Почина големият български актьор Никола Анастасов

Никола АнастасовПочина големият български актьор Никола Анастасов.

Комикът, с когото са израснали поколения българи се споминал в понеделник вечерта, след като не можа да се пребори с тежка болест и продължителното боледуване го победи. За кончината  съобщи синът му Чавдар Анастасов. 

Анастасов беше от ония знаменити български актьори, които само като се усмихнеха на сцената и публиката се превиваше от смях. Той е от златното поколение на Георги Калоянчев, Григор Вачков, Парцалев, Татяна |Лолова, Тодор Колев, Стоянка Мутафова, които пълнеха българските кинотеатри, билетите свършваха в мига, в който ги пуснат, публиката беше влюбена с усмивките им, таланта им да разсмиват и да изпълват залата с настроение.

Никола Анастасов е известен с толкова много роли, че едва ли биха могли да бъдат изброени всичките. След най-известните театрални роли са в „Когато розите танцуват“, всъщност това е дебютът му, „Римска баня“, „Сако от велур“, „Суматоха“.  Снима се и  във филмите – „Пагоните на дявола“, „На всеки километър“, „Неочаквана ваканция“, „Тримата от запаса“ и още много български култови ленти.
Никола Анастасов е роден през 1932 г. в София. Завършва актьорско майсторство в класа на проф. Филип Филипов  през 1955 г.

Поклон пред паметта му!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *