Президентът Румен Радев ПОДГОНИ ОЛИГАРСИТЕ: Делите 50 на 50 с Държавата или ОТИВАТЕ В ЗАТВОРА! Виж Тук:

Шефът на пръкналата се преди няколко години организация на олигарсите, наречена с гръмкото име „Конфедерация на работодателите и индустриалците в България“ Кирил Домусчиев, се изжалва оня ден в предаване по Канал 3, че президентът Радев не искал да контактува с КРИБ. Той категорично отказал да разговаря с тях както по отхвърления  закон за концесиите, така и по каквато и да било друга тема.

В Skandalno.net вече разкрихме каква е тази „работодателска“ организация. (Статията ВИЖ ТУК) Това са хората, които заграбиха на безценица (че някъде и без пари) печелившите социалистически предприятия. Част от тези високоиндустриални мощности те съсипаха поради некадърност, а сега с остатъците се правят на „индустриалци“ и „бизнесмени“.

Припомняме, че „видни“ ръководители на това поредно НПО, наречено за благозвучие КРИБ, са хора като Огнян Донев, който заграби българската фармацефтика и сега продава на безбожно високи цени лекарства на оголелия и обосял български народ. Същият Огнян Донев, който е подсъдим за укрити милиони от неплатени на държавата данъци.

Другият „корифей“ на мафиотите-новобогаташи в паравана за крадци КРИБ, е Цветан Василев, който ограби милиарди от банката КТБ. А неговия авер Бойко Борисов вместо да го намери и да потърси наказателна отговорност на мошеника-милиардер, взе че му подари 3-4 милиарда грешни български пари. Като на всичкото отгоре го отигра, все едно че уж обезщетява вложителите на фалираната банка. Само че обезщетенията трябваше да дойдат от откраднатите милиарди на Цветан Василев, а не от държавния бюджет.

Впрочем при Цветан Василев се разигра същата сценка като при братя Галеви. Уж държавата, Интерпол, и ЦРУ с цялата си мощ не можели да ги намерят. Нито пък Галевите или пък Цветан Василев… И съответно не можели да върнат откраднатите от тях пари.

Сред видните членове на КРИБ няма как да не споменем и още една одиозна фигура на българския разбойнически преход. Това е „бизнесменът“-грантаджия Иво Прокопиев, собственик на скандално прочутата „Икономедия“, която е антибългарска организация, директно финансирана от Сорос и ЦРУ. Прокопиев се занимава с всичко, от което могат да се изкарат лесни пари – за предпочитане от държавни поръчки. Но не и от индустрия!

Олигарсите от КРИБ изпаднаха в шок от посланието на президента Румен Радев!

В светлината на тези факти е повече от разбираема твърдата и категорична реакция на нашия президент Румен Радев. С демонстративното си нежелание да има каквото и да било  вземане-даване с тази криминална организация КРИБ, Радев им казва три неща:

Първо, че във фирмите и печалбите им има нещо много съмнително и гнило. Което трябва да се разследва от Икономическа полиция и то по закона за незаконно придобитото имущество.

Второ, че хора, които трябва да бъдат разследвани за злоупотреби, а някои от тях и в момента са обвиняеми за нанесени огромни щети на държавата… Та такива хора не могат да дават акъл на президента на България за каквото и да било.

И трето: Казва им, че раят на грабежите и кражбите от държавата вече свърши. И всеки, който е съдирал ризата от гърба на изнемощелия български народ ще понесе своята отговорност. Включително и наказателна.

С други думи – президента Румен Радев по никой начин не признава легитимността на тази уж „бизнесменска“ и индустриална, а всъщност разбойническа организация.

И заявява че има намерение да подгони здраво  набедените „индустриалци“, които всъщност нямат нищо общо с индустрията. Дори само заради това, че индустрия в България почти няма. Но пък същите тия олигарси имат голямо желание да продължат да грабят от държавния бюджет: дали чрез концесии, или обществени поръчки, или по други начини – това за тях няма абсолютно никакво значение, щом става дума за далавера.

Постепенно и спокойно, без показни акции с „гръмки“ имена, както правеше послушникът на Бойко-Буда – Цветан Цветанов, президентът Румен Радев дава на всички развихрили се през последните 27 години крадци-новобогаташи да разберат, че трябва да върнат откраднатото на държавата. И че който не го върне по лесния начин, ще се наложи да го връща по трудния. И че повечето „приватизатори“, които са се обогатили в нарушение на закона, ще станат клиенти на затвора.

Има и още нещо: На останалите „бизнесмени“-олигарси, които са успели да се укрият под някакъв параграф на псевдо-законите, писани от техните слуги в парламента, ген. Радев казва, че ще им се наложи да делят печалбите си с държавата. И то 50 на 50. Фифти – фифти, както казват американците. И както направи президентът Путин в Русия още по време на първия си мандат през далечната вече 2001 г.

Защото оттук-нататък не мутро-олигарсите, а българската държава ще определя и регулира правилата. И ще задава тона в политиката, икономиката, културата и в повечето важни сектори от обществения живот. Защото другото е фашизъм. Да живее Ген. Румен Радев! Да живее България! Защото с този президент страната ни има Бъдеще! Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

44 коментара

  1. Корупционните практики,те институцийте,и местното управление,не „Подходиха отговорно“. Мафиоти,27 години,от горе до долу…????????

    • Защо си чешете устата-всички са едни и същи тоест маскари!

  2. Дано , дано най-после да свърши царството на всички , които са забогатели незаконно , на гърба на изстрадалият народ ! Дано дойде края на всички работодатели , които живеят от труда и мъката на работниците и се гаврят с тях , като си фалират фирмите , сменят имената и продължават без да се издължат ! Дано най-после да има възмездие и всеки си получи заслуженото!!!!!!!!!!!!!

  3. Как точно ги е подгонил? Казал е на една пресконференция нещо и бизнесмените ще си го преместят от единия крачол в другия…

  4. Стига с това, Да живей! Хубава статия,а олеква!Дозирай си емоциите и само ще спечелиш!Не вземай страна,остави това на материала!

  5. …-И ЗАТОВА НЕ СЪМ СЕ ИЗЛЪГАЛ,КАТО ГЛАСУВАХ ЗА ГЕНЕРАЛ РАДЕВ,БЕЗ…ЧЕРВЕНАТА „опашка“,ПОЗДРАВЛЕНИЯ
    ДОСТОЙНИ ГЕНЕРАЛЕ !!!

  6. …-И ЗАТОВА НЕ СЪМ СЕ ИЗЛЪГАЛ , КАТО ГЛАСУВАХ ЗА ГЕНЕРАЛ РАДЕВ , БЕЗ…ЧЕРВЕНАТА „опашка“ , ПОЗДРАВЛЕНИЯ ДОСТОЙНИ ГЕНЕРАЛЕ !!!

  7. Само не разбрах как президента Радев в парламентарната република България , ще постигне тези неща ?

  8. STISKAM palci na PREZIDENT RADEV V MNOGO TRUDNIQT ZA BALGARIQ period da USTOI SVOITE PRINCIPI PRED oligarsite akuli!!!!!! NE MU E LESNO-dano i prokuraturata si izpalnqva otgovorno zadaljeniqta!!!!!1 USPEH BALGARSKI PREZIDENTE !!!!!!!!

  9. Stiskam VI palci PREZIDENT RADEV v nelekata VI zadacha- DA otstoqvate interesite na naroda pred balgarskite oligarsi1 USPEH PEZIDENT RADEV!!! BOG DA VI BLAGOSLAVQ !!!!!

  10. Пишете брилянтни статии и накрая ги разваляте с едно ДА ЖИВЕЕ! Нямате ли редактори. Това е паразитно възклицане и разваля целия ефект.
    Иначе браво за статията, но без ДА ЖИВЕЕ! Дано ме разберете правилно!

  11. Г-н Радев дайте ми пълна власт и един олигарх жив няма да остане.Всеки един от тях ще остане без пукната паралоба ,а самите олигарси или ще работят по възстановяването на откраднатото или ще ги избия до един както след народен съд.Толкова много мъст и злоба съм събрал за годините на прехода че от всичко най много искам да ги избия като кучета за това което сториха със страната и народа ми.

  12. ЗАГРАБЕНИТЕ ДЪРЖАВНИ АКТИВИ И ФИНАНСОВИ СРЕДСТВА НЕ СА ОСНОВАНИЕ И ПРИВИЛЕГИЯ ПРИ ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ПРАВИЛАТА И ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО В СТРАНАТА ЗА ЛИЧНА ПОЛЗА !

  13. Отново и отново чудесен материал в Скандално.нет от Иво Македонски. Адмирации, продължавайте в тоя дух, неповторими сте! Да, да е жив и здрав първият ни истински президент Румен Радев!

  14. Всичко това е прекрасно. Да се надяваме, че мафията която ни управлява страната, няма да бъде подпомогната от мафиите на другите страни и Г-н Радев няма да бъде свален от поста.

  15. Споко, генералът го пазят военните и никой няма да посмее да си помисли да го сваля. От уважение, от почит го пазят, без никой да ги е задължил!

  16. Това са тълкувания върху думи на президент Радев, каквито той не е казал. Харесвам генерала, но ще му е трудно да реализира идеите си през Парламента. И ако все пак тези олигарси бъдат вкарани в правия път на тяхно място ще дойдат други от изток, които поне ще говорят разбираем език. Това е съдбата на малките нации, които нямат традиции в защита на националните си интереси сами.

  17. Браво г-н Президент. Спешно е необходимо на Българиясъздаване на организация от рода на „Олаф“ или възстановяване на Държавен финансов контрол. Вижте резултатите от миналото на тази структура, закрита през 2006г. Подмяна на болшинството от сега съществуващия състав на Сметна палата, Комисия за финансов надзор, Агенция за одит на европейските средства, ревизия на Закона за независимия финансов одит /структура източваща ефрофондове и средства от бюджета/.

  18. Държавата е дадена власт на дадени хора, които се сменят. Просто ще забогатеят други хора. Дори покрай еуфорията грабежът може и да е по-голям!

  19. От статията разбрах, че авторът ѝ интерпретира отказа на президента да се срещне с лица, членове на КРИБ. Така че, не се екзалтирайте прекалено! Поддържам поведението на президента, но не мисля, че е направена практическа стъпка към „Делите 50 на 50 с Държавата или ОТИВАТЕ В ЗАТВОРА!“

  20. Приятели,

    Цинизма с който тази шепа тарикати са се нарекли и чудовищен…

    КРИБ – „КРадци И Бандити“…

    ПРОСТО И ЯСНО…!!!
    (…някой да не го разбира…?)
    .

  21. Президентът не може да определя „фифти-фифти“. Ако така е казал, значи е сбъркал. Има закони в тая държава. Но да настоява за спазването на законите може и е негово задължение по Конституция. Спомнете си клетвата: Чл. 76, ал.2.

  22. „Законите“ в държава, където една малка група мафиоти са превърнали населението в клошари трябва да се премахнат. „Закони“ които позволяват едни да преяждат, други да умират от глад са мафиотски закони.

  23. Президента не Е човека, който може да дели по равно „фифти-фифги“, както казвате вие, и това е така. Той чрез БСП може, директно не може според нашата конституция, да иницира закон
    в НС.Затова БСП трябав да достатъчно силна да наложи такъв закон сама, или заедно примерно с ПАТРИОТИЕ.зАТОВА ТРЯБВА ДА ГИ ПОДКРЕПИМ МАСОВО, КАТО ГЛАСУВАМЕ ЗА ТЯХ. ЗА БСП И СЪМИШЛЕНИЦИ.

  24. Дъщеря ми и зет ми живеят и работят повече от15 год в Русия.За това зная добре какво пиша и казвам по този въпрос. Вярно е , че в днешна Русия има олигарси , но тези които не се съгласиха да делят с държава и народ станаха невъзвръщенци –в Англия, САЩ, в Израел…Някои , за да поразмислят бяха командировани в Сибир и в Далечния Изток–за по четири години. Гледах по RTV- 1, как президентът Путин беше събрал в кремъл олигарси и прочие промишленики и им връчваше поименно за подпис договор между всеки един от тях и Руската Държава… Та един известен, мисля че беше Дерибаска, от яд преди да подпише си счупи писалката. Путин спокойно му подаде своята.Олигархът все пак подписа съгласието си да дели печалбите си с матушка Рус, носи тръгна към местото за сядане в общия ред с чуждата… Президентът спокойно му напомни да върне писалката, защото е държавна …Дерибаска се върна, остави инструмента за подписване пред руския президент и седна на местото си… ТАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ ИСКАМ ДА ИМАМ И АЗ! Харалампи ЛАМБЕВ

  25. ОТ КАДЯ на кадя 50 на 50% беше 2013г. Сега е справедливо 20на 80%в полза на народа!!!!!!!

  26. Браво! Вчера написах тук два коментара – без обиди,без нецензурни изрази – но някак не бяха в хора на хвалебствията … Сега виждам, че сте ги изтрили – цензура значи….
    Ами – и вие те като останалите „поръчкови медии“ – нароихте се , за да облъчвате лековерните хорица.

    • Пишеш пълни глупости. Скандално.нет е сайт на 10 години. Ако администраторите ни са изтрили някой твой коментар, то вероятно е било защото написаното твърде много е приличало на герберска или соросоидна пропаганда. А на нас от платени тролове ни е дошло до гуша и поддържаме твърда политика за борба с това вредно и парично подплатено явление в българския интернет. Манипулативни коментари трием и ще продължаваме да трием.

      • Това е друг начин да опишете „ЦЕНЗУРАТА“, която практикувате, господине.

        Не, не съм нито „платен трол’, нито „соросоид“ (освен ако не наричате така всеки, който не прелива от хвалебствия за вашите „герои“).
        В публликациите, които изтрихте, бях написал само,че:
        1) Ген. Радев никога не е казвал, че „олигарсите ще делят 50:50 с държавата“ – вместо да ме цензурирате, моля – посочете доказателство за такова негово изказване.
        2) Би било чудесно,всичко накрадено през последите 27 години, да бъде върнато на държавата – и предполагам, че и г-н Радев, като всеки нормален българин също иска това да стане. Но до момента, той никъде не е направил подобно изявление – нито в качеството му на Президент, нито преди това, в качеството му на Командващ ВВС.
        3) Много трудно сегашната политическа върхушка, би прокарала някакви закони,в ущърб на едрия капитал (независимо от говорилнята им),защото в централните и местните ръководства на най-големите политически партиии (БЕРБ, БСП, ДПС и т.н.) е пълно с милионери – не малко от тях, забогатели и чрез приватизацията. Да припомням ли, че дори др. Корнелия Нинова проектира оъществи и ръководи приватизацията на две от големите ни външнотърговски предприятия (Техноимпекс и Техноимпортекспорт)? И двете отдавна са обезкръвени от „новите им собственици“. А какво ще кажете за Гергов (ЦУМ, „Дупката“ във Варна „Пловдивски панаир“). Или може би ще кажете, че това е „соросоидска лъжа“? Ами не е – факти са и те лесно могат да се проверят. И ако вие служите на истината , а не на манипулацията – направете услуга на вашите читатели, като им давате и такива поводи за размисъл. Така ще покажете че ги уважавате.
        (Да, знам,че едва ли ще оставите и този мой коментар – бъдете здрав и в комфорт със съвестта си)

  27. Отговор на Г-н Ламбев.
    Колкото и да се старае Путин, колкото и да принуждава богатите да делят с бедните, в тази система настъпва момент, когато богатите вземат пълен контрол върху държавата, а бедните тънат в глад и мизерия. Това става най-вече по време на кризите, които са неизбежни и които ставаха причина за световните войни. Възможно е Русия и Китай да подновят и удължат живота на капитализма, но това няма да е за дълго. Алчността на богатите и на хората като цяло не може да бъде изкоренена, а тя е в основата на кризите и войните. Тя първо погуби комунизма, а след това ще погуби и човечеството.

  28. Ето,че се роди СПАСИТЕЛЯТ ни.Смело и дръзко срещу родните ни душмани!БОГ ДА ТЕ БЛАГОСЛОВИ.
    СПАСИТЕЛЮ,из смолянско витае духът на стращилището ДОРА ЯНКОВА насаждаща страх и несигурност.Моля Ви притиснете я да каже по какъв“почтен“начин за кратко време стана най-богата кметица за вечни времена в България.Както Вие обещавате пред българския изстрадал народ не пропускайте олигархката Дора Янкова.Тя заслжава възмездието на справедливостта

    • Вашият „спасител“ можете да бъдете само вие, уважаеми Мосес.
      Докато вярвате, че друг ще дойде и ще ви спаси -всякакви паразити ще ви смучат кръвта.
      В страната е пълно с политици, които говорят онова,което народът иска да чуе от устата им, обещават му „звездите“, но пипнат ли веднъж властта,правят онова,което са правили и бащите и дедите им – вадят най-голямата лъжица и ЛАПАТ.

  29. Не е толкова силен, Държавата не е поделението! В никакъв случай не е и Путин. Така че, да вади лигена с ледената вода, да сваля униформата и здраво да седне в него!

  30. Вярвам, че и този строй не ще е от “ вечните неща“, просто , защото никога не е имало такова нещо като “ построено завинаги“. Все пак през канибализма до капитализма , хомо сапиенс е променил начина на използуването на другия.Някога много четях фантастика-научна, социална и всичко се развиваше– при всички автори в бъдещия развит капитализъм…Развит, развит , ама сегашния,с черти на викторианската епоха на майчица Великобритания…
    Какво ще бъде следващото не знаем, но аз открих за себе си: КАКТО ИМА ПРОЛЕТАРИАТ И ЛУМПЕНПРОЛЕТАРИАТ , ТАКА ЩЕ ИМА КАПИТАЛИСТ И ЛУМПЕНКАПИТАЛИСТ!КОГАТО УПРАВЛЯВА ЛУМПЕН КАПИТАЛИЗМЪТ ИЛИ ЛУМПЕНПРОЛЕТАРИЙ– ГОРКО НА ХОРАТА! И ПРОСВЕТЕНИЯТ “ МОНАРХ“,– ПУТИН, РАДЕВ, ОРБАН , АБРАХАМ ЛИНКЪЛН, СТАЛИН, ДЪН СЯО ПИ– И КОЙТО И ДА Е ТАМ, все тая!– НАРОД ДА НЕ СИ! … ТОВА Е… ХАРЛАМБ

  31. Ако действително (не е СКАНДАЛЕН.НЕТ ФЕЙК) че, България чрез другарят господин генерал Радев е поканила на официално посещение Товарищ Путин у нас, тогава срочно се налага следното;
    Да се обнародват;
    * Точките на плана за срещата и точките по темите на разговор с цел, всенародно обсъждане за промени и допълнения!
    * Народа настоява обезателно да бъде връчено директно на другарят Путин, оригиналното копие на писмото което подготвихме преди 2 дена за него, но да му бъде предадено чрез Захарова.
    ( Ты като една от главните цели на Народа-Български е, превръщането на Европа и Балканите в първата Мирна ДЕМИЛИТАРИЗИРАНА заноа на Планетата със строга забрана на военни бази и дрънкане на оръжие);
    * Молим най-учитиво Другарят господин генерал Радев да състави „Мирен проекто договор“ за подписване с Русия, като своевременно с посочени дати да бъдат анулирани, санкционирани и срочно затворени всички бази и други военни договори подписани съз запада!!
    * Военните бази на чужденци да бъдат срочно затворени с изискан заем за целият период наеман от тях!
    * „Мирен проекто договор“ с Русия, да бъде подписан именно у нас в България.
    * За срещата на подписването да бъдат официално поканени братята Сърби и Македонци, както и всички желаещи Славянски събратя!!
    * Настояваме срочно Другарят господин генерал Радев да покаже официално в писменна форма извинението ни до братска Русия, за всички исторически умишлени и неумишлени обиди, както и извиненията за продължителното незачитане паметните антифашистски дати, осквернената чест на падналите антифашисти, както и неосъденият до сега вандализъм на покойните места.
    * Народа настоява в апендикс към Мирният договор да бъдат насрочени дати за поправка на учебниците ни по история, връщайки умишлено затритите исторически дати, имена и събития така както историята помни и доказва в действителност!
    * Също така в указан срок по договора, да бъдат върнати умишлено затритите в прехода, русските и наши революционни наименования на училища, фабрики, заводи, предприятия и улици.

    Самата историята на човечеството доказва че няма война до сега която Русия да е загубила.
    Защо?
    Защото предназначението на Русия и Руския славянски народ е да пазят МИРЪТ на Планетата.
    Тогава ние БЪЛГАРИТЕ като Народ зародил живота на Планетата, като най стар и най много-числен конкуриращ даже и Китай но пръснати из Планетата, какво е нашето предназначение?
    Надали и някой точно може да отговори!
    Срамно е като Българин това да не се знае!
    ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО НА НАС БЪЛГАРИТЕ, (не само Балканци), а пръснати из Планетата е;
    ДА НАПРАВЛЯВАМЕ ЖИВОТА на Планетата В ПРАВИЛНАТА НАСОКА!
    Срамно е България като €вро-председател и КОТЕРИЙКИТЕ Сталина и Бокова това да не знаят и да не правят!
    €ВРАБИСКАТА Гей-МАСОНЩИНА ни изигра!
    Брюкселските МАСОН-Бюрократи и НАТО за да скрият петрол-геноцидните си престъпленията, ни вкараха кат съучастник в псевдо съюзи с тях!!
    Ето например;
    €вро-Конгломерата (в тази си сбирщейн форма не е съюз), непризнава все още самоосвободилите се от Нео-НАЦИЗМА републики;
    Крым, Нагорны-Карабах, Северна и Южна Осетии, Донецк, и Луганск, а поддържа Нео-НАЦИСТСКИТЕ режими в Литва, Латвия, Естония, Украйна и Полша, бръщолевейки за демокрация.
    С Уважение,
    Енчев

  32. След като са ги придобили незаконно, защо трябва да делят с държавата 50 на 50 ???
    Не е ли редно да им се отнеме всичко придобито незаконно и да бъдат съдени???
    С какво право Вие Г-н Президент ще сключвате подобна сделка с олигарсите???
    Некомпетентноста и неспособноста да се справите с подобен род престъпления до там ли води, да сключвате публични сделки с олигарсите???
    Унижавате цял един народ и изглеждате смешно в очите на всички народи!
    Измислете схема с която да докажете, накажете и отнемете незаконно придобитите средства.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *