„Ел Паис“: Руската армия се развива с ударни темпове

Руските въоръжени сили се развиват с ударни темпове, а украинските военни и НАТО признават, че Руската федерация е направила качествен скок в сравнение със ситуацията в началото на конфликта. Това пише испанският вестник „Ел Паис“, съобщава ТАСС.

Според „Ел Паис“ ситуация в момента силно се е променила в сравнение с онази през 2022 г. Изданието цитира думите на главнокомандващия на съюзническите въоръжени сили на НАТО в Европа, американския генерал Кристофър Каволи, според когото през последната година руската армия е демонстрирала силно повишени способности откъм обучение, адаптация, тактически и технологично.

Вестникът отбелязва, че превъзходството на руската армия се признава вече масово и от украинските военни. И дава за пример официални изявления на генералния щаб на ВСУ за смазващото превъзходство на руските сили в Авдеевското направление. Реалността е, че Русия сега е много по-силна военно в сравнение с началото на конфликта, подчертава „Ел Паис“. 

По-рано украинският президент Владимир Зеленски в интервю за американския телевизионен канал CBS заяви, че Киев ще загуби конфликта, ако не получи по-сериозна помощ от Вашингтон. По думите му, във Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) почти не е останала артилерия. Главнокомандващият на ВСУ Александър Сирски многократно нарече ситуацията „тежка почти по цялата протежение на фронтовата линия“, а също така призна и за пробивите на руските въоръжени сили в определени направления, посочва ТАСС.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *