Нова левица като „Сириза“ и „Подемос“ изхвърля БСП и АБВ – ще борят мафията ГЕРБ

Подемос Испания
Нова левица, базирана на ценностите на социалната солидарност и нетърпимостта към олигархичния модел на управление на страната, ще заеме мястото на корабокруширалата БСП в политическото пространство на България. Леви интелектуалци се събират за да изггладят недоразумения, да стиковат позиции и да тръгнат в решителен поход за спасяването на социалната идея. До края на годината се очаква създаването на общ ляв фронт, в който обаче няма да има място както за сегашното ръководство на БСП начело с Михаил Михов и Калоян Паргов, така и за изтърканите, втръснали до болка водещи фигури от АБВ Георги Първанов и Румен Петков.

„Тези хора са част от статуквото, довело страната до тежка морална, икономическа и политическа криза, която е на път да се превърне в диктатура. Когато една демокрация е на път да се срути, вината носят солидарно управляващите и опозицията.
Работа е на опозицията да бди и да не допуска извращения, до каквито се стигна в България. Хората, които досега се определяха за опозиция, са не по-малко вредни от управляващите от ГЕРБ“, коментираха пред Скандално.нет левите интелектуалци. Те сочат за евентуални свои водещи идеолози лица като политолога Иво Христов и журналистите Петър Волгин и Александър Симов.

Иво Христов

Това е поредният опит в България да се създаде радикална левица по примера на испанската „Подемос“ на Пабло Иглесиас и на гръцката „Сириза“, водена от Алексис Ципрас. Преди време депутатът Велизар Енчев направи неуспешен опит да пробие статуквото. Енчев, който е един от най-непримиримите и будни парламентаристи допусна тактическата грешка да се обгради с кариеристи, които го провалиха на местния вот.

Новите леви не искат в редиците им да проникват и домогващите се до политически позиции хора на бившия банкер Цветан Василев, който се опитва да го играе опозиция на сегашното управление. Според новите леви Василев е един от темелите, които крепяха първият кабинет на ГЕРБ и сега е популистко да се прави на жертва. Публично известно е, че негови бизнесмени помагат на Татяна Дончева и нейният политически проект „Движение-21“. А то е поредното менте в лявото политическо пространство.

Александър Симов

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/8O1w9-wOKoc

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. prorochestvo ot gracki monah koito e kazal tazi prolet che balgaeia ste tragne kam progres s upravliavast s ime na drevnogracki palkovodec s familno ime na gracki ostrov tova e aleksandar simov koito ste raboti v sihron s general radev po delata im ste gi poznae naroda ot parvite dni tezi dvama maje za kratko vreme ste izvedat balgaria ot nistetata zastoto sa s chisti race i serca

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *