Нинова към Борисов: Вчера опозицията, днес журналистиката, утре на кого ще се опитате да затворите устата?

Свободата няма цвят. Всички заедно трябва да я пазим. Ние, от „БСП за България“, призоваваме: Днес е денят! Не ни е страх, заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова в декларация от името на ПГ на „БСП за България“.

Корнелия Нинова: Днес е денят, не ни е страх!

Днес е денят, всички да се противопоставим на вчера, когато беше свален от ефир журналист от БНР – Силвия Великова. Днес е денят да се противопоставим на онзи ден, в който журналистът Юрий Борисов беше отведен с белезници на разпит като свидетел. Днес е денят, да се противопоставим на 30.08.2019г., когато министър- председателят Бойко Борисов изключи микрофоните на журналистите в Министерския съвет.

Уважаеми журналисти, обръщаме се и към вас, да не отразявате онези политици, които потъпкват свободата на изразяване, които нареждат да ви уволняват за това, че сте неудобни и задавате неудобни въпроси.

Случаят от вчера е поредното посегателство върху свободата на словото, преди това бяха Генка Шикерова, Милен Цветков и много други. Редица, не само журналисти, които критикуват властта и имат различно мнение, бяха уволнени от работа, техните семейства бяха притеснявани. Вчера беше опозицията, днес е журналистиката, утре кого, уважаеми управляващи и г-н Борисов, ще дискредитирате, на кого ще затворите устата, кого ще оковете в белезници и ще подкарате към следствието?

В ХХI век, в сърцето на Европа – мракобесие и диктатура.

Днес е денят за неудобните въпроси. Призоваваме всеки българин, който има такива, да ги зададе на премира в социалните мрежи, в интервюта, в имейли и писма до Министерския съвет. Докато не са ми изключили микрофона, защото и това ми се е случвало от тази трибуна, аз ще питам няколко неща.

Вчера премиерът заяви: „Дойдоха толкова много инвеститори, че задръстихме пътищата. У нас се прави икономика, заводи, хиляди тирове с продукция напускат страната и износът расте”. Същия ден, работодателите, тези, които правят икономиката, а не само говорят за нея, заявиха: „За индустрията въпросът има ли криза не стои – всъщност кризата дойде. За юни статистиката отчете спад на износа с 6,4 процента. За юни и юли има спад на индустриалното производство. Стопанската конюнктура за август е 3,1 процента. В машиностроенето, електротехниката, текстил и облекло, в производството на мебели, на метали имаме спад в продажбите и то от месеци”. Кое е вярното г-н премиер? Вашето говорене за икономиката или реалното състояние в страната.

Друга важна тема – Шенген. Борисов, на 03.09 казва: „Дори да съм опозиция, няма да приема влизане в Шенген”. На 12.09 казва: „Аз не съм казал, че се отказваме от Шенген”, „Ние отдавна сме в Шенген” и „Ние искаме в бъдеще да влезем в Шенген, но Холандия ни спира по егоистични причини”. В един ден – ние сме в Шенген, не го искаме, отказваме се, всъщност ще влезем, но някога в бъдеще. И пак ни пречи Холандия, а не това, че в България има корупция, пробив в системите за сигурност и всички други пороци в политиката, заради които не ни приемат в Шенген.

Кое от тези неща е вярно, г-н Борисов?

Г-н Борисов, във връзка с шпионския скандал заявихте, че нищо не знаете и сте научили от медиите. ДАНС и МВР, които са провели разследването преди то да влезе в прокуратурата, са пряко подчинени на министър-председателя по Конституция и законите на страната. Какво означава това изречение „аз нищо не знаех”? Има две възможности- или ДАНС и МВР са ви информирали, защото са на ваше пряко подчинение и всички знаем, че не кихат без да ви питат и вие излъгахте българския народ, или двете служби не са ви информирали и въпросът е защо сте там и какъв сте там.

Премиер ли сте, или сламен човек? Чакаме отговори на тези въпроси. 

Уважаеми български граждани, свободата няма цвят. Ако не се обединим всички срещу мракобесието и диктатурата, те ще ни отнемат свободата- на всички ни, без оглед на цвета. За нея трябва да воюваме всеки ден и заедно. Skandalno.net

източник

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

    • ДО ГОСПОДИНА ЧУХЛЕВА! ДРАГИ ДРУГАРЮ, А МОЖЕ БИ Е ТОЧНО ОБРАТНОТО НА ВАШЕТО ТВЪРДЕНИЕ ОТНОСНО КОЙ Е ПЪРВИ И КОЙ ВТОРИ?. ДНЕШНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ЧИИ НАСЛЕДНИЦИ СА? ВИЕ САМ ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДУМИТЕ, ИЗРЕЧЕНИ ОТ ВАС?КОЙ ВИ ДАВА ПРАВОТО ДА ГОВОРИТЕ ОТ ИМЕТО НА НАРОДА? ЛИЧНО ВИЕ НА КОГО ВЯРВАТЕ? СИГУРНО СТЕ МНОГО, ПРЕМНОГО ДОВОЛЕН ОТ СЪСТОЯНИЕТО НА СТРАНАТА НИ И СЛУЧИЛОТО СЕ СЪС ГОСПОЖА СИЛВИЯ ВЕЛИКОВА,ИЛИ ЮРИЙ БОРИСОВ, НИКОЛАЙ МАЛИНОВ? А НА РАБОТОДАТЕЛИТЕ ВЯРВАТЕ ЛИ? НЕ ВИ ЛИ ТРЕВОЖИ СКАНДАЛА, СЪТВОРЕН ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА РУСИЯ? ОСТАВА ДА ТВЪРДИТЕ, ЧЕ И ГОСПОДИН РУМЕН РАДЕВ Е ИЗБРАН ЛИЧНО ОТ ПУТИН?!? ДЕРЗАЙТЕ ДРУГАРЮ/ ГОСПОДИН ЧУХЛЕВ. БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ ТАКИВА „ПАТРИОТИ“ КАТО ВАС. УСПЕХ В НАЧИНАНИЯТА ВИ, НО НЕ ГОВОРЕТЕ ОТ ИМЕТО НА НАРОДА.ВСИЧКО КАЗАНО И НАПИСАНО ОТ ВАС Е САМО И ЕДИНСТВЕНО ВАШЕ ЛИЧНО МНЕНИЕ И БЕЗСПОРНО ТО ИМА ПРАВО НА СЪЩЕСТВУВАНЕ,НАЛИ СМЕ ПРАВОВА ДЪРЖАВА И ИМА ВСЕ ОЩЕ СВОБОДА НА СЛОВОТО.

  1. Г-жа Нинова хубаво ни призовава да воюваме, повечето българи сме „За“, но не определя час – кога, къде? Риторично, моля, без гореспоменатата конкретика изказването й е „бла, бла“. Накъде без водач?

  2. ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ПО НАСЕЛЕНИ МЕСТА ВЪВ ЦЯЛАТА СТРАНА ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ДА ИЗХВЪРЛИМ ФАШИЗМА НАТО ЕС САЩ СОРОС БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА И МАФИОТСКАТА МУ ФАШИСТКА ХУНТА ГЕРБ ТЕ УБИХА БЪЛГАРИЯ И ПРОКУДИХА ДЕЦАТА НИ СЪЗДАДОХА ГЕНОЦИД И РАЗРУХА ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА Н Р Б БРАТСКА ВЕЛИКА И СВЯТА РУСИЯ НЯМА ДА НИ ИЗОСТАВИ

  3. ДА ЖИВЕЕ БРАТСКА ЧЕЧЕНИЯ РАМАЗАН КАДИРОВ ШЕСТ МИЛИОНА БЪЛГАРСКИ НАРОД / РУСКИ ШПИОНИ / ТЕ КАНИМ В БЪЛГАРИЯ НА НАШИ НАРОДНИ РАЗНОСКИ ИДВАЙ БРАТЛЕ БЪЛГАРИЯ Е НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

  4. Аз пак да попитам защо голямата опозиционерка Нинова, не събра тия от Бузлуджа пред парламента с искане и оставка на мутрата, защо подкрепяш Манолова за кмет след като първа дигна ръка за Пеевски за шеф на ДАНС и която освен да се снима на първа инстанция ,не направи нищо за българите, самата мутра призна че е направил толкова много за нея включително и предложена за омбудсман на България..
    ТИ СИ ТОЛКОВА ОПОЗИЦИОНЕРКА, колкото аз съм цигулар..

    • До Антон боклука:
      Браво, за пореден път доказваш, че не си боклук. Що си се писал така бе, човек? Поздрави!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *