Песков: Изземването на руски активи ще забие последния пирон в ковчега на западната икономика

Решението на Запада за изземване на руски активи, ако бъде взето, ще бъде „последния пирон“ в ковчега на западната икономическа система. Това каза прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков. „Ако това се случи, ако Солидарният Запад създаде такъв опасен прецедент, това ще е последния пирон в ковчега на цялата западна икономическа координатна система“, отбеляза той в интервю за предаването „Москва. Кремъл, Путин“, откъс от което журналистът Павел Зарубин публикува в своя канал в Telegram, предаде ТАСС.

Песков отбеляза още, че ако реши да конфискува руски активи Западът моментално ще загуби репутацията си на надеждно място за световни инвестиции. Според него щетите от това върху западните икономики ще са толкова големи, че възстановяването им ще отнеме десетилетия. „Чуждестранните инвеститори, чуждите държави, които държат дялове и активи в тези страни, сега сериозно ще са замислят дали да инвестират парите си там. Никой няма повече да гледа на Запада като на надежден партньор. Надеждността изчезва за една нощ, с едно глупаво, необмислено решение. А възстановяването след такова решение отнема десетилетия, а може би и повече“, каза говорителят на Кремъл.

Дмитрий Песков каза, че ако такова решение бъде взето от западните държави, Русия ще съди масово и без давност. „Разбира се, на такива решения Русия ще отговори с поредица от съдебни дела. Страната ни безкрайно ще защитава своите интереси в това отношение“, отбеляза говорителят на Кремъл. Той не съобщи какви ответни мерки може да предприеме Москва, ако нейните активи бъдат конфискувани от Запада, но припомни, че в Русия има западни инвестиции на приблизително същата стойност, която САЩ и ЕС се заканват да конфискуват – около 300 млрд. долара. „Твърде рано е да се говори за това“, обясни той.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Не мога да разбера, защо наричате „изземване“ една такава нагла КРАЖБА?!
    Някога , когато се е създавала държавата на краварите по същия начин те са „иззели“ земите на индианците и после са ги довършили. Това е проклета държава, която е започнала съществуването си с престъпления и продължава и до днес.
    Във всяка една война, след ВСВ завършила през 1945 има миризма на кравари. Крайно време е да бъде затворен шибания им континент като едно огромно гето и да не им се позволява да тероризират целия свят. Проблемът им е, че те без кражби, войни и агресия не могат да съществуват.
    Нека ги поставим на мястото на Русия – в изцяло враждсбна среда и тогава да ги видим.
    Факт е, че въпреки „санкциите“, кражбите на Руски активи, лъжливата пропаганда и омразата на всички джендър – държави срещу Русия тя оцеля и се развива все по – добре.
    Нека и краварите опитат малко от собствената си каша.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *