Преди минути: Край на Енергийните Фантазии! ЩЕ КУПУВАМЕ РУСКИЯ ГАЗ ОТ ТУРЦИЯ… НА ТРОЙНА ЦЕНА! ГЕРБ Разкри защо се Провали „Български поток“! Отговорът ще ви ШОКИРА:

„Проектът „Български поток“ е неосъществим!“, рече и отсече днес енергийната министърка Теменужка Петкова. Само дето се запъна и не можа да обясни защо! Припомняме, че идеята за газопровод за директни доставки от Русия до България беше лансирана от президента Румен Радев по време на срещата му с Владимир Путин преди две седмици.

А на въпроса защо да е неосъществим „Български поток“, министър Петкова даде изключително странния отговор: „Ако под „Български поток“  Президентът Радев има предвид „Южен поток“, защото там се говореше за директни доставки до България… то трябва да е ясно, че към този момент един такъв проект не може да бъде реализиран!“

И пак не даде отговор на въпроса защо „Български поток“ да е неосъществим. Така и за децата стана ясно, че министърката на Борисов се опитва да се измъкне от конкретен отговор. Защото би било доста цинично Петкова да каже истината. А тя е следната:

Първо – „Български поток“ е неосъществим, защото е по идея на президента Радев, който ГЕРБ всячески се опитват да саботират. Дори с цената на националните ни енергийни интереси.

И второ- САЩ СА ЗАБРАНИЛИ НА БЪЛГАРИЯ ДА ВНАСЯ ГАЗ ДИРЕКТНО ОТ РУСИЯ. И ГЕРБ като ревностни атлантици се съобразяват с това.

Какво обаче предлагат ГЕРБ като алтернатива на директните доставки от Русия:

Тръба от „Турски поток“ до България- т.е., доставки на руски газ от територията на Турция! А след това (евентуално) построяване на газов хъб в България, през който тази газ да се отвежда и разпределя към други европейски държави. Тоест, ГЕРБ предлагат леко видоизменен вариант на Бойковата недомислица газов хъб „Балкан“, с която Борисов се опита да замаже гафа от това, че затри „Южен поток“ по заповед на САЩ и ЕС.

Хубаво са си го намислили ГЕРБаджиите! Само дето има един проблем. При това фундаментален: Путин в прав текст отказа на Борисов както тръба-разклонение от „Турски поток“, така и газов хъб на територията на България.

Но въпреки това още на самия брифинг в Москва, министър- председателят ни най- безцеремонно излъга. И не се посвени да го направи пред самия Путин, като заяви, че двамата се разбрали твърдо за отклонение от „Турски поток“ към България.

Час по- късно обаче Кремъл опроверга шеметната лъжа на Бойко Борисов и категорично заяви, че не са правени абсолютно никакви договорки между двете държави. Говорителят на Путин, Дмитрий Песков поясни, че засега не са планират никакви отклонения от „Турски поток“ към други страни. А за хъб в България пък изобщо не можело да става и дума. И президентът Владимир Путин го показа много ясно на брифинга с Борисов.

Въпреки, че Русия категорично отхвърли всичките предложения на Борисов, министрите на ГЕРБ продължават с апломб и фанфари да тръбят по медиите, че тръба от „Турски поток“ щяло да има. А истината е, че няма да има тръба, а Борисов се провали и бе унизен.

Сега единственият възможен вариант за България е този, от който най-много се страхувахме и най-много ще загубим: Да се разберем с турците да ни пуснат една тръба и да ни препродават руския газ на двойни и тройни цени!

Какво означава тръба от „Турски поток“ до България без продължение към други европейски държави – означава, че доставките и цените ще зависят изцяло от благоволението на Анкара. Тръба само до България, без хъб към Европа, означава тотален турски контрол върху важно звено от енергетиката ни. Което означава ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ!

И ТОЧНО ТОВА НИ ПРЕДЛАГАТ ГЕРБ И БОЙКО БОРИСОВ!

Но нека видим кой всъщност не позволява на България да внася газ директно от Русия. Отговорът се съдържа в събитията, които доведоха до спирането на „Южен поток“.

Нека се върнем на проваления „Южен поток“. Съвсем между другото: Ако проекта беше осъществен (трябваше да е готов през 2015 г.) от началото на тази година  – 2018, България вече щеше да получава от него стабилна печалба – около 715 млн. лева на година.

Строителството на „Южен поток“ стартира в края на 2013 г., по време на правителството на Пламен Орешарски, след като предишното правителство – на ГЕРБ, направи всичко възможно да спре проекта.

Кабинетът на Орешарски обаче издържа само година под яростния натиск на опозиционната ГЕРБ, на платените соросоидни протестъри, както и на крайно изнервените американски дипломати, които не можеха да позволят руския „Южен поток“ – тъй като планираха да настанят войските си в черноморските ни бази.

И така, наложи се ястребът Джон Маккейн и още двама US-сенатори да се вдигнат от САЩ и да дойдат специално до България, за да принудят министър- председателя Орешарски да спре проекта. Въпреки това, премиерът не прекрати „Южен поток“ окончателно, а само временно, за да се консултира с ЕК.

Малко след това обаче, правителството му падна. ГЕРБ се върнаха на власт и първата им работа беше да прекратят официално и веднъж завинаги „Южен поток“. Официално това се случи през юни 2014 г.

Заради горчивия си опит с „Южен поток“, АЕЦ Белене, „Бургас-Александруполис“ и непоследователната и неадекватна политика на несуверенна България, сега Русия категорично отказва да строи газов хъб у нас. Така че вместо в България, руснаците са предвидили такъв да има в Гърция, откъдето газта да се разпределя за Европа. Ако, разбира се ЕС даде гаранции и позволи проекта.

И да се върнем на въпроса дали Бойко Борисов е постигнал политико-икономически успех в Москва, така, както най-неадекватно тръбят министрите му и дежурните по любов платени гербаджийски медии! Дори човек да не е запознат с всички гореизброени факти, пак би могъл да си отговорите на този въпрос. Достатъчно е да се запита, дали днес руснаците биха склонили да правят бизнес със същия човек, който преди 4 г. им спря три мега- проекта? Естествено, че не!

Очевидно е, че няма да има никакви общи енергийни проекти между България и Русия, докато на кормилото на властта у нас продължават да стоят Борисов и ГЕРБ. Това трябва да е съвсем ясно. А причината е, че ГЕРБ и Бойко Борисов са отявлени проводници на американските интереси в региона. И като такива са не само лоши бизнес партньори на Русия, но и предатели на българския национален интерес. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Не правете реклама на президента Радев, като очерняте Борисов! И двамата са слуги на САЩ! И театърът, който разиграват, се режисира от САЩ.

  2. Ради,писна ми от тюфлеци като теб!Не с ли наядохте ,не се ли натъпкахте с грантове бе подлоги??На баце гъза му осран та вони ама вие все търсите вината другаде!!Бойко е боклук продажен-ФАКТ!!

  3. Приятели,
    .
    – Конституция на РБ:
    Глава четвърта.
    ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКАТА
    Чл. 92. (1) Президентът е държавен глава. Той олицетворява единството на нацията и ПРЕДСТАВЛЯВА Република България в международните отношения.
    .
    – Боко се опита да свърши президентската работа, но… не можа и не си признава – оср@х се… Министърчетата му не бяха приети от техните руски колеги, но той нагло пита..:
    – „Кой ми ср@ в гащите…?“…!!!
    .
    При общото ми съгласие, с възстановяване на темите АЕЦ-Белене и „Български поток“ имам две добавки…
    – Първо.
    България има нужда от евтиния ток на АЕЦ-Белене, чиято цена в най-тежкия случай, според британската HSBC, е 5,3 МИЛИАРДА ЕВРО. Платихме поръчаните реактори, а неустойките от 90 милиони Путин ни ги опрости…, което бе жест на добра воля за бъдещо сътрудничество… Пазара на ел.енергия на балканите е все „по-гладен“ и ненаситен…, защото всеки процент растеж изисква два процента увеличение консумацията на електроенергията…
    Извод – Белене ще се строи…, защото както и газовия „Балкански поток“ е нужен на всички…!
    – Второ.
    Тръбата за Южен поток само беше прекръстена на „турски поток“…, но от четири тръби по проекта „Южен поток“, в „турски“ влизат само две…, така, че идеята на Президента за „Български поток“ е напълно актуална… Този газ се чака от Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина, Албания, Хърватска, Словения и най-вече от развитите Северна Италия и Австрия (неистово търсеща диверсификация на газа от Унгария). Борисов трябваше да събере тези страни, да постигне тяхната единодушна подкрепа и обединение в проект „Балкански поток“, а всички те да лобират по всички възможни начини пред Брюксел, Москва и Вашингтон…
    – „Е, ДА…, АМА – НЕ…!“
    (…така, че споменаването от Борисов на западните балкани не беше глупост, но темата бе изречена от неподготвен политически глупак…)
    .
    Извод – За да се случат на България всички тези добрини… ни трябва Премиер – прагматичен българолюбец, а не лигав джендъролюбец…!!!
    .

    • Много точен анализ!В допълнене,тоя капут и оня лигава курва,дето продаде АЕЦ Козлодуй,са за пазстрел!

  4. Как да се научим да разпознаваме истината и лъжата на кочияша. Или как ни ги представя ????
    От всичката му идиотия, която ни я представя под формата на загриженост за България и народ–има една тънка уловка–и тя е следната–Този разменя позициите
    на добро и зло. Когато ви казва,че нещо е полезно и добро, знайте, че е точно обратно, и–когато ви каже,че нещо не е добро,-също знайте, че не е така.
    Този човек има обратни представи за полезно и вредно. Това е школата на господарите му, ако ги знае точно кои са. Ама нейсе–джендърска му работа. На такива като него, които са от неговата черга–разни партийчета и недоносени индивиди,/защото в никакъв случай не са личности/,които разменят местата на добро и зло за народ и държава,не им остава нищо друго–освен да понесат проклятието на народа, а то е страшно и нека не забравят, че българите владеят проклятието с камъните. А и господарите му са ударили дъното и в скоро време няма да ги има. За после няма да питаме. Въпроса е– всички тия, когато сутрин се поглеждат в огледалото какво виждат насреща си–човек или измет,а и не задават ли си въпроса–ами после???
    Така,че когато такива казват нещо–истината се търси в обратна посока. Под такива разбирам–
    всички, които се премятат в така нареченото Народно събрание, а колко е народно е друг въпрос. Явно вече трябва да му се смени името, за да отговаря на функцията, която изпълнява, която в никакъв случай не е народна. За да има по-натам и държава и народ
    време е да се помисли дали това безродно събрание не се нуждае и то от смяна на името. Когато се прави ремонт–всичко остаряло се изхвърля по простата причина, че хем е износено, хем е напоено с минали истории, събития и прочее. Иначе е валидна поговорката–,,Пременил се Илия, кога се погледнал, пак в тия. Хайде вече стига с вехтории и парцали.
    Омръзна ни все тях да влачим. Да ги поотупваме, закърпим от тук от там, и да мислим, че са нови.
    Е, не могат да са нови, нито да станат такива.
    СИНИ,ЖЪЛТИ,ЗЕЛЕНИ,ЧЕРВЕНИ,С НАРОДНИЯ ГНЯВ НАПОЕНИ,
    ВРЕМЕ Е БОИТЕ ДА СИ ПРИБЕРЕТЕ, И ВКУПОМ ОМЕТЕТЕ,
    ОТ ГЪРБА НА БЪЛГ.НАРОД И РОДИНА,ЗАЩОТО;
    ВСИЧКИ СТЕ СЛУГИ НА ЕДНА И СЪЩА ГАДИНА!!!!!

  5. Браво нй нашите политици.Еий тъй на се прави.Скоро няма да остане никой свестен в тази държава с такива безхаберни политици.

  6. ГНУСНИ ТЪПИ ПРОСТИ ДЕБИЛИ РАЯ ЗАСПАЛА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ Е В РЕВОЛЮЦИЯТА ТРЯБВА ДА СЕ СТРЕЛЯ ПО БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ МАФИЯ ГЕРБ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *