Поли Генова остана Четвърта на „Евровизия“! Конкурсът се превърна в Жалък Политически Цирк!

Поли финПоли Генова се класира четвърта на финала на Евровизия с песента си „If Love Was a Crime“.

Журито поряза българката и й даде по-ниски оценки, но зрителите от цяла Европа компенсираха и я изстреляха доста по-напред.

Предварително проучване на вота показва и че не български емигранти са гласували за Поли, а в по-големия си брой  чужденци, които са оценили песента и таланта й.

Явно на нашенците им са се свидили парите за СМС-и, или просто не се интересуват от родната си страна, певците й и класирането им! И са склонни единствено да дадат пари, ако гостува някоя фолк певица в любимата им българска кръчма.

Поли получи  307 точки от журитата в различните страни, а от гласуването с СМС-и точките й нараснаха тройно.

Поли пееТака уж независимите участници в журито в различните страни хем направиха жест към България – в смисъл „можете, но още не сте  достойни за първото място“, хем потупаха по рамото други певци, не заради творческите им умения, а заради пропагандното евроатлантическо съдържание на песните им и най-вече заради местоживеенето им.

Напълно политическо, а не музикално решение беше първото място, което буквално бе подарено на Украйна.  Победител в музикалния конкурс тази година стана кримската татарка, представителка на Украйна Джамала с песента „1944“.  Тя взе 574 точки, а  на второ място се класира певицата от Австралия Дами Им. Жестоко бе порязан руснака Сергей Лазарев, който бе сочен за безспорен фаворит и в тура на конкурса в Израел и в Австралия. Лазарев и Поли пяха божествено, но се класираха на трето и четвърто място.

Поли СтокхолмСоциалните мрежи просто се взривиха. Целият музикален елит в България следеше със затаен дъх конкурса и всички подкрепяха Генова, дори чалгаджийките. Фейсбук се изпълни с пожелания, стискане на палци, хвалебствия и увереност, че ще победим.

Ще победим, но някой друг път. И този „друг път“ ще е само ако в България избухнат русофилски размирици, ако пратим бежанец да ни представя, или най-малкото гей!

Такава е политиката на Европа – да се галят по главичките и избутват най-нагло напред „различните“ или „онеправданите“.

Украинката Джамала /типично славянско звучно украинско име!/, всъщност е кавказка. Тя използва политическия момент и в песента й се разказваше за това, как дядо й бил изселен в Украйна през 1944 година, веднага след войната. И това била истинска трагедия.

Толкова голяма трагедия, че чак сега решила да запее за нея.

Нищо против!

Всеки може да си пее каквото си иска.

Но да яхнеш вълната на омразата към Русия и съчувствието към „многострадална“ Украйна, а журито на музикален конкурс да се подмокри от екстаз – това звучи малко несериозно. А хрумна ли й на Джамала, че след изгонването на кримските татари точно трима „чистокръвни“ украинци са били на кормилото на властта в Кремъл- Никита Хрусчов, Юрий Андропов, Черненко!!! И на нито един от тях не му е хрумнало да върне татарите обратно. Но сега Джамала като украинска гражданка хвърля вината за това върху Русия.

За конкурс, който беше сериозен, но напоследък се превърна в политически инструмент за поощрения и наказания.

Защото ако Джамала бе излязла да изпее друга песен и ги нямаше събитията в Украйна, надали с тази елементарна песньовка щеше да се класира за финалния концерт.

А в момента България е категорична.

Поли беше истинският победител!

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/HsLQDBrnzNU

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Румъния е истинският победител, понеже отказа да участва в цирка

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *