Постиженията на руското оръжие! Ето за какво става въпрос:

„Оръжията не са игра на шах“. Какво оборудване получи руската армия през 2019 г.

Получаването на повече от 6500 единици нови и модернизирани оръжия доведе дела на съвременните модели до 68,2%, а нивото на оборудване в ядрената триада на Русия достигна 82%. Предишните модели на техника във всички видове и видове войски последователно се заменят с модерни.

И така, всички бригади на Сухопътните войски са напълно преоборудвани с оперативно-тактически ракетни системи „Искандер“.

Ударният дрон „Охотник“, хиперзвуковата ракета „Циркон“, лазерът „Пересвет“, ракетната система „Авангард“ и пистолетът „Удав“ могат да бъдат наречени истинските „премиери“ на 2019 г. Интересът към тази „отбранителна индустрия“ беше огромен и няма да изчезне дълго време.

Руските стратегически ядрени сили се попълниха с коренно нови ударни системи.

Лазерните комплекси „Пересвет“. От 1 декември 2019 г. лазерните системи „Пересвет“ влязоха на бойно дежурство за прикриване на мобилните наземни ракетни системи в районите на позициониране на петте ракетни дивизии на стратегическите ракетни войски. Това е първият руски боен комплекс, базиран на нови физически принципи, съобщен през март 2018 г. Детайлите на лазера са класифицирани.

Приключи и създаването на ракетната система „Авангард“ с междуконтинентална балистична ракета, оборудвана с хиперзвуков планиращ крилат боен блок. Първият ракетен полк на Стратегическите ракетни сили, въоръжен с този комплекс, в края на декември 2019 г. пое бойно дежурство.

Днес имаме уникална ситуация в най-новата ни история: другите догонват Русия. Никоя държава в света няма хиперзвукови оръжия и хиперзвукови оръжия с континентален обхват – Су-57 и „Охотник“.

Около тези нови модели дронове имаше интерес през цялата 2019 г. Първите снимки на тежкия дрон „Охотник“, разработен от Сухой, направени на летището, говореха за първия му полет, който продължи повече от 20 минути. Интересът към него засили и първият съвместен полет с изтребител от пето поколение Су-57.

Взаимодействието между „Охотник“ и Су-57 бе разработено за разширяване на радарното поле на изтребителя и целеуказване на авиационните оръжия.

Су-57 ще започне да попълва въздушните части на руските ВВС от 2020 г. Катастрофата Су-57 в Хабаровския край едва ли ще повлияе на темповете на производство на тези самолети – до края на 2027 г. ВКС трябва да получат 76 самолета, с които ще бъдат оборудвани три авиационни полка.

Су-57 съчетава функциите на ударен самолет и изтребител. Той има всички характеристики на машина от пето поколение. Съчетава пробивни технологии, както в авиационната индустрия, така и в областта на софтуера, като развива нови възможности на изтребителя и предоставя интелектуална подкрепа на пилота.

Су-57 беше повторно тестван в Сирия, където всички планирани задачи бяха успешно изпълнени. Там бяха тествани нови видове ракети и бомби.

Дългоочакваният „Ил“. Този самолет много го чакаха. Работата по създаването на Ил-112B се водеше от 2014 г. Първият модел на лек транспортер за първи път излетя на 30 март на летището във Воронеж.

Алексей Рогозин, тогавашният генерален директор на „Ил“ каза, че Ил-112V е първият военно-транспортен самолет, построен от нулата в

постсъветския период“. Той ще помогне за решаването на много проблеми, както в областта на военната логистика, така и в гражданския сектор.

„Ил“ разпери крилата си. Какви са перспективите му на световния пазар на самолети. 100% от неговите компоненти и възли са произведени от Русия, повечето от тях са създадени от предприятия на държавната корпорация Poctex.

Обновяване на „Бял лебед“. През 2019 г. беше съобщено, че стартира серийното производство на стратегически бомбардировачи Ту-160М. В следващите години те ще започнат да влизат в арсенала на далечната авиация на руските космически сили.

Тази машина беше създадена като част от програма за дълбока модернизация на бойни самолети Ту-160, които са известни като „Белите лебеди“. „Електронният пълнеж“ на новия ракетен носител е различен от предшественика му – ефективността на Ту-160М се повишава с 60%. Освен това машината получи най-новата бордова система за управление и навигационна система.

Боевата мощ също се увеличи значително.

Обединяване на „Ми“ и „Ка“.

Двата най-големи руски разработчици на хеликоптери, дизайнерските бюра Мил и Камов, до 2022 г. ще бъдат обединени в една структура – Национален център за хеликоптерно инженерство. От пресслужбата увериха, че двете известни дизайнерски училища ще запазят имената си „Ми“ и „Ка“ и ще са синоним на надеждност и висока летателна ефективност.

На MAKS беше показан прототип на транспортно десантния Ми-38Т, създаден на базата на сертифицирания граждански хеликоптер. Ще се използва за превоз на стоки и пътници, както и за превозно средство за търсене и спасяване. Прави впечатление, че това е единственият хеликоптер в света, който ще може да се издига до височината на самолетите. Модернизираният Ми-26ТB направи своя дебют също на MAKS-2019.

Руско-турският „Триумф“ С-400. Това събитие може да се превърне в основното в сферата на военно-техническото сътрудничество.

Купуването на Турция от противоракетните зенитни системи С-400 „Триумф“ от Русия стана събитието на годината. Това е „клин“ в цялата вътрешна архитектура на НАТО. Съединените щати забавиха системите за противоракетна отбрана Patriot за Турция дълго и се опитаха с преврат да свалят Ердоган. Ердоган отговори. По този начин САЩ поставиха под въпрос съществуването на централизираното управление в НАТО. Анкара получи С-400, договорът за който предвижда доставката на четири дивизиона на стойност около 2,5 милиарда длара. Сега в Турция наблюдават изтребителя Су-35, чиито тактически и технически характеристики бяха внимателно проучанеи още през септември на изложението „Технофест“ в Истанбул.

Хeликоптероносачите „Варшавянка“ и „Циркон“. Важни събития през 2019 г. имаше и във флота. Първата дизелова-електрическа подводница „Петропавловск-Камчатски“ от проект 636.3 „Варшавянка“ беше предадена на Тихоокеанския флот. Втората – „Волхов“, беше спусната на вода в Санкт Петербург.

Общо шест такива подводници ще бъдат построени в корабостроителниците на Адмиралтейството за далекоизточните граници на страната. Изграждането на тези подводници за Балтийския флот също се обмисля. Сега „Варшавянка“ (също шест лодки) са част от Черноморския флот и неведнъж са показвали способностите си в бойни условия. Броят на корабите въоръжени с хиперзвуковите ракети „Циркон“ и с ракетите „Калибър“ ще се увеличи. Всички нови проекти на кораби, са универсални по отношение на изстрелващите устройства за цялото семейство ракети.

Носители на „Циркон“ ще бъдат кораби и подводници, които сега са въоръжени с крилати ракети „Калибър“ или „Оникс“. Има планове за разполагане на „Циркон“ на фрегатата „Маршал Шапошников“ и многофункционалната ядрена подводница от проект 949А „Иркутск“, както и на корветата „Гремящий“. Известно е, че вече се разработва наземна версия на тази хиперзвукова ракета.

Създаването на хеликоптероносач за десанти за ВМС е включено в програмата за въоръжение. През пролетта на 2020 г. ще бъдат заложени първите два в корабостроителницата „Залив“ в Керч. Тяхната водоизместимост ще бъде 25 000 тона, ще носят не повече от 20 тежки хеликоптера, ще получат докинг камера за десанти и ще могат да превозват до два подсилени батальона на морската пехота (около 900 души) всеки.

Руският холдинг „Хеликоптери“ ще им предостави хеликоптерите.

В началото на годината всички научиха за пистолета „Удав“. Шест месеца по-късно той е преминал държавни тестове и е стигнал до войските.

Новият пистолет надминава всички конкуренти.

Той показва стабилна работа и високи балистични качества при различни условия, включително при екстремни температури от -50°C до +70°C, което го прави подходящ за използване от всички видове войски.

Капацитетът на пълнителя е на нивото на най-добрите световни модели и е с 18 патрона. Използват се мощните руски патрони с калибър 9х21 мм, което дава възможност да се пробие бронирана плоча с дебелина 4 мм на разстояние 50 м. Между другото, дизайнерът на пистолети Иван Козлов наскоро навърши 30 години.

Макаров (ПМ), който беше главен армейски пистолет от дните на СССР, ще бъде изцяло свален от въоръжение.

Въпреки такова изобилие от обещаващи разработки и доставки на нови видове техника и оръжия за войските, темпът на превъоръжаван на армията ще продължи. Skandalno.net

източник

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. СЛАВА ВЕЛИКА СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС БРАТУШКИ 98% ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НИКОГА СЪС НИКОГО НЕ СМЕ ВИ ЗАМЕНЯЛИ И Н И К О Г А НЯМА ДА ВИ ЗАМЕНИМ ИЗЛЪГАХА СВЕТА ЧЕ СМЕ 73% ЛЪЖА СРАМ И СТРАХ ГИ Е 98% СМЕ С БРАТСКА РУСИЯ НАТО ЕС САЩ СОРОС БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА КАСКЕТ ГЕШЕВ И МАФИОТСКАТА ПРЕДАТЕЛСКА ХУНТА ГЕРБ ВЪН ОТ ЖИВОТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА ЗАЕДНО С НАРОДНИЯ НИ ОБИЧАН ПРЕЗИДЕНТ БЪЛГАРСКИЯ ГЕНЕЛАЛ РУМЕН РАДЕВ И ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ РУСИЯ ИДВАЙТЕ БРАТУШКИ НИЕ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ВИ ИСКАМЕ

  2. ЩЕ СЕ РАДВАМЕ ОТНОВО ДА ПОСРЕЩНЕМ ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ ОСВОБОДИТЕЛКА БРАТСКА РУСИЯ ЗАЕДНО МОЖЕМ БРАТУШКИ КАТО НА ШИПКА

  3. Знаете ли кога е използвано лазерно оръжие?Вижте документалните филми за войната в Афганистан,такова оръжие е създадено отдавна от американците.
    Руснаците умират от страх,това е истината,всичко в Русия се следи от американците,по-добре никога да не започва война,защото цялата планета ще си отиде.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *