Валентин Вацев: Добре дошли в навечерието на Третата Световна Война!

„Тази война ще завърши през първите дни на март с победа за Русия. Русия печели тази война и това не го знаят явно само българските озверели медии, които от 3 дни не могат да се освободят от истериката и пропагандата, които им се диктуват от една задокеанска свръхсила“ Това каза в предаването „Политически НЕкоректно“ по БНР геополитическият анализатор и университетски преподавател Валентин Вацев.

Светът преминава от еднополярност към многополярност. Появиха се още два световни полюса на силата – Русия и Китай, Русия в момента има военно-техническо надмощие над САЩ и не се бои да воюва.

Преходът от еднополярен към многополярен свят означава огромно количество регионални като мащаб, но особено жестоки войни, които разгледани съвкупно, могат да се нарекат Трета световна война, смята Вацев. По думите му Третата световна война ще представлява мрежа от локални жестоки конфликти, в които Русия ще воюва срещу НАТО.

„Добре дошли в навечерието на Третата световна война, която с почти 100% вероятност няма да бъде ядрена, тъй като ядрената война просто не е война, а край на цивилизацията.“

В Третата световна война ние отново сме срещу Русия. Тоест – на път сме за трети път да настъпим една и съща мотика. Българска съдба е във всички световни войни да воюваме срещу Русия, посочи Валентин Вацев.

Русия воюва Украйна да не влезе в НАТО, това е единствената истинска политическа цел на руското ръководство, подчерта той.

„На Русия не й оставиха никаква възможност да направи нещо друго. Няколко пъти президентът Зеленски беше като че ли готов да преговаря за неутрален статус на Украйна, но едни задокеански сили около него не му дават тази възможност. Зеленски е под огромно напрежение. Той не е субект на волята си. Той знае, че губи тази война.“

Според Вацев украинският президент и цялото политическо ръководство на Украйна са „заложници в тази война и ще оцелеят само ако играят по правилата на американските си съветници“.

Засега се вижда договореност между Русия и Вашингтон руските войски да не навлизат на запад от границата, която дели Западна Украйна от Централна Украйна, затова и посланици и други дипломати са в безопасност в Лвов. Но това бързо може да се промени в хода на войната, отбеляза Валентин Вацев.

Според анализатора поставените от руското ръководство цели на войната са противоречиви, защото например „денацификацията“ би изисквала десетилетия и се изразява в „преодоляване на патологическата зоологическа русофобия в някои представители на украинското общество с адрес Западна Украйна, където си имат сериозна нацистка традиция и към момента съществува „много мощна ултрадясна зоологическа антируска прослойка“.

„Излекуването на западно-украинското общество от русофобията ще отнеме период, в който се раждат и се сменят поколения. Така че втората задача, която Путин си е поставил, не е реалистична.“

Тези, които ще воюват до последния патрон и капка кръв с руснаците, са фашизоидните „доброволчески“ батальони, които през 2014 г. извършиха масовите кланета на мирни граждани в Донбас и Одеса и сега нямат какво да губят. Затова пък очаквам украинската армия да се държи разумно и съвсем скоро да се отприщи поток от предаващи се украински военни, каза още Валентин Вацев.

Икономическите санкции срещу Москва ще бъдат посрещнати с неудобство, те са неприятни, но не са непреодолими, коментира Вацев.

„Г-н Борел има свои заслуги в процеса на национализация на руските елити, когато обяви – никакъв шопинг вече в Милано, никакви вечеринки в Сен Тропе и никакви брилянти няма да ви позволим да си купувате от Антверпен. Това е желанието и на средния руснак – Западът да спре да приема парите на руските олигарси и те да си ги харчат в Русия.“

Политическата линия на Путин зависи от това доколко той успява да примирява, балансира и консолидира 4-те основни елитни групировки, на които е стъпила руската власт. На този етап има консенсус между три от тях, поясни Валентин Вацев. По думите му, санкциите срещу елита на Русия имат за цел да съобщят на санкционираните, че трябва да свалят Путин, но засега политически Кремъл е безусловно консолидиран около него на фона на задълбочаващия се западен натиск върху върхушката на руския елит.

„Нека да видим ще успее ли Путин да поддържа политическия консенсус между основните руски политически елитни групировки.“

В София има много хора, които са готови да отворят война на Русия, изтъкна Валентин Вацев.

„Защо никой не се е досетил, че например бул. „Руски“ в центъра на София може да се преименува в бул. „Американски“? Руската църква да стане Американска църква, „3 март“ да стане Ден на любовта към Америка? Да се обяви извънредно положение, предвид особената обстановка и да се разгонят със закон всички русофилски организации с обвинението, че са паравоенни организации. ДАНС трябва да направи списък и на всички, които си купуват руска салата, тъй като това е слабото място в българската национална сигурност.“

Българският политически елит все още не е направил всичко, което зависи от него, смята Вацев.

„Като начало вероятно ще бъде изгонен от правителството военният министър Янев, без да се обяснява защо – той си знае. Аз не виждам никаква вина при него, че не споделя русофобския бяс на българския министър-председател.“

Геополитическият анализатор подчерта и ролята на междинните избори в САЩ през есента за геополитическия баланс на силите в света.

„Периодът на валидност на демократическото правителство на Байдън в Америка като че ли се разпростира до 8 ноември тази година. Аз очаквам сериозна победа на Републиканската партия с Тръмп начело. Републиканците са за конфронтация с Китай и за мир с Русия, демократите са точно на обратния принцип.“

Вацев постави и въпроса дали Китай „няма да използва бъркотията на единия край на ЕврАзийския континент в Украйна, за да придърпа Тайван от другия, от неговия си край. Китай има всички технически възможности да анексира Тайван още сега, но пък не бива да забравяме, че е „империя, която работи с категориите на вечността“, завърши Вацев. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. ДОБРЕ ДОШЛИ В МНОГОПОЛЮСНИЯ СВЯТ ДОНБАСКИ БРАТСКИ РУСКИ РЕПУБЛИКИ ДОНЕЦК И ЛУГАНСК ЧЕСТИТА СВОБОДА БЛАГОДАРИМ ТИ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА РУСИЯ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА ДОНБАС

  2. Ще воювам срещу Русия?

    Никой руснак не ме е наричал расист за това, че съм бял.
    Никой руснак не ме е принуждавал да се ваксинирам с тронсхуманизиращи течности, срещу вирус, който никой не е виждал, за да не си загубя проклетата работа.
    Никой руснак не се е опитвал да накара сина ми да отреже пениса си и да се облича като момиче.
    Никой руснак не се е опитвал да превърне дъщеря ми във феминистка курва.
    Никой руснак никога не е краднал проклети ни избори и не ме е нарекъл теоретик на конспирацията, за това че казвам истината.
    Никой руснак не се е подигравал с християнската ми вяра.
    Никой руснак не се е опитвал да накара децата ми да мразят семейството си, родителите си, езика си, българската история, тяхното наследство и нашата вяра.
    Никой руснак не се е опитвал да наводни родината ми с тълпи от брадати майки главорези.
    Никой руснак не е наводнявал страната ми с наркотици и наркомани.
    Никой руснак не е затривал икономиката на България, не е закрил над 3000 завода, не е закривал болници, училища и детски градини, за да обезлюди територията и да я засели с изметта на джендър-халифата, Африка и Азия.
    Никой руснак не ме е цензурирал в интернет и не ми е лишавал да изказвам мнението си, ако не съвпада с неговото.
    Никой руснак не ме е обявявал за домашен терорист, путинист, слуга на Кремъл, за това, че мога да мисля.
    Никой руснак не е пращал български войничета да измират в Афганистан, Ирак, Косово ……….. като башубозуци, в полза на американските корпорации.
    Никой руснак не ме е насилвал да обичам и вярвам на терористичната организация НАТО и антихуманната секта Евроджендърхалифат.
    Никой руснак не е карал националните предатели да казват „майната му на православието“ и българската азбука.
    Всичката тези измет, която създава проблеми в Родината ми от 32 г., сега ме кара да воювам с Русия и руснаците, които са единственият народ в света пролял кръвта си за българи. Но аз пък си мисля, че точно този човешки отпадък, са истинският проблем и е време за нов народен съд.

  3. Жалко за загубите на руски православни братя. Бандерите заслужават изличаване. Нашите русофоби са за Народен съд!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *