Таки вече е свободен! Интерпол свали Христофорос Аманатидис от издирване

таки
Христофорос Аманатидис – Таки вече не се издирва с червена бюлетина от Интерпол като особено опасен престъпник, установи проверка на „Скандално.нет“. Името и снимката му отсъстват от бюлетина на международната полицейска организация от няколко дни. Това се случва 4 месеца след като паднаха обвиненията срещу него, че е лидер на престъпна група за разпространение на наркотици.

Още като стана ясно, че прокуратурата не може да докаже твърденията си, се появиха информации, че Таки си идва в България. Единствено „Скандално“ писа, че ще мине известно време докато границите се отворят за гръка с българско гражданство. Това вече е факт от понеделник.

Таки избяга още в началото на 2009 година. Хората от най-ниските нива в йерархията на бандата му вече са в затвора, а някои дори излежаха присъди. Лейтенантите като Камен Куката и Радо Слънцето все още са подсъдими в Специализирания наказателен съд. Материалите за Христофорос Аманатидис бяха отделени. 6 години след началото на разследването срещу него, той поиска от адвокатите си делото му да влезе в съда или да го оневинят. Скоро прокуратурата се отказа от делото.

Таки

„Аманатидис вече е свободен човек и може да си дойде в България, когато си поиска, друг е въпросът дали ще го направи“, категоричен е запознат с цялата история около проблемите му с властта. Според него Таки няма никакво намерение да си идва, защото вече е устроил живота си в Дубай. Свалянето на името му от издирване в полицейските масиви щяло да му помогне да пътува по света по бизнес дела.

В арабските емирства Аманатидис се занимавал със строителство и архитектура.

Прокуратурата се е отказала да предаде Таки в съда и заради свидетелите. Няколко души, които дали показания преди години, че са пострадали от Таки като наркобос, вече отказвали да съдействат, а други изчезнали безследно. За да не се провали делото, обвинителите решили, че няма смисъл да се излагат. Според тях полицията и по-точно ГДБОП не си мръднала 6 години пръста, за да издири още доказателства за вината му. Има и сериозни подозрения, че Таки е действал под чадър и е имал хора в МВР, които са го предупреждавали за всяка акция.

Неотдавна в България се завърна приятелката на Таки Боряна Шехтова, от която той има дете. Скоро след това обаче тя отново заминала при него в Дубай. На гости му ходил и бащата Нико, който е шеф на футболния клуб „Люлин“.

Според стари играчи на пазара с дрога Таки вече бил на високо ниво и едва ли щял да се занимава с престъпност отново. Годините в изгнание и контактите с международни бизнес среди го променили изцяло.

В България Таки поддържал връзка с малцина, сред които Радостин Бързанов – Слънцето. С Красимир Каменов – Къро обаче не били в добри отношения. Така след повече от петилетка легенди и слухове за могъществото на Таки в престъпния бизнес, той вече е свободен човек.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *