Това е Чудовищен Грабеж!

Пенсиите в България са безсрамно и унищожително ниски по една-единствена причина: Всяка година властта на ГЕРБ обира до шушка три четвърти от парите, които се събират в пенсионните фондове.

80 000 лева са парите, които всеки българин със средна работна заплата внася за пенсионни осигуровки в рамките на 40 годишния си трудов стаж. Тези 80 хил. лв, без дори да смятаме лихвите, стигат, след като същия човек се пенсионира, той да получава средната пенсия от 300 лева в продължение на 22 години.

Значи, всеки българин, който се пенсионира на 65 години, трябва да живее до 87, за да си вземе цялата сума, която е внесъл за пенсия.

Но средната продължителност на живота на мъжете в България е 70 години, тоест- те получават пенсия средно само по 5 години. За тия 5 години живот като пенсионер, средностатистическият български мъж взима 18 хил. лева от своите пари. Останалите 60 хил. лв. (т.е.- три-четвърти от внесената сума като осигуровки) остават в хазната и управляващите от ГЕРБ си ги прибират по джобовете.

Жените в България живеят с 6 години повече, до 76 г. Което значи, че те могат да си върнат половината – 40 хиляди лева – от внесените пари за пенсии. От тях Борисов и компания успяват да отмъкнат само половината от внесеното.

И пак да кажем – сметката е без инфлацията и лихвите. С тях грабежа става още по-нагъл.

За сравнение: Всеки българин, който задлъжнее на държавата ГЕРБеристан, бива жестоко обрулван от нея. Начисляват му се +10 % върху основния лихвен процент за всеки просрочен ден. Като ти прибере половината от внесените 80 000 лева за пенсия, обаче, държавата лихви не ти изплаща.

И не само не ти плаща, ами и краде повечето от изработеното. От всеки мъж – 60 000 лева. От всяка жена – 40 000.

Това е положението, дами и господа.

Краде герберската шайка, та чак ушите й плющят.

В цял свят средната пенсия е около 70 % от средната работна заплата. И само в България не надвишава 30 %.

Това е чудовищен грабеж!

Уважаеми пенсионери, когато и тази година Борисов най-нагло, но с апломб ви заяви, че ще ви даде 40 лв. за Великден, защото е ларш и „Бащица“, кажете му в очите, че е долен крадец. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. БОЙКО БЪЛГАРОУБИЕЦА И МАФИОТСКАТА МУ ХУНТА ГЕРБ КРАДЪТ ПАРИТЕ НА НАРОДА ТРЯБВА ДА ЗАСТРЕЛЯМЕ НАЙ ВИНОВНИТЕ ОТ ТЯХ ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ БЪЛГАРИЯ

  2. ДА РАЗСТРЕЛЯМЕ БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА В ИМЕТО НА НАРОДА И ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ БЪЛГАРИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *