Президентът на ДНР пред “Фигаро”: Бяхме подложени на 8-годишен Геноцид, а Западът се правеше, че не забелязва Зверствата на Украинските НеоНацисти!

„От 2014 г. западните страни не искат да видят неонацистките прояви на милитаризираните нацистки подразделения. Това са териториални батальони от Западна Украйна (т. нар. район Галичина), които освен външните знаци – униформи, пречупени кръстове, татуировки -, възприемат визията на нацистка Германия. Те се множат, а най-лошото е, че оказват влияние върху украинските лидери и младежта, благодарение на масовите си прояви, като факелните шествия… Именно от ръцете на тези националистически батальони загинаха хиляди цивилни, включително 91 деца. Ние имаме техните имена, всичко това е лесно да се провери. Десетки хиляди убити за осем години. Това не е ли геноцид? Геноцид е. Колко време още можеше да се търпи това?“. Денис Пушилин, президентът на Донецката народна република (ДНР), призната миналия понеделник от Москва, направи равносметка на военните операции в Донбас и представи своята гледна точка за бъдещето на проруските територии в Източна Украйна пред “Фигаро”. Интервюто на журналиста Ален Барлюе е направено в петък, 25 февруари.

– Каква е в момента военната ситуация около Донецк?

– Ситуацията остава напрегната. Силите на Донецката народна република (ДНР) и на Луганската народна република (ЛНР, другата проруска независима област в Донбас – б. а.) продължават своите операции. Тяхната цел е постигането на административните граници, записани в конституциите на двете републики, т.е. над цебите области на Донецк и Луганск (в момента на референдума през 2014 г.). В момента част от областите Донецк и луганск са окупирани от силите на Украйна.

– Каква помощ ви оказва руската армия? Присъства ли на ваша територия?

– След признаването на ДНР и ЛНР от Русия (в понеделник, 21 февруари) беше сключено споразумение, по силата на което вече се оказва руска подкрепа на двете народни републики Донецк и Луганск, включително в сферата на отбраната. Предвид агресивните действия на Украйна, Русия ни оказва и огнева подкрепа. Но единствено споразумението, което подписахме, разрешава на руската армия да присъства на териториите на ДНР и ЛНР. Русия действа въз основа на призива, който аз самият и моят колега от Луганск отправихме към руския президент, Владимир Путин, да ни окаже военна помощ.

– Страхувате ли се от украинска контраофанзива?

– Ние сме тези, които водят контраофанзива. Първоначално трябваше да отблъснем украинската офанзива (започната от украинската армия след призива на ДНР и ЛНР да бъдат признати от Русия на 18 февруари). Украйна не е спирала през последните 8 години да ни обстрелва с ракети, но след 18 февруари канонадата се засили бясно – нанесе огромни щети на жилищни райони и градове в нашата република. Имаше загинали и ранени цивилни. Беше разрушена критична инфраструктура, като съоръжения на водопровода в южната част на Донбас, който снабдява с питейна вода десетки хиляди хора. Не можехме да не реагираме.

– Защо сега поискахте официално признаване от Русия?

– По няколко причини. Първо, на 12 февруари се навършиха седем години от неспазването на Украйна на ангажиментите по Минските мирни споразумения (подписани през 2015 г.). Убедени сме, че Украйна не иска да изпълнява тези споразумения. А страните- гаранти, включително Франция и Германия, не упражниха никакъв натиск върху украинския режим, за да спазва своите ангажименти, които е подписал. Това не можеше да продължава вечно. Въпреки това ние направихме много допълнителни мирни предложения, но Киев ги пренебрегна и саботира. Искахме единствено широка автономия и правото да учим руски език в нашите училища.

Втората причина, поради която се обърнахме към Русия, беше, че имаше реална заплаха за ДНР, ЛНР и нашите общо 4 млн. цивилно население. Според нашето разузнаване съсредоточаването на вражески сили и средства беше станало критично – около 150 хил. украинска армия и голямо количество техника бяха разгърнати в Донбас. Смъртоносни оръжия им бяха доставени от САЩ, Великобритания и други западни държави, включително, за съжаление, и от вашата родина Франция. Украйна се готвеше за широкомащабни операции, за да сложи край на конфликта със сила и да унищожи републиките. Признаването от Русия ни дава възможност да защитим населението си, да подсигурим инфраструктурата си и да попречим на плана на Украйна.

– Потвърждавате ли желанието на ДНР и ЛНР да възстановят суверенитета си над целия Донбас?

– Да, това решение беше взето. Нашата Конституция гласи, че границата ни съвпада с административните предели на бившите украински области, както на Донецк, така и на Луганск. Съответно ние преследваме тази цел. Предвиждаме още в следващите дни да достигнем границите на бившите области и да установим контрол над всички територии на ДНР и ЛНР.

– Путин и вие самият говорите за “геноцид” над проруското население. Това е изключително сериозно обвинение, което отговаря на точно определени критерии в международното право…

– От 2014 г. западните страни не искат да видят неонацистките прояви на милитаризираните нацистки подразделения. Това са териториални батальони от Западна Украйна (т. нар. район Галичина), които освен външните знаци – униформи, пречупени кръстове, татуировки -, възприемат визията на нацистка Германия. Те се множат, а най-лошото е, че оказват влияние върху украинските лидери и младежта, благодарение на масовите си прояви, като факелните шествия… Именно от ръцете на тези националистически батальони загинаха хиляди цивилни, включително 91 деца. Ние имаме техните имена, всичко това е лесно да се провери. Разследвано е от руската прокуратура, а документите, доказателствата са изпратени на САЩ, НАТО, различни западни правозащитни организации. И на вас във Франция са пратени. И… нищо! Дори отговор не получихме.

На тия убити 91 деца сме направили алея в Донецк, с бронзови фигурки на всяко от тях. Елате и се запознайте кое от тях къде, при какви обстоятелства и от кого е убито. Десетки хиляди убити за осем години. Това не е ли геноцид? Геноцид е. Колко време още можехме да търпим това?

Тези нацистки доброволчески батальони – „Азов“, „Десен сектор“ и др. по-късно бяха разформировани… само за да ги превърнат в още по-легална структура. В момента тези хора са преторианската гвардия на министъра на вътрешните работи на Украйна. Вие не можете да разберете, че в Киев е инсталиран един престъпен режим.

– Страхувате ли се от западните санкции?

– Със или без военна операция, санкции щеше да има, имайки предвид избора, който Русия беше принудена да направи, за да защити ДНР и ЛНР. Не обръщаме внимание на санкциите. Тях Западът пред последните години ги налага на Русия за щяло и нещяло. Знаем, че можем да разчитаме на подкрепата не само на руските ръководители, но и на руското население.

Интервюто е на вестник „Фигаро“

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. Някои независими медии предлагат много неща, които ние няма къде другаде да видим. За сметка на това в БТВ дадоха напоително интервю със Соломон Паси, косата да му настръхне на човек. И какво, манипулациите продължават с пълна сила- не колония, подмандтна територия, която трябва да са напълни с американски войски и оръжие, една удобна площадка за стрелби срещу Русия. Суверенитет ли, национални интереси ли-ИДИОТИ, ПЪЛНИ.

  2. Фигаро е един реакционен вестник и е странно, че са пуснали това интервю – то е по-скоро изключение в редакционната им политика. Има обаче други источници на френски, които дават съвсем обективна картина. А колко независими английски има….Не се допускат адреси!!!!

  3. ВСИЧКИ ПРЕДАТЕЛИ КОИТО ПОДКРЕПЯТ ФАШИСТКА УКРАЙНА ДА ГРАБВАТ МЕШКИТЕ И ДА ХОДЯТ ДА СЕ БИЯТ ЗА НЕЯ ЧУЖДИ АРМИИ И БЕЖАНЦИ НЕ ИСКАМЕ А ЗА ГЕНОЦИДА В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПОКАНИМ БАТАЛЬОНА ВОСТОК ОТ ЧЕЧЕНИЯ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕ С УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЪЛГАРИЯ ФАШИСТИ

  4. ОСЕМ ГОДИНИ НИКОЙ НЕ РЕВНА И НЕ ВИКНА В ЗАЩИТА НА ДОНБАС ДНЕС ВСИЧКИ РЕВНАХА ЗА ФАШИСТКА УКРАЙНА

  5. Ще воювам срещу Русия?

    Никой руснак не ме е наричал расист за това, че съм бял.
    Никой руснак не ме е принуждавал да се ваксинирам с тронсхуманизиращи течности, срещу вирус, който никой не е виждал, за да не си загубя проклетата работа.
    Никой руснак не се е опитвал да накара сина ми да отреже пениса си и да се облича като момиче.
    Никой руснак не се е опитвал да превърне дъщеря ми във феминистка курва.
    Никой руснак никога не е краднал проклети ни избори и не ме е нарекъл теоретик на конспирацията, за това че казвам истината.
    Никой руснак не се е подигравал с християнската ми вяра.
    Никой руснак не се е опитвал да накара децата ми да мразят семейството си, родителите си, езика си, българската история, тяхното наследство и нашата вяра.
    Никой руснак не се е опитвал да наводни родината ми с тълпи от брадати майки главорези.
    Никой руснак не е наводнявал страната ми с наркотици и наркомани.
    Никой руснак не е затривал икономиката на България, не е закрил над 3000 завода, не е закривал болници, училища и детски градини, за да обезлюди територията и да я засели с изметта на джендър-халифата, Африка и Азия.
    Никой руснак не ме е цензурирал в интернет и не ми е лишавал да изказвам мнението си, ако не съвпада с неговото.
    Никой руснак не ме е обявявал за домашен терорист, путинист, слуга на Кремъл, за това, че мога да мисля.
    Никой руснак не е пращал български войничета да измират в Афганистан, Ирак, Косово ……….. като башубозуци, в полза на американските корпорации.
    Никой руснак не ме е насилвал да обичам и вярвам на терористичната организация НАТО и антихуманната секта Евроджендърхалифат.
    Никой руснак не е карал националните предатели да казват „майната му на православието“ и българската азбука.
    Всичката тези измет, която създава проблеми в Родината ми от 32 г., сега ме кара да воювам с Русия и руснаците, които са единственият народ в света пролял кръвта си за българи. Но аз пък си мисля, че точно този човешки отпадък, са истинският проблем и е време за нов народен съд.

  6. Нашите гъзолизци не само се насират сега ,чудейки се какво да правят ,ами и правят грешки та още повече да ги мразим ! Има инфо затъмнение -булсат кома е спрял всички информационни и новинарски руски телевизии и на тяхно място слушаме украинските помияри!

  7. Да в България се извършва същият геноцид.вече.32години.Със.заповед на ЕС САЩ

  8. ВРАГОВЕТЕ НА ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ СА И ВРАГОВЕ НА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД НЯМА ДА ИЗТРЪГНЕТЕ ОБИЧТА НИ КЪМ БРАТСКИЯ РУСКИ НАРОД И ВЕЛИКИЯ СВЕТОВЕН МИРОТВОРЕЦ НАШИЯ ИСТИНСКИ БРАТ ВЛАДИМИР ПУТИН ТЕ СА ЕДИНСТВЕНАТА ГОРДОСТ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД В БЪЛГАРИЯ НЕ ОСТАНА НИЩО С КОЕТО ДА СЕ ГОРДЕЕМ КАКВО СТЕ РЕВНАЛИ ЗА УКРАИНСКИТЕ УБИЙЦИ ОТ 2 МАЙ 2014 ДЕНОНОЩНО ОБСТРЕЛВАТ ДОНБАС ИЗБИХА НАД 14 000 ЕТНИЧЕСКИ РУСНАЦИ КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА АЛЕЯТА НА ИЗБИТИТЕ ДЕЦА В ДОНБАС ОСЕМ ГОДИНИ В БЕДНОСТ И ГЕНОЦИД БЕЗ ГРАЖДАНСКИ ПРАВА ИЗКЛЮЧЕНИ ОТ СОЦИАЛНАТА СИСТЕМА НА УКРАЙНА КЪДЕ Е ЗАХАРЧЕНКО ГИВИ МОТОРОЛА И МНОГО ДР. ГЕРОИ НА ДОНБАС КЪДЕ УПРАВЛЯВАЩИ БЪЛГАРИЯ ФАШИСТИ БЪЛГАРСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ КОИТО ПОСТРОИХА БЪЛГАРИЯ СА ИЗЛОЖЕНИ НА ГЛАД И СТУД РОВЯТ В КОФИТЕ ЗА ЗА БОКЛУК ПРОКУДИХТЕ ДЕЦАТА НИ ВСИЧКИ НАСЕЛЕНИ МЕСТА НА БЪЛГАРИЯ СА ПЪЛНИ С БЕЗДОМНИЦИ ЦЕЛОГОДИШНО РЕВЕТЕ И ХРАНТУТИТЕ УКРАЙНСКИ УБИЙЦИ ФАШИСТИ И МАНАФИ ДЖИХАДИСТИ ОТ АФГАНИСТАН ИРАК СИРИЯ И ВСЯКАКВИ ТЕРОРИСТИ ВИЕ ХЕРОПУДЕЛИ АГЕНТИ НА ЦРУ ИМАТЕ ВСИЧКАТА НИ НАРОДНА ОМРАЗА И НЕДОВЕРИЕ ДАНО ПУТИН НЕ СПРЕ ДО УКРАЙНА ДАНА СТИГНЕ ДО БЪЛГАРИЯ И НИ СПАСИ ОТ ВАС БЪЛГАРОУБИЙЦИ ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ ВСИЧКИ ВРАГОВЕ НА ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ ПАЗИ Я ГОСПОДИ ТЯ Е НАЙ СВЯТА

  9. БЪЛГАРСКИ КУРВО ЖУРНАЛИСТИ ЗАЩО НЕ ПИТАТЕ УКРАИНСКИТЕ УБИЙЦИ КАК СА СЕ ЧУВСТВАЛИ 8 ГОДИНИ НАРОДИТЕ НА ДЕНЕЦК И ЛУГАНСК ОБСТРЕЛВАНИ ДЕНОНОЩНО

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *