Орбан подкрепи Макрон в критиките му срещу САЩ за непосилната за ЕС цена на конфликта в Украйна

Унгарският премиер Виктор Орбан призова за преразглеждане на антируските санкции и подкрепи думите на френския президент Еманюел Макрон, че цената на конфликта в Украйна е различна за ЕС и САЩ. „Европа плаща кървава цена, тя плаща с бъдещет си икономиката й се руши и се свива. Докато за САЩ тази война дори носи икономически позитиви“, заяви Орбан, цитиран от ТАСС.

„Президентът Макрон е прав: цената на войната между Русия и Украйна не се плаща по равно и не се отразява еднакво на САЩ и ЕС – от двете страни на Атлантика. Ако искаме европейската индустрия да оцелее, ние трябва бързо да разрешим проблема с европейската енергийна криза. Време е да преразгледайте санкциите срещу Русия“, написа вчера Виктор Орбан на страницата си в Туитър.

Две дни по-рано, на 4 декември в интервю за американската телевизия CBS френският президент Еманюел Макрон обяви, че има огромна разлика в цената, която ЕС плаща за военната операция в Украйна, и цената, която плащат САЩ. Френският президент разкритикува Вашингтон и за това, че потребителите в страните от ЕС са принудени да плащат непосилно високи цени за енергийни доставки от Съединените щати, което се отразява негативно на отношенията на Европа с Америка и срива конкурентоспособността на икономиките на европейските страни.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *