независимостта на Централноафриканската република“.

Жестът му със сигурност дразни в този момент Запада, който не спира да изразява „загрижеността“ си от присъствието на войниците му в Африка.

Наскоро Виктория Нюланд, зам.-държавен секретар на САЩ бе в Нигер, като от западните издания стана ясно, че поводът за посещението ѝ бил да отправи ултиматум на новото правителство срещу присъствието на вагнеровци и руски компании в страната им.

По рано днес основателят на ЧВК пусна кратък обзор на материал на CNN със заглавие: „Лидерът на Вагнер Пригожин отново е на власт“

„Пригожин все още има значение за Путин, въпреки че авторитетът му е намалял. Акциите на Пригожин в Кремъл поспаднаха, но Путин очевидно вярва, че Пригожин все още може да му е полезен“, се казва в материала.

Тези дни в западната преса излязоха материали, в които авторите даваха различни предположения относно това къде са дислоцирани в момента войниците на „Вагнер“. Имаше репортажи, които залагаха, че „музикантите“ са в Москва.

Пригожин само това и чакаше, за да нанесе поредния си психологически удар на Запада. Той публикува в Телеграм канала си мнение на войник от ЧВК: „Ако „Вагнер“ наистина се местят някъде, вие ще разберете за това чак когато те дойдат при вас.

На снимката: Зевзек от ЧВК „Вагнер“ се снима преди дни до граничната табела на Беларус с Полша.

„Ако сте чули или прочели някъде, че „вагнеровци“ ще се преместят някъде или отиват някъде, това най-вероятно е плод на нечия журналистическа фантазия.

Дори самите войници на „Вагнер“ до последния момент не знаят къде отиват. Затова оставете терзанията и спекулациите за това, колко от нас ще бъдат пратени на дадено място. Това, че не виждате „Вагнер“, не означава, че не сме там., заяви още Пригожин.

Преди седмица, пак в канала си в Телеграм, Пригожин пусна селфи на войник от Вагнер направено на границата на Беларус с Полша. И за да няма съмнение за местоположението му, войникът се беше снимал точно пред граничната табела.

Естествено и съвсем предвидимо, премиерът на полша Матеуш Моравецки реагира като по часовник. Обясни, че „Вагнер“ щели да нахлуят дегизирани в страната му.  ㅤ

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *