Лари Джонсън, ЦРУ: Политиците ни вече признават, че Украйна няма шанс. Досега се самозалъгваха, че са най-умни, най-красиви и с най-силната армия. (С ВИДЕО)

Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън даде знаково интервю за YouTube предаването Dialogue works, в което заяви, че американските политици най-после са започнали да признават онова, което експертите говорят от много време, а именно, че Украйна няма шанс в контраофанзивата си. Той иронизира последните изявления на знакови политически фигури от Белия дом и Конгреса, широко отразени от мейнстрийм медиите на Демократическата партия.

Основната промяна по украинския конфликт е, че най-накрая водещите политици у нас започнаха един по един да признават това, което някои от нас им казват от два месеца.

От самото начало беше ясно, че Украйна няма никакъв шанс да реализира успешно тази контраофанзива. Но всички – от Дейвид Петреъс, генерал в оставка, до членове на Конгреса – окуражаваха украинците и настояваха, че това е изпитание, в което те ще покажат на какви чудеса са способни.

Украинците нямаха никакъв шанс. Мисля, че след тази контраофанзива вероятно ще имаме над 60 000 загинали, и то само вследствие на тази контраофанзива, а аз бих я нарекъл авантюра. 60 хиляди – това е ужасяваща цифра. А Украйна няма потенциал да възстанови, да замени тези загуби.

– Защо трябваше да мине толкова много време, за да се заговори за това?

Те (нашите политици) впрочем продължават да вярват в собствените си глупости и да се държат като злата мащеха в „Пепеляшка“. Гледаха се в огледалото на стената и се питаха: Кой е най-красив? И продължаваха да се самозалъгват, като сами си отговаряха: Аз съм най-красивият, аз съм най-умният, аз имам най-силната армия.

Но е факт, че нямаше обективна, рационална оценка на оръжията, от които Украйна се нуждае. Нямаше предварителна оценка и с какво ще се сблъска, ако започне настъпление. Според мен това, което Белият дом, Пентагонът и ЦРУ направиха с тези хора е престъпление.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *