Плевнелиев изскимтя на Радев: Да не пречим на турците да гласуват в България!

Не отива на държавния глава  да ограничава избирателните  права на българските граждани!

Ако той направи това, значи демокрацията у нас е в опасност! Това заяви още преди да чуе обръщението към нацията на президента Радев, предшественикът му Росен Плевнелиев.

Аз се чувствам притеснен и загрижен за България.  „Няма как да не споделя пред всички вас своето огромно притеснение от опита на Радев за намеса в демократичните принципи на държавата и от желанието му да лиши от право на глас нашите сънародници в чужбина“ – изхленчи Роско пред раболепно предствения му микрофон от журналистите.

Не мога да не бъда разтревожен. Досега в България законодателните помени се извършваха от парламента и така е редно да бъде. В момента президентът иска да се намеси в един процес, който отдавна е отработен и се извършва по други правила. Той еднолично иска да реши кои българи ще имат право на глас и кои не, посочи Плевнелиев. И няма да го направи чрез Народното събрание, а чрез референдум!

Това е груба намеса в работата на държавните органи. Разбрах, че  Радев е обяснил ограничението с риска партия ДОСТ да влезе в Народното събрание. Дори да беше влязла, това е право на избор на самите българи. Ако колегата поиска референдум, ще наруши демокрацията и ще влоши отношенията ни с Турция, където живеят много хора с българско гражданство  винаги досега са имали право да гласуват! – довърши мрачните си прогнози бившият президент.

Българин ли си, Плевнелиев? Или това, което медиите тиражираха пет години ще се окаже вярно и името ти е било сменено?

За каква демокрация тъй смешно плачеш, когато няма по-висша форма на демокрация от прякото допитване до народа?

За пет години в президентството не разбра ли, че имаш не само право на вето, но и право на законодетелни инициативи?

Защо сложи вето на трите от шестте въпроса на референдума на Слави?

Да угодиш на политическата класа, на тази част от нея, която тайно те поддържаше, докато другарите ти от ГЕРБ ти се хилеха подигравателно в лицето и не те брояха за нищо. Даже те наричаха кукла на конци. А Борисов те удряше по главата дори на публични места и те унижаваше, без да се крие.

Какво направи за България толкова време, освен да се хилиш глуповато на снимките, ръкувайки се с тоя или оня и да развиваш бизнеса си с подставени лица? Размахвайки под носа на народа милионите си, палатите си  в България и Гърция и дори незаконната вила край Черноморец, която никой не посмя да пипне!

Ти, Плевнелиев, си човекът, който най-бързо ще се изличи от народната памет и няма да останеш дори в историята. Просто защото тя няма с какво да те запомни.

Вчера Радев показа, че е истински президент и истински милее за България.

Той не обяви референдум, както всички очаквахте. Но даде ясна заявка, че новите депутати няма да пият кафе в парламента, а трябва да работят за родината си. И то така, че България да остане на българите.

И където и да се намират по света, да знаят, че могат да се приберат в една цяла и непокътната, суверенна и независима държава.

Но пък показа, че ако не гласуват адекватен изборен закон, ще приложи други мерки.

В името на България.

Показа, че е мъж, а не кукла на конци!

А ти показа, че продължаваш да си марионетка!

Кой ти плаща за предателството?

Ясно КОЙ!

Скрий се, защото си жалък и смешен!

И прочети в речника какво означава демокрация, щом за пет години така и не разбра!

Автор Станислава Славова Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Този помак защо не се скрие да бере тютюн в родното си село и да скимти оттам?

  2. Парясникът Расим Асанов обича рязаните курци.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *