Президентът Радев Бесен: ЕС ни ПРЕДАДЕ! Във Варна Борисов защити интересите на Турция, а не на България!

Тежки критики към премиера Борисов за срещата му с Ердоган във Варна, отправи президентът Румен Радев. Държавният глава обвини министър- председателя, че не е защитил по никакъв начин българските национални интереси, а взел изцяло страната на… Турция!

„Във Варна чухме как турският президент отстоява позициите на Турция, а от българския премиер – само как безропотно приема позициите на Турция“, коментира Румен Радев.

Президентът обаче не спести критики и към представителите на Евросъюза – Жан- Клод Юнкер и Доналд Туск. „Преди година помолих официално ЕС да бъде солидарен с България, когато Турция грубо се намеси в изборите ни. До ден днешен, не го е направил“.

И във Варна вместо да повдигнат този въпрос пред Ердоган, Туск и Юнкер започнаха да лобират за освобождаването на арестуваните в Турция гръцки войници... И нито дума за намесата на Турция в изборите в България. Това не е солидарност“, категоричен е президентът Радев.

Туск и Юнкер не само не взеха отношение по въпроса с турската намеса в изборите в България, но и категорично отказаха да повдигнат пред Ердоган въпроса за обезщетенията на българите от Одринска Тракия. Шефовете на ЕС заявиха, че това бил проблем между двете държави. Но в същото време пламенно призоваха Ердоган да си подобри отношенията с Гърция. Това също са отношения между две държави, но явно когато държавата е Гърция, а не България, тогава от ЕС взимат активно отношение по такъв род проблеми.

Президентът Румен Радев разкритикува правителството на Бойко Борисов и по съвсем пресния скандал с привикването на посланика ни от Москва Бойко Коцев. „Не бях уведомен за това от министър- председателя. Научих го от медиите“, разкри Радев. Държавният глава заяви, че е задължително подобно решение да се консултира и с него, но от Министерски съвет за пореден път го заобиколили.

На срещатата във Варна – ЕС защитават Гърция, а България – Турция

Припомняме, че Президентът Радев не беше уведомен и за срещата между ЕС и Турция във Варна, за която също научил от вестниците. Очевидно е, че правителството на Бойко Борисов и ГЕРБ всячески се старае да бойкотира държавния ни глава.

Всъщност, това отношение на управляващите не е само към президента. То е към целия български народ. Откакто ГЕРБ наченаха третия си управленски мандат, този път в коалиция с Патриотите, всячески демонстрират пълна липса на заинтересованост към вътрешните държавни дела. Бойко Борисов почти не се вясва в парламента. И в редките случаи, когато Конституциятаго задължава да отиде, той пак не се вясва. Сега го играе „голям политики на международната сцена“ и бяга от всеки вътрешен проблем на страната.

Не е ясно кой в момента отговаря за управлението в държавата. Вицепремиерът Цветан Цветанов отвреме-навреме влиза в тази роля, но я играе твърде неуспешно. Затова и той напоследък се пише голям евро-атлантик… И сегиз- тогиз пътува до Вашингтон, за да се среща с шефове на фондации и второразредни конгресмени. Затова и изведнъж стана първи НАТО- вец, бранител на евро- атлантическите ценности и върл поддръжник на Истанбулската конвенция.

Очевидно е, че вече опоскана и разграбена, България е отесняла на биг босовете на ГЕРБ. Интересите им са навън. Където са и скатали парите от откраднатото. Май им дойде време да стягат куфарите и да отлитат при шефовете си във Вашингтон и Брюксел– Така, както прави накрая всеки назначен агент щом свърши работа на западняците в определена територия. После те му намират друго агентурно назначение в друга държава. Да, ГЕРБ изпълниха западната поръчка по унищожението на българската държава и сега се готвят да сдадат влъстта! Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. Ти какво си очаквал от ЕС господин президент? Не ти ли е ясно ,че ние за тях сме робите им! Не ти ли е ясно ,че ние не влизаме в плановете им ! Не ти ли е ясно ,че това правителство ,което е наложено на България е за това ,за да прокарва тяхната политика ! Не ти ли е ясно господин президент ,че твоята гордост НАТО ще унищожи държавата ни със своите безумия! И това е на фона на ненавистта на българския народ към тях! Никой не ни е питал нас господин президент искаме или не да сме в тези организации!

  2. А на тебе Красимир Петров,не ти ли е ясно,че като премиер Б.Борисов трябва да се държи достойно пред Ердоган,Туск,Юнкер.Видя ли добре,как раболепно се държеше пред тях с мазна усмивка като слуга.Сигурен съм , че е обешал на Ердоган да му изпълни всички искания.

  3. Благодариме ВИ ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ за ПОЗИЦИЯТА на ИСТИНСКИ ДЪРЖАВЕН ГЛАВА!!!!!!!!!!!!!! ОМРЪЗНА НИ от ПРЕДАТЕЛИТЕ на БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!………БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ !!!!!!!!!!!

  4. Стига вече сме изказвали позиции!Хората искат да видят действия!
    България веднага да излезе от ЕС и НАТО!Тпва ни е спасението!
    Как може да търпим предателства,след предателства?
    След като това продажно правителство бойкотира президента,има ли народ,който да застане зад него?Има, само тук,да пише,а не да действа!

  5. Защо не искате да ми публикувате коментара?
    Изписва ми,че не може да има два еднакви коментара под пибликацията.Тук има три коментара,коренно различни от моя!!!Моят коментар не съвпада с никой!
    Ще се въздържа да не ползвам нецензурни думи!!!

  6. Мечтая някой ден да видя интелектуалния титан от Банкя заедо с физкултурника му в раирани дрехи.

  7. Обвиненията и критиките на Президента към премиера са премерени и основателни!Да ,всички българи виждат ,че Борисов иска да бъде повече международник ,отколкото държавник!Премиерът ни има вече много грехове към националните интереси и хората отдавна не го желаят за премиер!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *