Посолството на САЩ: Твърдо подкрепяме суверенитета на България

„България е приятел, съюзник в НАТО и наш стратегически партньор. Ние твърдо подкрепяме суверенитета на България и още веднъж заставаме заедно с нея срещу злонамерени действия на нейна територия“. Това се казва в изявление на Посолството на САЩ у нас.

Изявлението е във връзка с разразилия се скандал след като българската прокуратура обяви, че „руски интереси стоят зад четири експлозии в оръжейни заводи и складове за боеприпаси у нас. От държавното обвинение в момента сравняват четири такива случая, при които е забелязано сходство и го прави броени дни след като чешката прокуратура обвини Русия за експлозията в оръжеен склад при Врбетице преди 6 години.

Разследваните от нашата прокуратура случаи с експлозии са станали през последните 10 години. Заподозрени са шестима руски граждани, пребивавали в България във времето около взривовете и опита за отравяне на оръжейния търговец Емилиян Гебрев.

След обвинението от прокуратурата премиерът в оставка Борисов обяви, че България ще бъде безкомпромисна при заплаха за националната й сигурност. Посланикът на Русия Елеонора Митрофанова бе извикана в българското Министерството на външните работи да дава обяснения.

А ресорният министър Екатерина Захариева заяви, че българската страна ще действа, без да нарушава дипломатическите отношения с Москва.

В отговор днес Руската федерация включи България в черния си списък с държави – врагове на Русия. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

15 коментара

  1. ИМАТ ПРАВО 0РАТСКА РУСИЯ ПРОКЛЕТА ДА СИ МЮСЮЛМАНСКА МАСТИЙО АМЕРИКАНСКА ПОДЛОГО ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ БЪЛГАРОУБИЙЦИ БОРИСОВ И КАСКЕТ ГЕШЕВ

    • А в коя друга страна в света – дори африка, зомбирани групита са готови да облизват насраните задници на тези мръсни терористи, които заличават родината ни и избиван българското население? Закриват им индустрията, групитата ръкопляскат и го боготворят, докато пращат дъщерите си да протестират на запад, а синовете си за роби. Заличават България, въвеждат кръвен данък и слагат педали да ги управляват с откровено НЕбългарски закони, нареждат цигани да трепят и изнасилват българи ………. зомбираните групита пърхат радостно с вежди и гледат с влажен оФчи поглед как ги избиват…………….. Туземците с мозъци с големината на грахово зърно вярва на преспроститутки слуги на ЦРУ.

  2. На път сме да опропастим 140 годишните си братски отношения с Русия, нашата освободителка Вече 30 години едни след други (набедени политици)продават държавата, активите и народа и на чужди интереси.България, която е осеяна със стотици паметници на благодарност към братска Русия СЕГА е обявена за враждебна държава. И ни дума, ни вопъл ни стон, ПАРАЛИЗА. Стигнахме до там световният хегемон, който е водил най-много войни през цялата си история да постави ботуш над врата ни и да ни задушава. Ей хора, нямам нищичко против Щатите, но защо се правим на изроди, защо???Не знаете ли, не мислите ли, добитък за клане ли сме,( От 2001 г. досега САЩ са прогонили между 37 и 59 млн. души от родните им домове и места)в . Поглед Нека спасим народа си и държавата, нищо друго, нека България да е зона на мира. Любовта ще спаси човечеството, не алчността и омразата.

  3. НЕ ИСКАМЕ ДА НИ КРЕПИТЕ ВИЕ НИ УНИЩОЖИХТЕ МРЪСНИ КРАВАРИ ИСКАМЕ БРАТСКА РУСИЯ ДА НИ КРЕПИ

  4. Скандално нет Пишете за Руските шамари по нашият президент главнокомандващ каква позиция има,защото това си е обявяване на война.

  5. Дали посещенията на Ким Кур И от американското посолство в прокуратурата и изгонването на руските дипломати имат връзка ?

  6. Дали посещенията на Ким Ку.р И от американското посолство в прокуратурата и изгонването на руските дипломати имат връзка ?

  7. Дали посещенията на Ким Кур И в прокуратурата и изгонването на руските дипломати имат връзка ?

  8. ХУБАВО БЕШЕ, АКО ТАЗИ „ГЕРОЙ МУСТАФА“, ЗАМИНЕ ЗА ИРАК И ПОМОГНЕ НА СВОЯ НАРОД, АКО НЕ И ГО ЗАВРЪТ ДО МЪДАТА !

    НИЕ ПОМАГАХМЕ НА ИРАК И ТЕ НИ ДЪЛЖАТ ОКОЛО 4 МИЛИАРДИ ДОЛАРИ, КОЙТО ЮДЕЙСКАТА МАЙМУНА СОЛОМОН ПАСИ, КАТО ЧЕ ЛИ ГИ ПРИЮТИ !

    НЕ НИ УЧЕТЕ НА ДИПЛОМАЦИЯ , МАМАТА ВИ ДЕЙБА ЮДЕЙСКА, ПРЕСТЪПНИЧЕСКА – УБИИЦИ НА ЧОВЕБЕСТВОТО!

    СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ

  9. Крадеца вика, ‘дръжте крадеца“!Върховен цинизъм и наглост изречени от тази черна циганка без родина!За какъв суверенитет говори след като ден през ден съветва всички наши управляващи кой е „правилният начин“ за водене на външната ни политика като да настаним американски бази и войски,да им продадем златните си запаси на бедна америка ,да пропъдят продажни българи младите хора от България списъкът е дълъг на престъпленията им спрямо България!Но краят им се вижда ,който вади нож от нож умира!

  10. Hero Mustafa e edno mnogo goljamo razo4arovanie.
    Doide s golemi obestanija, no se predstavja samo kato edna smechka!
    Strachno se bori za svobodata na slovoto i uspechno
    prebori korupzijata v izpalnitelhata vlast i prokuraturata!

  11. Единствените, които се из…ха върху нашия национален суверенитет това са Щатите със своите четири военни бази, тъпашки представени като натовски, със лудите си военни учения по време на тази пандемия на наша територия, с абсолютно идиотската (покупка) на 8 изтребитела на чертеж, които имат и далеч по високи експлоатационни разходи. За тези пари можехме да закупим няколко ескадрили по 12 самолета, по 11-15 милиона единия. А с покупката на двата ТЕЦ-а, от които ни задължиха да купуваме тока на завишени цени и на принудата да изпращаме военни в Афганистан и другаде за наша сметка оформяме статута си на колония. Само един колонизиран народ с продажни управници може с лекота да влезе в тази роля и да плюе на сувернитета. И МНОГО ВАЖНО, НЕ КОЯ ДА Е ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА, А САМО И ЕДИНСТВЕНО АНГЛИЯ НИ ПОЗДРАВЯВА ЗА ТАЗИ НАША ЗАВИДНА ПОЗИЦИЯ. ТАКИВА ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРЦАЛИ КАТО бОРИСОВ СА МНОГО, ГОТОВИ ДА ПРОДАДАТ НЕ МАЙКА СИ, ЕДИН ЦЯЛ НАРОД.Някой може ли да си представи Швейцария в такъв пакет???

  12. САЩ ОКУПИРА И ОТНЕ СУВЕРИНИТЕТА НА БЪЛГАРИЯ ТРЕТИРАТ НИ КАТО ИНДИАНЦИ ИМАХМЕ СУВЕРИНИТЕТ КОГАТО БЯХМЕ С БРАТСКА РУСИЯ

  13. Една пикла с „типично“ англосаксонско име се изказва по въпроси, по които няма понятие. А ние, верните пудели, са захласваме от възторг на всяка нейна дума. Жалки лакеи.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *