Правителството се разклати – вътрешният министър подаде оставка!

ВучковМинистърът на вътрешните работи Веселин Вучков подаде неочаквано оставка. Това стана по време на заседанието на Министерски съвет. 

Днес се очакваше се той да предложи нова кандидатура за поста главен секретар на МВР.

Няма данни защо е настъпил скандалът в МС, но явно Вучков се е ядосал, че опитът му да наложи нова свой човек на поста на сегашния главен секретар Светлозар Лазаров се е провалил и е бил отхвърлен. Още в петък Вучков е внесъл доклад до премиера с искане за смяна на шефовете на ДАНС и главния секретар на МВР, обаче  юристите на МС излезли със становище че подобна смяна не подходящо  да се направи към настоящия момент, особено когато точно днес в страната е на посещение  шефът на ФБР. Трябвало да се изчака да си тръгне, за да не се резилим и да правим смяна на знакови висши служители пред него.

Самият Бойко Борисов пък преди време заяви, че подобни смени няма да прави изобощо, тъй като това би довело до напрежение в службите. Той веднага приел оставката на Вучков, а Румяна Бъчварова свика коалиционните партньори да се съветва кого да сложат на негово място.

Политолози вече коментираха, че тази оставка е първата неочаквана голяма пробойна в кабинета и неминуемо ще го разклати. Очаква се Вучков да даде обяснение защо се е отказл от поста си, но по-вероятното е да премълчи. Не  ясно засега с кого ще бъде сменен МВР шефът.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. НА ТЕМАТА F16-МОЛЯ ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ ЧЕ ДОРИ диктатора и фашист ЕРДОГАН съблюдава интересите на ТУРЦИЯ!!!ОТДАВНА ЧЛЕНКА НА НАТО ТУРЦИЯ КУПУВА РАКЕТИ Е ОРЪЖИЕ ОТ РУСИЯ???????СМЕХОТВОРНО Е ОТ КОГО ЩЕ СЕ ПАЗИМ С ТЕЗИ ДЕСЕТИНА САМОЛЕТА-ТОВА ДАЖЕ ДЕЦАТА ГО РАЗБИРАТ ЧЕ СА ХВЪРЛЕНИ НАРОДНИ ПАРИ НА ВЯТЪРА??????

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *