Порошенко е главният олигарх на Украйна и стои начело на корупцията!

ПорошенкоУжасни обвинения си размениха украински политици. Лидерът на  Радикалната партия Олег Ляшко обяви  избора на Петро Порошенко за президент  „най-голямата грешка, допусната от украинците след революцията”.

Радикалната партия тези дни  напусна демонстративно  управляващата коалиция, а Ляшко обясни причините за това. „Не искаме да бъдем съучастници, защото  Порошенко стои начело на корупцията в страната и  е неин  главен олигарх, който лично се облагодетелства от всички отпуснати ни помощи!“.

Партийният лидер обвини президента за втория Майдан и  кръвопролитието пред сградата на Върховната рада преди седмица,  в което загинаха трима и бяха ранени 140 души. Той, като президент, трябваше да предвиди как ще се развият нещата и да осигури сериозна охрана , докато траеше митингът каза  Ляшко и обвини  Порошенко, че съзнателно води Украйна към национална  катастрофа и война. Ние не искаме да носим вина за това и нашата партия реши да премине в опозиция, защото сме ужасени от случващото се и няма да бъдем в ролята на съучастници!- категоричен е радикалът.

За Порошенко основното са бизнесът и парите, а не интересите на държавата, завършва поста си във Фейсбук Ляшко.

В отговор  Петро Порошенко каза, че Радикалната партия има  договорености с олигарсите и затова напуска коалицията. Това е цинична лъжа, каза пък Ляшко.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *