Премиерът на Крим: Няма да се върнем в Украйна при тези, които ни убиваха

аксьоновПремиерът на Крим Сергей Аксьонов заяви, че полуостровът вече се е върнал в историческата си родина Русия и вече няма никога да бъде част от Украйна.

Кримският лидер каза пред Би Би Си,  че връщането на Крим  в състава на Руската федерация е било напълно демократичен акт, подкрепен с референдум, на който хората са казали тежката си дума. А ние тези хора няма да ги предадем тях и волята им, категоричен е той.

В друго  интервю  Аксьонов разказа, че още в първите дни, след като от Киев в Крим започнали извозват  трупове на убити на Евромайдана хора, станало ясно, че полуостровът трябва да се отдели. Още в началото ни стана ясно, че имаме само едно спасение, а то е , че с тази власт, който убива кримчаните, пали ги, провокира ги и ги връща в ковчези, ние няма да можем да живеем.

Преди година Путин  се оказа пред избор – дали се застъпи за населението на Крим, което е преобладаващо руско,  или да го остави без никаква защита от украинските националисти.  „Уверен съм, че решението на Путин бе правилно. Аз бих взел същото решение. Путин не се намеси във вътрешните работи на Украйна, а само ни подкрепи“, допълва Аксьонов.

„Никой нищо не е превземал, никой не е идвал насила да ни присъединява. Това си бе избор на кримчаните. Нищо нямаше и не можеше да стане без подкрепата на местното население. То ясно изрази волята си, именно затова не е имало никаква агресия, няма такава, това беше истински демократичен акт. И тук е главната грешка на медиите и невярното разбиране на ситуацията от страна на западните лидери. Крим е руски, защото просто хората поискаха това. И го направиха демократично“, добави Аксьонов.

Крим бе официално приет в състава на Русия на 18 март след референдум, отричан и до днес от Запада.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *