Нинова към учителите: Не изпълнявайте нарежданията на МОН – то прокарва джендър идеологии!

“Правителството на Бойко Борисов въобще не се е отказало от Истанбулската конвенция и най-нагло налага джендър идеологията сред учениците през МОН. Джендър идеите вече подло и завоалирано се прокарват през учебните програми. Не го допускай, български учителю. Пази децата ни.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на среща със Сдружението на кметовете на малки населени места във Видин.

Нинова отговори на въпроси на кметове, лекари и учители за тежките проблеми в общинското здравеопазване и образование.

По време на разговора с учители в общински училища Нинова призова: “Призовавам ви: Не изпълнявайте сляпо нарежданията на МОН. Вие имате мисия да опазите децата ни от джендър идеологията и натрапеното ни от САЩ и ЕС разбиране те сами да определят пола си като мъжки, женски или друго. Не бива да допускаме това. Живеем във време на големи изпитания. Сега ще стане ясно дали приказките ни, че децата са бъдещето, са истина или просто клише“.

Нинова: Ще се върнем в парламента само ако бъдат приети и четирите му условия за ИК

Парламентарната група на левицата ще се върне в парламента, ако бъдат приети поставените от нас четири условия, свързани с изборното законодателство, каза още Корнелия Нинова. „Решението на БСП да напусне парламента бе заради това, че там диктатурата на ГЕРБ буквално гази и премазва законите на страната, заради това, че се отнемат политически и човешки права. Като правото да се гласува преференциално, както и отказа на ГЕРБ да избере нов ЦИК и да изчисти изборните списъци от над 800 хил. мъртви души, поясни Нинова.

БСП ще настоява и за решаване на въпроса за финансирането на малките населени места.

„Първо, с постановление на Министерски съвет, по извънбюджетна процедура се разпределят милиони левове. И това се прави единствено и само по личното усмотрение на премиера Борисов. Така се разпределят парите на всички данъкоплатци… и отиват в общините на ГЕРБ и ДПС. През миналата година 88 общини с население от 1 300 000 българи не са получили нито един лев финансиране чрез тези постановления. И са все крайно бедни общини. Това е един порочен и бандитски модел, който се пренася и надолу. Общинските кметове не разпределят средства за малките населени места. Така хората, които живеят там, са лишени от пътища, водопроводи и всичко необходимо, за да живеят нормално. Затова са необходими промени в закона, които да задължат общинските кметове да осигуряват делегирани бюджети на малките населени места“, обясни още Корнелия Нинова. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. в много от темите които се пишат нещата не се случват.НА КАКВО СЕ ДЪЛЖИ ТОВА??????4

  2. Изобщо не се връщайте да подава оставка мутрата и нови избори

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *