От Радата решиха да разстрелват дезертьори, за да затягат дисциплината

Украйна дезертьориВърховната рада на Украйна прие закон, с който променя някои законодателни актове, като формулира целта си като  „засилване отговорността на военнослужещите чрез предоставянето на допълнителни права на командирите в особен период“.

Промените предвиждат драстични мерки в армията, включително и употребата на физическа сила и оръжие, когато войниците не изпълняват заповеди. За това са гласували 260 от 320 присъстващи  депутати.

Новиият закон вече задължава командирите да прилагат крути мерки, за да могат да пресичат веднага и на място всякакви опити за отклонение от изпълнението на воинските задължения на мобилизираните войници и  нарушенията им  на дисциплината. Списъкът с тези нарушения е разширен и за най-малкото военнослужещите ще бъдат изпращани в дисципа.

Допълнен е още един член на Устава за вътрешната служба на Въоръжените сили на Украйна, в който се дава право на всички  командири да използват „физическо въздействие и специални средства“ върху недисциплинираните войници.

Освен физическо въздействие и наказания, в бойна обстановка командирът  вече може да използва оръжие или заповяда на друг от подчинените си да стреля по извършителя на нарушението.

С две думи се дават пълни права на командирите, които могат да стрелят по войниците, ако те не изпълняват заповедите им и не искат да се бият срещу свои братя и дори срещу семействата си и да разрушават страната си. Направено е  уточнение, че стрелбата по нарушителя не бива да причини смъртта му, обаче ако това се случи, командирът няма да носи сериозна наказателна отговорност.

Така от днес, ако украинци откажат да стрелят срещу опълченци, самите те може да бъдат застреляни, информира УНИАН.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *