Посланик Гьокче Нагло: Турция не подкрепя ДОСТ, МЕСТАН НИ Е БЕЗРАЗЛИЧЕН! Анкара няма апетити към България! Виж Тук:

Турция не подкрепя партията на Лютви Местан ДОСТ заяви в „Здравей, България” турският посланик у нас Сюлейман Гьокче.

Той се зарече, че страната му няма никакви апетити към политиката у нас и даже стигна дотам, да  каже в студиото, че няма представа и не е уведомен  дали почетният председател на ДПС Ахмед Доган наистина има забрана да влиза в Турция. Не съм се интересувал специално и не зная той да е в някакъв забранителен списък.

Четох му писмото, което беше адресирано до всички, обаче не го разбрах. Той говореше за някаква хипотетична опасност от Турция, но на такъв език и такъв стил, че не му схванах философския трактат и какво искаше да каже, измъкна се Гьокче.

Посланикът стигна и по-далеч като заяви, че  Турция не се намесва във вътрешните работи на нито една страна и уважава суверенитета на другите. Твърденията, че е заплашена българската национална сигурност   са манипулативни! Ако тук става дума  за национална сигурност и заплахи, то нека да говорим за тероризъм. България  нищо не знае за тероризма и й пожелавам от сърце да не разбере никога, завърши речта си посланика.

И понеже беше в Нова телевизия, се чувстваше като у дома си.

Без да претендираме за каквото и да е, освен за професионализъм и  за обективната истина, ако бяхме на мястото на водещите в Нова телевизия, щяхме да притиснем господина, нищо че е посланик.

Първо щяхме да зададем въпроса защо след като Доган изгони като мръсно куче Местан от лидерския му пост и го изключи от ДПС, той притича не къде да е, а в турското посолство.  Защо там? Никой не го заплашваше, никой не се канеше да го убива. Просто отиде за инструкции, защото Доган много ясно каза, че той е проводник на турските интереси у нас и направо действа под команда на Ердоган.

Този въпрос обаче не беше зададен.

Вторият трябваше да е – защо на учредяването на ДОСТ присъства самият Гьокче. След като тази партия няма нищо общо с него и страната му, по каква причина се кипреше в залата и даже изнесе приветствено слово? На учредяването на всички партии у нас ли ходи, или само на тази?

Третият – защо след като партията е българска, според думите на Местан, и обслужва само българските интереси, от какъв зор на учредяването й присъства цяла делегация от Турция и сума ти активисти на партията на Ердоган?

Разбира се и такова „сквернословие“ не се изля в ефира. Водещите тотално бяха се разсеяли и забравили как се учреди партията и колко на брой бяха етническите българи в залата.

Четвъртият трябваше да е забиващ!

Гьокче също твърди, че партията е българска, че не се меси в делата на България и неговата страна няма нищо общо с Местан. Тогава защо господи посланикът ходеше рамо до рамо с лидера на ДОСТ и присъстваше на най-важните му предизборни срещи? При това взимаше активно участие и говореше на турски език пред събралите се в залата? Той е дипломат и отлично знае кое е позволено и кое забранено от закона ни. Но го наруши най-безцеремонно и нагло и дори не обърна внимание на забележката,  която му отправи служебното правителство. И продължи да агитира.

Защо за тази чисто българска авроатлантическа партия се агитираше по джамиите, а имамите бяха най-големите активисти? Защо нито един поп не агитира в черквата? Защо се увеличи броят на джамиите и ислямските училища у нас, когато Турция няма никакъв, ама съвсем никакъв интерес към страната ни? Защо на изборите дойдоха автобусите?

Нито един от тези въпроси не беше зададен с необходимия професионализъм и журналистически хъс.

Гьокче се правеше, че казва истината, а водещите се правеха, че му вярват.

„Здравей, България“ с турски посланик, който ръси лъжи от екрана.

Това ли е обективната журналистика у нас?

Това ли е липсата на цензура?

С подобни теми и подобни беззъби интервюта няма нужда някой да ни завзема.

Ние сме се прЕдали и прОдали предварително!

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *